Justin Bieber:

- Jeg har brukt tunge rusmidler

Justin Bieber (25) deler åpent om det vanskelige livet som barnestjerne og utfordringene det har ført med seg.

NYTT INNLEGG: I et åpenhjertig innlegg på Instagram, forteller verdensstjernen Justin Bieber om ulempene ved å stå midt i rampelyset. Foto: NTB Scanpix
NYTT INNLEGG: I et åpenhjertig innlegg på Instagram, forteller verdensstjernen Justin Bieber om ulempene ved å stå midt i rampelyset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Natt til tirsdag publiserte den kanadiske superstjernen Justin Bieber (25) et brutalt ærlig innlegg på Instagram hvor han forteller om den tøffe reisen fra å være en ukjent 13-åring til å bli en verdensstjerne.

Blant annet avslører han at da han var 19 år, det samme året som han holdt konsert i Telenor Arena i Bærum, utviklet han et rusmisbruk, samt misbrukte alle sine relasjoner.

Mens året før han var involvert i den famøse vannflaskehendelsen på Chateau Neuf i Oslo, så hadde han allerede «tatt alle de dårlige valgene du kan tenke deg».

HOUSETOUR: Justin Bieber viste følgerne sine hjemmet han deler med kona, Hailey Bieber, i Beverly Hills. Huset har en verdi på 77 millioner kroner, ifølge Daily Mail. Video: Instagram.com/justinbieber Vis mer

Brutalt ærlig

Bieber åpner med å fortelle at han kan kjenne seg igjen i dem som har vært på et punkt i livet hvor de har syntes at det har vært vanskelig å stå opp om morgenen med den riktige innstillingen, har sett for seg dagen gjennom en linse av frykt og forventet enda en dårlig dag.

«Noen ganger kan man til og med komme til det punktet hvor man ikke ønsker å leve lenger. Hvor man føler at ting aldri kommer til å endre seg», skriver Bieber.

Selv klarte han ikke på et tidspunkt å endre sitt eget tankesett. Derfor mener han at han er heldig som har hatt personer i livet sitt som har holdt ham gående.

Livet som barnestjerne

Til tross for at han hadde millioner av dollar, klær, biler og utmerkelser, ble han likevel ikke tilfredsstilt, skriver han. Videre adresserer han utfordringene rundt å bli en barnestjerne.

Han skriver at det er et «sinnssykt press og ansvar som legges på et barn som ikke er fullt utviklet». Og at presset fra berømmelsen gjør noe med deg «som er uforklarlig».

BLEKK: Flere av verdens største kjendiser har valgt å tatovere kroppen sin - men ikke alle begeistrer like mye. Vis mer

Da karrieren skøyt fart, ble hele hans verden snudd på hodet, skriver han.

«Jeg gikk fra å være en 13 år gammel gutt fra en småby, til å bli lovpriset av verden som fortalte meg hvor mye de elsket meg og hvor fantastisk jeg var», skriver han og tilføyer:

«Dersom man blir fortalt dette ofte nok som en ung gutt, så begynne man faktisk å tro på det.»

Hele innlegget kan leses her:

Rusmisbruk

Videre forteller han om da han var blitt 18 år. Han hadde mulighetene til å gjøre hva han ville, men manglet evnen til å takle den virkelige verden. Noe han beskriver som «et veldig skremmende konsept for enhver person».

Året etter utviklet han et tungt rusmisbruk.

«Jeg begynte å misbruke virkelige tunge narkotiske stoffer som 19-åring, og misbrukte alle mine relasjoner. Jeg ble bitter, sint og behandlet ikke kvinner med respekt».

Rusmisbruket skyldes livet som underholder, mener han. Han skriver at forskning viser at å stå på en scene, utløser en større frigjøring av dopamin enn nesten all annen aktivitet. Og at dette igjen fører til store opp- og nedturer som er vanskelige å håndtere. Dermed er det mange som lever turnélivet, som tyr til narkotika, mener han.

FALLET: For mange nordmenn står skandalekonserten i 2015 igjen som et symbol på Justin Biebers fall. Selv avslører han at han på dette tidspunktet hadde tatt alle de dårlige valgene man kan tenke seg. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FALLET: For mange nordmenn står skandalekonserten i 2015 igjen som et symbol på Justin Biebers fall. Selv avslører han at han på dette tidspunktet hadde tatt alle de dårlige valgene man kan tenke seg. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

«Forhatt»

«Da jeg fylte 20, hadde jeg tatt alle de dårlige valgene du kan tenke deg. Jeg gikk fra å være en av de mest elskede, til den mest latterliggjorte, dømte og forhatte personen i verden».

Bieber skriver at det føltes som at han aldri kunne endre livet sitt, og at det har tatt ham flere år å komme tilbake fra alle de dårlige valgene han har tatt.

«Heldigvis er jeg velsignet med ekstraordinære mennesker som elsker meg for den jeg er. Og nå er jeg inne i mitt livs beste periode: Ekteskap», avslutter han.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Har fått seg 32 år yngre kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer