EKTEMANN NUMMER FEM OG SEKS: Elizabeth Taylor beskrev i sin biografi Richard Burton (midten) som en av hennes livs kjærligheter. Paret var gift i ti år, før de skilte seg i 1974. Året etter giftet de seg på nytt, men ble skilt igjen i 1976. Foto: Stella Pictures
EKTEMANN NUMMER FEM OG SEKS: Elizabeth Taylor beskrev i sin biografi Richard Burton (midten) som en av hennes livs kjærligheter. Paret var gift i ti år, før de skilte seg i 1974. Året etter giftet de seg på nytt, men ble skilt igjen i 1976. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg har betalt dyrt for suksessen

Elizabeth Taylor ble minst like kjent for sitt turbulente privatliv som suksessen på filmlerretet. Se bildene!

Publisert
SEHER.NO:  Den amerikanske skuespilleren Elizabeth Taylor ble ikke bare kjent for sine Oscar-vinnende roller i filmene «Hvem er redd for Virginia Woolf?» og «Venus i mink» før hun døde onsdag.

Som en av verdens største stjerner på 60- og 70- tallet ble stjernens kjærlighetsliv fulgt nøye verden over, og Taylor ga dem mer å skrive om enn de fleste.

Før hun døde, rakk nemlig skuespilleren å gifte seg hele åtte ganger, to av dem med samme mann, filmstjernen Richard Burton.

I et intervju med bladet Life før hun døde, hevdet Taylor at karrieren hennes gjorde det vanskelig å holde på ektemennene.

- Jeg har betalt dyrt for suksessen min. Jeg har betalt med sykdommer, misbruk og ødelagte ekteskap, sa hun i intervjuet ifølge People.

Hevdet hun ble mishandlet

Taylor giftet seg første gang som 18-åring, etter flere år som barnestjerne på filmlerretet. Men allerede få måneder etter at hun ble viet til hotellarvingen Conrad «Nicky», ba Taylor om skilsmisse.

Skuespilleren hevdet i sin biografi at Hilton ikke taklet hennes berømmelse, og begynte å mishandle henne. Hun så derfor ingen annen løsning enn å skille seg.

Ett år senere fant Taylor lykken igjen, med den engelske skuespilleren Michael Wielding. Paret, som giftet seg i 1952, holdt sammen i fem år og fikk to sønner sammen, før ekteskapet røk.

Falt for 23 år eldre mann
To måneder etter at skilsmissen var unnagjort, giftet Taylor seg igjen, denne gangen med den 25 år eldre produsenten Mike Todd. Paret kunne etter kort tid glede seg over at Elizabeth var gravid med datteren Liza.

Men allerede i 1958 ble mor og datter alene igjen, da Todd døde i en flykrasj.

- Han var en vidunderlig mann, som fikk våre 18 måneder sammen til å virke som den beste tiden i livet mitt, skrev Taylor i sin biografi.

Innledet forhold til gift mann

Det tok imidlertid ikke lang tid før Taylor igjen fant en ny kjæreste, i den gifte skuespilleren Eddie Fisher.

- Hva skal jeg gjøre, sove alene? svarte hun ifølge People, da hun fikk spørsmål om forholdet av en journalist etter at skandalen ble kjent.

Etter at Fisher, som døde i 2010, hadde skilt seg fra sin kone Debbie Reynolds, giftet han seg med Taylor i 1959.

Heller ikke det fjerde ekteskapet var imidlertid nok for Taylor til å slå rot for godt.

Giftet seg to ganger med samme mann
I 1961 møtte hun nemlig det hun senere betegnet som en av sine livs kjærligheter, filmstjernen Richard Burton.

Paret, som blant annet reiste til «Norges rike»-deltaker Edna Falaos restaurant i St. Tropez som par, lagde 11 filmer sammen, blant annet  storfilmen «Cleopatra».

Etter å ha giftet seg i 1964- kun ni dager etter at Taylors skilsmisse fra Eddie Fisher var godkjent - var paret sammen i hele ti år, men etter en serie offentlige krangler, skilte de to seg 1974.

Etter et år fra hverandre, giftet de seg på nytt i 1975, men ni måneder senere var det slutt for godt mellom stjerneparet.

- Kanskje vi elsket hverandre for mye. Jeg trodde aldri noe sånt var mulig, sa Taylor etter bruddet, ifølge People.

Etter bruddet med Burton, roet Elizabeth seg ned på bryllupstempoet, men filmstjernen rakk likevel å gå til alters to ganger til før hun døde.

Gikk opp 30 kg
Nest siste mann ved hennes side, var politikeren John Warner. På grunn av at han tilbragte mye tid i Washington, ble Taylor imidlertid ofte sittende alene på deres eiendom i delstaten Virginia, noe som førte til at hun la på seg over 30 kg.

I 1982 tok det seks år lange ekteskapet slutt, samtidig som skuespiller-divaens helse begynte å svikte.

I 1983 flyttet hun til Los Angeles for å spille i et teaterstykke med Richard Burton, samtidig som hun begynte å misbruke forskjellige medisiner.

- Jeg spiste for mye, jeg drakk og jeg tok piller. Til slutt måtte barna mine, broren min og noen gode venner bryte inn og få meg til å innse fakta, skrev Taylor i sin biografi, ifølge People.

Møtte ektemann på avvenningsklinikk
Kort tid senere la hun seg inn til behandling for rusmisbruk på Betty Ford-klinikken i Los Angeles.

Taylor fortsatte å holde kontakt med klinikken etter at hun ble skrevet ut, og under et besøk i 1991, møtte hun bygningsarbeideren Larry Fortensky, som hun giftet seg med i samme år.

Lykken varte i fem år, og da skilsmissen var gjennomført, sverget Taylor på at hun ikke skulle gifte seg igjen, et løfte hun holdt til hun gikk bort onsdag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Norsk kvinne fikk besøk av Liz Taylor

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer