Gunilla Persson:

- Jeg har blitt mobbet i hver sesong

Gunilla Persson tar et oppgjør med behandlingen hun får i «Svenske Hollywoodfruer».

SNAKKER UT: Gunilla Persson sier hun føler seg mobbet i alle sesongene av «Svenske Hollywoodfruer». Video: MTG Sverige Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Gunilla Persson (58) er kjent for å skape drama i TV-serien «Svenske Hollywoodfruer».

Men nå hevder hun at hun selv har opplevd å bli mobbet i hver eneste sesong av det populære programmet.

Gunilla bor i Hollywood sammen med datteren Erika og moren Iris. I nesten hver episode skjer det noe med Persson-familien, om det så handler om å tryne på svevebrett, anklager om svindel, «mordforsøk» eller brann.

Når alle fruene møtes, som i løpet av sesongene hender flere ganger, er Persson ofte midt i dramaet som utspiller seg. Selv mener hun at de andre Hollywood-damene mobber henne.

- Synd det ikke straffes

Det er svenske Aftonbladet som først omtaler saken. I en ny sesong av serien om de svenske utflytterne, som nå går over skjermen hos våre naboer, tar Persson et oppgjør med måten hun mener hun er blitt behandlet på.

- Det er synd at det ikke lenger finnes fengselsstraff for mobbing, sier hun.

Mange klør seg kanskje i hodet av at hun selv bruker ordet «mobbing» til å beskrive måten hun er blitt behandlet på. Selv våre svenske naboer understreker det paradoksale her i artikkelen sin.

«Mange husker kanskje lunsjen fruene var på i forrige sesong. Der ble det mye drama etter at Gunilla kommenterte Åsa Vestlunds ufrivillige barnløshet. Det endte med at Åsa kastet et glass med vann over Gunilla, som valgte å kalle det hele for «et mordforsøk».

- Jeg har, på flere måter, blitt mobbet i hver sesong. Jeg har et ansvar for å vise hva som skjer med en om man blir trakassert, forteller hun og understreker at voksne bør oppføre seg som gode eksempler for de yngre generasjonene.

Klipp fra TV3-programmet "Svenske Hollywoodfruer": Åsa Vesterlund kaster ut Gunilla Persson etter at hun har gått over streken flere ganger. Vis mer

Svenske TV3 har valgt å eksemplifisere mobbingen med at allerede nevnte Vestlund sendte et toppløsbilde til Persson, noe hun reagerte sterkt på ved å gjentatte ganger omtale det som «et pornobilde».

- Jeg må jo bare bli forbanna, og det blir jeg. Virkelig, virkelig forbanna. Skulle jeg bare sittet her og tatt all dritten? spør hun og fortsetter:

BARKET SAMMEN: - Jeg kunne blitt blind, døv og stum. Jeg kunne dødd, det er et mordforsøk, sa Gunilla Persson etter en krangel med Åsa Vesterlund i «Svenske Hollywoodfruer». Foto: TV3
BARKET SAMMEN: - Jeg kunne blitt blind, døv og stum. Jeg kunne dødd, det er et mordforsøk, sa Gunilla Persson etter en krangel med Åsa Vesterlund i «Svenske Hollywoodfruer». Foto: TV3 Vis mer

- Det gjorde i hvert fall ikke Jesus, understreker 58-åringen.

På spørsmål fra produsenten om hun selv har noe skyld i den påståtte mobbingen, svarer hun at hun for eksempel kunne vært litt hyggeligere med folk. Hun kunne for eksempel sagt til noen at de var vakre, «selv om hun har ti kilo botox».

Ingen av de andre hollywoodfruene svarer for seg i episoden, men flere har gått ut mot Persson ved tidligere anledninger.

Kniving

Vestlund er kanskje den fruen som Persson er i flest konflikter med, i hvert fall i de siste sesongene. Hun har flere ganger betrodd seg til kameraet etter konfrontasjonene med seriekollegaen, og mener ofte at ting som skjer er Perssons feil.

Etter å ha kastet et glass med vann over 58-åringen, reagerte Persson ved å si at kjolen hennes som angivelig kostet 2000 dollar var ødelagt. Da rant begeret over for Vestlund.

I etterkant av episoden la Åsa Vesterlund ut et bilde av Gunilla i kjolen, og et bilde fra en nettside som selger tilsvarende kjole. Der står det at kjolen koster i underkant av 300 dollar.

«En liten, men dog veldig morsom detalj fra kveldens episode. Hun (Gunilla) sier at jeg ødela hennes kjole som kostet 2000 dollar. Hennes kjole koster bare 278 dollar og den ble heller ikke ødelagt av litt vann!»

Videre skrev hun at å kaste vann på ei venninne var lite modent gjort og at hun ikke anbefaler andre å gjøre det.

«Men treffsikker var jeg i hvert fall», avsluttet hun Instagram-innlegget.

Klipp fra "Svenske Hollywoodfruer": Gunilla Persson må flytte fra New York-leiligheten og bryter sammen. Vis mer

Mistet huset

Som nevnt innledningsvis, ble Persson offer for en brann tidligere i år. Det var i midten av april at Perssons hus i det fasjonable Pacific Palisades-området i Los Angeles brant ned til grunnen, som følge av en brann som startet i naboenes hus.

Totalt fem mennesker ble skadd i brannen. Stjernas mor var en av dem, og hun ble sendt til sykehus for observasjon. Lenge trodde den svenske hollywoodfruen og hennes datter Erika (14) at katten Tusse hadde omkommet, men sent langfredag fikk de seg en veldig hyggelig overraskelse.

Egentlig hadde de ikke tenkt å dra tilbake til huset, det tenkte de ville bli for tøft. Men Erika behøvde en bok til skolearbeidet.

Det var mørkt da de kom fram til huset, og selvfølgelig ingen elektrisitet, men en vakt skrudde på lommelykta og fulgte Persson inn i huset.

Da hun åpnet døra til underetasjen lå fortsatt søppelsekken med en av de døde kattene der, men samtidig hørte hun noe mjaue.

- Min første tanke var det var naboens katt, Bernie, som bodde i huset som brant ned. Men så kjente jeg igjen lyden. Jeg tenkte «Herregud, det høres ut som Tusse».

Vakten gikk lenger inn i huset, og returnerte med den lille oransjefargede katten.

- Jeg trodde knapt at det var sant. Både jeg og Erika ble så glade at vi hylte, sa hun den gang.

TV3-programmet «Svenske Hollywoodfruer», der Persson har en stor rolle, har siden premieren i 2009 tatt TV-seerne med storm. Høylytte diskusjoner, drama og krangling er hverdagskost for de svenske fruene som lever et ellers så glamorøst liv i Hollywood.

Klipp fra "Svenske Hollywoodfruer": Gunilla Persson krangler med Isabel Adrian på photoshoot. Vis mer

LES OGSÅ: Her blir det for mye for «Luksusfellen»-deltakeren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer