Pia Tjelta:

- Jeg har blitt fridd til

Skuespilleren avslører at hun nå er forlovet.

FRIDDE: Pia Tjelta avslørte i et radioprogram i helga at hun er forlovet med Oddgeir Thune. Her er paret avbildet under premieren av filmen «Blindsone». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FRIDDE: Pia Tjelta avslørte i et radioprogram i helga at hun er forlovet med Oddgeir Thune. Her er paret avbildet under premieren av filmen «Blindsone». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Skuespilleren Pia Tjelta (42) har de siste årene vært svært hemmelighetsfull omkring privatlivet sitt, og spesielt detaljer rundt forholdet med kjæresten Oddgeir Thune (41) har hun valgt å holde for seg selv.

Da Se og Hørs reporter forsøkte å spørre skuespilleren om den digre diamantringen hun bar under Henriette Steenstrups bryllup i august i fjor, avkreftet hun at det var snakk om en forlovelsesring.

FORLOVET?: Pia Tjelta får spørsmål om diamantringen sin, og svarer på følgende måte. Reporter/video: Henriette Eilertsen / Madeleine Liereng. Vis mer

I helgen gjestet hun imidlertid det svært populære NRK-programmet og podkasten «Lørdagsrådet» for aller første gang. Tradisjonen tro har de tre gjestene en runde der de forteller lytterne om alder, sivilstatus og livssituasjon - slik at lytterne vet hvem de får råd fra.

Da programleder Live Nelvik spurte Tjelta om sivilstatus røper nemlig skuespilleren at hun er blitt fridd til, og at hun dermed skal gifte seg.

- Jeg er ikke gift, men har blitt fridd til, forteller skuespilleren.

Se dette innlegget på Instagram

Endelig et bilde av Oddi med klær på. 🙄

Et innlegg delt av piatjelta (@piatjelta)

Når Nelvik spør 42-åringen om hun har planer om å gifte seg, avslører hun enkelt og greit:

- Ja, jeg skal det.

Detaljer rundt frieriet, og når bryllupet er planlagt å stå, kommer imidlertid ikke fram.

Se og Hør har forsøkt å kontakte Pia Tjelta for en kommentar, men har foreløpig ikke lykkes.

SPESIELL BOSITUASJON: Pia Tjelta åpner opp om forholdet til eksen i kveldens Skavlan på TV 2. Vis mer

Trebarnsmamma

Det var i 2015 at Tjelta kunne avsløre at hun hadde funnet lykken på ny, da det ble kjent at hun hadde blitt sammen med skuspilleren Oddgeir Thune. Han er mest kjent for sine roller i «De nærmeste» og «Pyromanen», og er ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo.

Thune er også fra Stavanger, men er bosatt i Oslo. Paret har begge studert ved Teaterhøgskolen, men Pia fullførte i 2006 - to år før han startet. Han har tidligere vært sammen med «Hjem til jul»-skuespiller Ida Elise Broch, som han gikk i klasse sammen med på Teaterhøgskolen.

I 2015 ble Tjelta og Thune foreldre sammen for første gang til tvillingene Jonathan og Agnes (4). Fra tidligere har Tjelta datteren Sofia (19), som hun har sammen med «Det tredje øyet»-skuespilleren Kyrre Haugen Sydness (47).

Da Se og Hør møtte 42-åringen i fjor, da Gullruten-nominasjonene skulle lanseres, fortalte hun om hvordan det er å ha en skuespillerkarriere samtidig som å være mamma til tre.

- Egentlig handler det om ekstremsport i planlegging. Og at vi har besteforeldre som stiller veldig mye opp. Vi må legge en produksjonsplan for de neste månedene, vi må rett og slett finne en balanse på en måte, sa hun den gang.

Vis mer

Ung mor

Eldstedatteren Sofia har også en viktig rolle i familien. Mor og datter har et svært nært forhold og likner hverandre på en prikk. Da Pia og samboeren Oddgeir fikk tvillingene i 2015, lå den gang femten år gamle Sofia i fødesengen og holdt rundt mammaen sin under riene.

Eldstedatteren ble født da Pia selv bare var 23 år, og i et intervju med magasinet KK åpnet 42-åringen seg om utfordringene ved å bli tidlig mor.

Blant annet avslørte hun den gang at hun får bilder i hodet når hun legger seg på kvelden, ofte av at ungene blir påkjørt av en bil eller ramler ned fra en balkong.

Bildene skal visstnok bare vare i noen få sekunder, men de er så levende at hun må puste seg ut av det, finne tilbake hjerterytmen og fornuft, og fortelle seg selv at barna har det fint.

– Første gang jeg ble mor, hadde jeg ikke denne frykten. Jeg var bare 23 år, for ung til å tenke på alt som kunne gå galt. Jeg var så lugn. Men nå når hun er blitt nesten voksen og skal ut i verden – not so much, forklarte hun den gang.

LES OGSÅ: - Ingen visste at det var tvillinger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer