Ny skade i «Kompani Lauritzen»

- Jeg har arr der ennå

Håvard Lilleheie tok et skudd i halsen, men det var ikke nok til å bli værende i konkurransen.

FIKK SÅR: Paintballkula gikk gjennom hudet til Håvard Lilleheie og etterlot seg et sår. Foto: TV 2
FIKK SÅR: Paintballkula gikk gjennom hudet til Håvard Lilleheie og etterlot seg et sår. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag markerte episoden hvor det bare var halvparten av rekruttene i «Kompani Lauritzen» igjen. Selv om man så vidt har bikket halve sesongen, har seerne blitt vitne til flere skader.

Først ut var programleder og obersten selv, Dag Otto Lauritzen, som bristet ribbeinet da han skulle teste ut deltakernes hinderløype i andre episode. Deretter slet Vita Mashadi seg ut på topptur i episode tre, og mistet bevisstheten.

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere for det nye TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Når de gjester «Senkveld» fredag, avslører Obersten at ikke alt gikk helt som det skulle. Vis mer

Heller ikke i episode fire skulle deltakerne komme fra det skadefrie, og Izabell Ekeland måtte trekke seg da hun skadet tommelen.

Fortsatt arr

I episode fem var det komiker Håvard Lilleheie (47) som måtte ta støyten. Under en lagkonkurranse hvor deltakerne måtte ta seg inn i et varehus med bevæpnede vakter, ble han truffet i halsen av et paintball-skudd.

- Det var vondt, det gikk jo hull på huden. Men det går jo over, det er bare å få noe smøring på det, forteller Lilleheie til Se og Hør.

Selv om innspillingen foregikk i fjor sommer, har møtet med paintballkula satt sine spor.

- Jeg har arr der ennå. En lys sirkel på siden av halsen. Hvis folk spør, sier jeg bare at jeg ble skutt i halsen en gang, sier han lattermildt.

- Bare å pakke og dra

Det gikk med andre ord en kule varmt i lagkonkurransen, og Lilleheie, som var på det tapende laget, måtte møte radioprofil Marte Bratberg i dimmekamp.

En logikkonkurranse, som innebar å flytte dekk i forskjellige størrelser i riktig rekkefølge, gikk ikke i Lilleheies favør, og militærtjenesten var med det over.

- Jeg var helt ferdig da hun hadde slått meg. Jeg fikk mye juling og var sliten i den siste episoden. Da jeg ble skutt i halsen tenkte jeg at «ja, der satt den ja, nå er det mye her», humrer han.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik er fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Han er også oppgitt over seg selv som ikke kjørte samme taktikk som Bratberg - å fokusere på å flytte dekkene til det løste seg, i stedet for å forsøke å løse det mentalt først.

- Når du bruker så mye tid på å tenke og ikke handle, så er det bare å pakke og dra. Det var så fortjent for hennes del. Jeg så meg selv utenfra, som en viktigper som står der og prøver å regne det ut, mens hun bare gønnet på, forklarer han.

Fikk mye tyn

Det er en tilsynelatende lystig Lilleheie som tar farvel med kompaniet, og selv forteller han at det var et greit tidspunkt å ryke på.

Komikeren er den eneste av de mannlige deltakerne som har hatt førstegangstjeneste som ung, men han er også den som kanskje får mest tyn fra befalet. Seerne har vært vitne til at 47-åringen glemte både det ene og det andre, og fikk rett som det var en skjennepreken.

- Det er slitsomt når det skjer. Det verste er når du er sliten og får høre det, og de andre må stå i ferdigstilling fordi du rører. Men det er vel et klassisk militærgrep, forteller Lilleheie, som heller ikke under førstegangstjenesten for 18 år siden hadde særlig styr på utstyret.

Den største utfordringen for ham ved å komme ut av kompani-boblen var at ingen lenger fortalte ham hva han skulle gjøre. Han, som de andre som har røket ut av programmet, benyttet seg av praten med tv-psykologen.

- Jeg snakket med henne fordi jeg måtte få i gang dagene igjen, sier han.

Han fikk heldigvis en fin avslutning på oppholdet da Lauritzen og regissøren kom bort på hotellet etter exiten og bød på middag og vin.

- Vi snakket om programmet videre og livet selv. Det var en veldig fin kveld, minnes han.

LES OGSÅ: Brøt sammen - kastet ut kamerateamet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer