Synnøve Skarbø:

- Jeg har bare prøvd å overleve

Forteller om tiden etter bruddet.

SNAKKER UT: Ved årsskiftet ble den kjente prgramlederen Synnøve Skarbø (48) singel. Nå forteller hun om tiden etter bruddet i et nytt intervju. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SNAKKER UT: Ved årsskiftet ble den kjente prgramlederen Synnøve Skarbø (48) singel. Nå forteller hun om tiden etter bruddet i et nytt intervju. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare et par dager ut i 2019 kom nyheten om at TV-profilen og programlederen Synnøve Skarbø (48) hadde blitt singel. Det avslørte hun selv i podkasten «Synnøve og Vanessa» som hun har sammen med venninnen Vanessa Rudjord (43).

- Jeg har bestemt meg at jeg ikke skal begynne å grine, jeg vil ikke bli sentimental. Dette er skikkelig, skikkelig vanskelig, sa hun i podkasten da bruddet ble kjent januar.

Den folkekjære programlederen hadde da vært sammen med den åtte år yngre fallskjermjegeren og barnevernspedagogen Per-Øyvind Skaarnes i ti år. Sammen har de den syv år gamle datteren Lydia - som de nå har delt forsørgeransvar for.

-  Jeg synes det er veldig vanskelig å bare se henne halvparten av tiden, og var ikke forberedt på hvor mye tapet av denne lille familien skulle påvirke meg, sier Skarbø i et nytt intervju med Dagbladet Magasinet.

BRUDD: Synnøve åpner opp om bruddet med Per-Øyvind i et nytt intervju. Foto: TVNorge
BRUDD: Synnøve åpner opp om bruddet med Per-Øyvind i et nytt intervju. Foto: TVNorge Vis mer

- Prøvd å overleve

I intervjuet legger ikke 48-åringen skjul på at tiden etter bruddet har vært alt annet enn lett, og særlig har savnet etter datteren vært vanskelig for den blide programlederen fra Stranda.

- For nå, når det er oss to, så er det oss to. Det er ikke noen som kan avlaste i løpet av dagen. Jeg kan ikke bare si at hun skal gå til pappa. Iblant sier hun at hun skulle ønske at jeg og pappa var kjærester. «Det forstår jeg», sier jeg da, forteller hun videre i intervjuet.

Klipp fra "Kongen på haugen" der Synnøve Skarbø søler over Linni Meister under en bakekonkurranse. Vis mer

Likevel innrømmer 48-åringen at hun og datteren har fått et sterkere bånd etter bruddet - til tross for det hun beskriver som en meget dårlig samvittighet for at hun har «tatt fra datteren hele familien».

Etter bruddet flyttet paret fra hverandre. Det var i 2012 Synnøve og Per-Øyvind fikk datteren sammen, som nå bor halvparten av tiden hos hver av foreldrene.

Skarbø forteller også at hun gikk gjennom en svært tung periode etter bruddet rundt juletider, og at hun brukte de første månedene til å gråte og se på den ikoniske serien «Sex og singelliv».

- Jeg har bare prøvd å overleve og komme meg gjennom det.

Vanskelig julefeiring

Podkastlytterne har fått følge Skarbø i tiden etter bruddet siden kjærligheten tok slutt ved juletider i fjor. 48-åringen fortalte åpenhjertig om en forferdelig og grusom julefeiring i den første podkasten etter at hun ble singel.

- Jeg har ikke en plan, ikke en tanke, ikke et nyttårsforsett. Jeg tenker at det eneste som gjelder for meg nå, er å komme meg gjennom hverdagen uten å dø av sorg, fortalte hun hjerterått den gang.

I månedene etter bruddet har Skarbø flere ganger uttalt seg om singeltilværelsen, og i slutten av januar fortalte hun podkasten at hun syntes det var vanskelig å se på seg selv som singel.

TRØST: Mens Solveig Kloppen mistet mor og søster på kort tid, opplevde Vanessa Rudjord noe av det samme, da hennes far og bror gikk bort med kort tids mellomrom. Hvordan reiser man seg fra noe sånt? I «En kveld hos Kloppen» deler de erfaringer fra den tunge tiden. Vis mer

- Etter bruddet jeg går gjennom nå, så har jeg har gjort meg opp veldig mange tanker om hva jeg gjør feil hver gang. Jeg har vært i forhold i nesten hele mitt voksne liv, med et unntak av en fem års periode med singelliv, fortalte hun den gang og la til:

- Jeg har hatt fire lange forhold, alle har gått til helvete, og jeg har bestemt meg for at jeg skal ikke gjøre disse tabbene en gang til.

GOD STØTTE: Synnøve Skarbø gikk nylig gjennom et samlivsbrudd, noe hun har valgt å være åpen om. Venninnen Vanessa Rudjord har vært til god hjelp. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GOD STØTTE: Synnøve Skarbø gikk nylig gjennom et samlivsbrudd, noe hun har valgt å være åpen om. Venninnen Vanessa Rudjord har vært til god hjelp. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Støtte fra Kjendis-Norge

En knapp uke etter at bruddnyheten slo ned, delte venninnen Vanessa Rudjord et lengre Instagram-innlegg der hun oppfordret venner og kjente til å komme med tips til hva hun kunne gjøre for å hjelpe bestevenninnen i den vanskelige perioden.

- Hva er gøy å gjøre for en venninne som går gjennom samlivsbrudd? spurte den tidligere Costume-redaktøren.

På kort tid haglet det inn gode tips fra både venner og familie. Også flere kjendiser kastet seg på tråden.

- Synes at Vanessa skal lage en februarkalender med hilsener fra folk som er glad i henne. Fra barndommen til nå, skrev Linn Skåber, mens Erlend Elias oppfordret Rudjord til å ta med Skarbø til en klarsynt.

Også Skarbøs venninne, Janne Formoe (43), hadde gode tips på lur.

- La oss ha en god, gammeldags taco-kveld snart, foreslo skuespilleren.

«Harm og Hegseth»-profilen Morten Hegseth (33) mente tv-serien «Sex og singelliv» kunne redde det meste.

- Mexicoma, drinks og en sassy Samantha, fristet kjendisjournalisten.

LES OGSÅ: - Det krevde mye av meg å takke nei

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer