- Jeg har blitt lettere i det siste

Truls Svendsen følte han måtte ta i et tak.

SEOGHØR.NO: Til våren er Truls Svendsen (41) tilbake på skjermen med et nytt program. I «Truls - Oppdrag Hurtigruten» blir den folkelige programlederen testet av kameratgjengen som setter Svendsen på prøve.

Særlig fysiske utfordringer ble det mange av.

SLANKERE: Truls Svendsen synes det var på tide med en forandring og bestemte seg for å gå ned i vekt.  Foto: FameFlynet Norway
SLANKERE: Truls Svendsen synes det var på tide med en forandring og bestemte seg for å gå ned i vekt. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Det var mye som gikk på kondisjon, som mine kompiser vet jeg er dårlig på. De har bevisst funnet mye jeg er dårlig til, så det blir artigere TV, sier Svendsen til Seoghør.no.

Gikk ned

Når Seoghør.no møter ham på TV 2s høstlansering er det svært tydelig at nordlendingen har gått ned i vekt. Men den kroppslige forandringen skyldes ikke TV-seriens fysiske utfordringer.

- Det har ikke noe med serien å gjøre. Jeg er god og rund i den, men jeg har blitt litt lettere i det siste. Det handler om at jeg følte at jeg måtte ta litt tak. Grunnen til det skal jeg fortelle om senere, sier Svendsen og hinter om at det kan ligge noen flere TV-planer i nærmeste fremtid.

Seksualundervisning

Det var ikke bare Svendsens kropp som ble satt på prøve i «Truls - Oppdrag Hurtigruten», han fikk også prøve å joike, spille teater og holde en gudstjeneste.

RUNDERE: - Jeg var god og rund i serien, sier Truls. Her blir programlederen satt på en rekke prøver, blant annet fikk han prøve å surfe.  Foto: TV 2
RUNDERE: - Jeg var god og rund i serien, sier Truls. Her blir programlederen satt på en rekke prøver, blant annet fikk han prøve å surfe. Foto: TV 2 Vis mer

Aktiviteter i høyden var det verste for Truls som har høydeskrekk, og han ble også satt ut da han underviste niendeklassinger i seksualundervisning. 

- Det handler mye om at man må presses til å gjøre ting. Jeg har ekstremt tro på å si ja. Da får man prøvd seg, selv om det er mye man er udugelig til.

LES OGSÅ: Har vist kroppen på skjermen i ti år