GODT FORHOLD: Mamma Bente har vært "Den siste viking"-Maris viktigste støtte i livet. I helgen deltok de to i sterke jentene i NM i utstyrsfritt benkpress. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør
GODT FORHOLD: Mamma Bente har vært "Den siste viking"-Maris viktigste støtte i livet. I helgen deltok de to i sterke jentene i NM i utstyrsfritt benkpress. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og HørVis mer

- Jeg har blitt mobbet så lenge jeg kan huske

«Den siste viking»-Maris beintøffe fortid.

SEOGHØR.NO: På TV blir hun utskjelt og avvist. Takket være mamma Bente, har Mari Kogstad (24) aldri har gitt opp livet.

- Mamma er min beste venn. Hun er den eneste som kan historien min og vet hva jeg har vært igjennom. Hun har aldri sviktet meg på noen som helst måte og alltid stilt opp for meg, sier Mari Kogstad (24) til Se og Hør.

I TVNorge-programmet «Den siste viking» blir den flotte 24-åringen utstøtt av flere av de andre deltagerne. Det gjorde henne bare sterkere.

- Utsatt for mye.

Mobbingen på TV kommer ikke spesielt overraskende på Mari. Stavanger-jenta har nemlig opplevd å bli mobbet store deler av sitt liv.

- Jeg har blitt mobbet så lenge jeg kan huske. Jeg har blitt utsatt for mye spesielt. Det har vel å gjøre med at noen stikker seg mer ut enn andre, og jeg har vel vært en av dem, forteller hun ærlig til Se og Hør.

- På hvilken måte har du blitt mobbet?

- Jeg har blitt mobbet for utseendet, og for at jeg har vært litt guttejente. Flere ting, egentlig. Mobbing er noe jeg absolutt ikke synes at er greit, og jeg er nok flinkere til å stå opp for andre enn å stå opp for meg selv, mener hun.

Var mye sint.

«Den siste viking»-deltageren holder seg til daglig opptatt med både vektløfting og friidrett. I helgen deltok også både mor og datter i NM i utstyrsfritt benkpress i Bergen.

(saken fortsetter under bildet)

STERK LIDENSKAP: Bente Finnestad har en stor interesse for veteranbiler. Her i sin eksklusive askegrønne MGA 1956-modell. Den får datteren foreløpig ikke kjøre, men hun får gjerne sitte på! Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør
STERK LIDENSKAP: Bente Finnestad har en stor interesse for veteranbiler. Her i sin eksklusive askegrønne MGA 1956-modell. Den får datteren foreløpig ikke kjøre, men hun får gjerne sitte på! Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør Vis mer

Mari deltok i konkurransen først og fremst for å gi noe tilbake til sin mor, som har stilt opp for henne hele livet.

- Mamma har lært meg til ikke å gi opp. Hun har gitt meg troen på meg selv, selv om livet har vært tøft. Tidligere har jeg vært mye sint, men nå har jeg lært meg til å reagere annerledes, erkjenner 24-åringen.

Lagde bok til datteren

Da det ble klart at Mari skulle bli en del av «Den siste viking» begynte mamma Bente å lage en bok til datteren.

- Boka kalte hun «Mammas lille rosa», og på første side står det beskrevet hva boka er for. «Til oppmuntring, glede, inspirasjon og trøst». Den hjalp meg til å holde fokus på hva som er viktig i livet mitt – også inne på «Den siste viking, forteller Mari, som ble utstøtt og anklaget for juks under innspillingen av programmet.

- Det var en filleting, som ble kjempestort. Det var veldig teit, og i dag ler jeg av det. Men stemningen mellom oss er noe anstrengt fortsatt for å si det sånn, sier den single jenta til Se og Hør.

«Den siste viking» går på TVNorge, mandager og onsdager klokka 20.30.


FIKK BOK: "Til oppmuntring, glede, inspirasjon og trøst" er mammas slagord i boka hun lagde til datteren før hun reiste til TV-innspillingen. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør
FIKK BOK: "Til oppmuntring, glede, inspirasjon og trøst" er mammas slagord i boka hun lagde til datteren før hun reiste til TV-innspillingen. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Følte seg undervurdert av de andre deltagerne