OPPLEVD DRAPSTRUSLER: Shabana Rehman har opplevd å få både drapstrusler og sjikane rettet mot seg. Nylig ga hun ut bok om sin tøffe oppvekst.  Foto: SCANPIX
OPPLEVD DRAPSTRUSLER: Shabana Rehman har opplevd å få både drapstrusler og sjikane rettet mot seg. Nylig ga hun ut bok om sin tøffe oppvekst. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har båret på mye skam

Shabana Rehman opplevde både drapstrusler og sjikane...

SEHER.NO: Komiker Shabana Rehman (33) er i disse dager aktuell med boken "Blåveis - Min vei ut av volden" hvor hun forteller åpent om sin tøffe oppvekst, som inneholdt vold, misbruk og bruk av narkotika.

Handlingen i boken dreier seg om tidsperioden fra hun var 13 til 23 år gammel, og er en tøff skildring av noe som fort kunne endt i tragedie.

Blant annet ble komikeren mishandlet på det groveste av sin tidligere kjæreste, og misbrukt under et opphold på et ungdomshjem.

I et ferskt intervju med kvinnebladet HENNE forteller Shabana om hvordan hun både har opplevd drapstrusler og sjikane etter at hun ble en offentlig person.

Ifølge 33-åringen har komikerrollen blitt hennes form for overlevelsesteknikk.

- Jeg skriver i boken min at mitt prosjekt som komiker kanskje ikke er komedien, men overlevelsen. Når noen kaster stein på meg, er humoren en gummipute tilbake. Jeg har opplevd det meste i spekteret mellom drapstrusler og sjikane, både i verbal og elektronisk form, sier hun til bladet.

Shabana fortviler over mange folks forferdelige oppførsel.

- Hva er det de holder på med? Det er ren ondskap. Unggutter står på gaten og roper navn på kjønnsorganer rett opp i ansiktet på meg! De tråkker over grensen, det er verbal vold. Mobbing. Du kan si pakkis med gode intensjoner, men hore sier du med menneskeforakt. Jeg har båret på mye skam, men hvem er det egentlig som bør skamme seg her? sier hun.

Et av de mest oppsiktsvekkende temaene hun tar opp i boken sin, er forholdet til hennes voldelige ekskjæreste Amir.

Ifølge komikeren er vold noe de fleste kan bli utsatt for.

- Alle kan bli utsatt for vold. Det er mange veier inn i et slikt forhold, men bare to veier ut. Enten så går du, eller så dør du. Jeg gikk, til slutt, sier hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Mishandlet av kjæresten