- Jeg har blitt for gammel for dette

Finalen var et stort smertehelvete for Finn Christian Jagge, som vant «Mesternes Mester».

SEIERSJUBEL: Finn Christian Jagge blir dynket i champagne etter at seieren er i boks. Foto: NRK
SEIERSJUBEL: Finn Christian Jagge blir dynket i champagne etter at seieren er i boks. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO: Etter en dramatisk finale i «Mesternes Mester», ble det klart at Finn Christian Jagge (44) stakk av med seieren. Det gjorde han etter å ha slått Trine Haltvik (45) i en balansetest.

- Jeg synes det var stort å vinne. Jeg har kost meg enormt det siste halvåret, det har vært veldig morsomt. Det at jeg ikke kom noe tidlig hjem, fikk venner og kolleger til å vite at jeg kom langt. Men jeg har hatt mange unnskyldninger klare, og vært veldig god til å bortforklare ting, sier en glad Jagge til Seher.no.

I begynnelsen av lørdagens episode var det tre deltagere igjen i den populære NRK-serien. Men til tross for å ha vunnet klatretesten, og tatt med seg et forsprang inn i jaktstart-konkurransen, trakk Ailo Gaup (31) det korteste strået, og røk ut like før finalen. Deltagerne skulle gjennom en jaktstart, der en av oppgavene var å få hvilepuls etter å ha vært gjennom fysiske og psykiske prøvelser.

- Jeg hadde trent mye på å få ned pulsen, noe jeg klarte bra uten press. Men da jeg satt i stolen og hørte de andre puste ved siden av meg, var det helt annerledes. Det var overraskende vanskelig, og jeg hadde trodd jeg skulle gjøre det mye bedre. Men når man har presset på seg, samtidig som varmen står på, er det verre.

Likevel kom Jagge først i mål, foran Haltvik. Dermed var det duket for Haltvik mot Jagge i finalen. Der skulle deltagerne balansere på høye treklosser, og komme seg til målstreken uten å berøre bakken. Det var en smertefull øvelse for begge finalistene.

- Det var veldig tungt å bøye seg ned. Jeg har blitt for gammel til dette. Til slutt hadde jeg vondt overalt. Men etter at jeg fant teknikken, følte jeg hadde grei kontroll på Trine, sier Jagge til Seher.no.

Jagge hadde på forhånd trodd han hadde gode muligheter til å komme langt i «Mesternes Mester». Men helt til topps trodde han ikke på.

- Jeg trodde ikke på seier på forhånd. Det skal en del tilfeldigheter til, og i tillegg må man være allsidig. Men jeg visste jeg hadde sjansen til å komme langt, så akkurat det trodde jeg på.

Den tidligere alpintstjernen forteller at det var godt å komme seg hjem til Oslo etter at innspillingen var over. Han har gledet seg til at «Mesternes Mester» skulle begynne på TV, ettersom han gikk med vinnerfølelsen inni seg.

- Dette er noe man bruker så lang tid på, så det var en virkelig deilig følelse å komme hjem til familien. Det å vite at det snart kommer en serie som mange venner vil se på, som jeg i tillegg vinner, det er gøy. Sånn sett er det veldig stor forskjell på å bli nummer en og nummer to, forteller han.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Hun følte seg kanskje litt slem