Tess Holliday:

- Jeg har anoreksi

Plus-size modellen åpner seg om spiseforstyrrelsen.

SYK: Modellen forteller nå om hvordan den «usynlige» sykdommen har tatt over livet hennes. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
SYK: Modellen forteller nå om hvordan den «usynlige» sykdommen har tatt over livet hennes. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske plus-size modellen, Tess Holliday (35), har lenge vært kjent for å fremme kroppspositivitet og aksept i modellbransjen.

Nå kan stjernen imidlertid avsløre at hun kjemper en egen kamp i forbindelse med kroppen sin.

Holliday startet modellkarrieren i en alder av 15, og har siden det prydet forsiden på flere motemagasin, deriblant Vogue. Hun regnes også som den største plus-size modellen som har blitt ansatt i et «mainstream» modellbyrå.

Til tross for sin store suksess, har modellen kjempet en hemmelig kamp. I et innlegg på Twitter forteller stjernen om hvordan spiseforstyrrelsen anoreksia har påvirket livet hennes, og hvordan hun endelig har fått kontroll over den.

FORBAUSER: Gloria de Paula var tidligere modell, men det nye karrierevalget forbauser. Video/bilder: @glorinahdepaula / Instagram Vis mer

- Endelig fri

Holliday som har sanket inn hele 2,1 millioner følgere på sin Instagram-konto, deler bilder av familie, jobb og fotoshoots.

På Hollidays Instagram-profil får man også et innblikk i hverdagen med de to barna hennes, Bowie (4) og Rylee (15).

I flere av modellens sosiale medie-kanaler diskuteres kroppsbilde og kroppspress, og hun har lenge vært en forkjemper innen modellyrket.

MODELL: Holliday har oppnådd stor suksess innen motebransjen. Foto: Mike Coppola/Getty Images/AFP/NTB
MODELL: Holliday har oppnådd stor suksess innen motebransjen. Foto: Mike Coppola/Getty Images/AFP/NTB Vis mer

Holliday ble nemlig den første modellen til å være en amerikansk størrelse 22, da hun ble signert til modellbyrået Milk Model Agency i 2015. Men som nevnt har det ikke alltid vært like lett.

I begynnelsen av mai publiserte modellen en Twitter-melding der det sto:

«Jeg har anoreksi og er på bedringens vei. Jeg skammer meg ikke ved å si det høyt lenger. Jeg er et resultat av en kultur som feirer tynne kropper og likestiller det med verdi, men jeg kan dele min egen historie nå. Jeg kan endelig ta vare på en kropp som jeg har torturert hele livet mitt, og jeg er endelig fri».

- Jævlig triggende

I et Instagram-innlegg publisert samme dag forteller hun om hvordan kommentarer om kropp og helse har hatt en motvirkende effekt på sykdommen hennes.

«TIl alle som hele tiden sier: 'du ser sunn ut i det siste' eller 'du har gått ned i vekt, fortsett sånn!' Slutt», innledet hun innlegget med, og fortsatte:

«Ikke. Kommenter. Vekten. Min. Eller. Forutinntatt. Helse. Hold. Det. For. Deg. Selv. Takk. Ja, jeg har gått ned i vekt - jeg helbredes fra en spiseforstyrrelse og mater kroppen regelmessig for første gang i hele mitt liv».

Hun forteller også om hvordan kommentarer som handler om kropp og helse kan påvirke helbredningsprosessen og virke sårende.

KROPPSHETS: Svenske Angelica Blick er lei av å få hets for sin veltrente kropp, nå slår hun tilbake. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

«For folk som meg, som prøver å gjenopprette forholdet til kroppen vår og helbredes, er det å høre kommentarer om vekt jævlig triggende. Det holder oss tilbake i fremgangen - og når folk som jobber med seg selv ser at dere kommenterer meg på den måten, skader det DEM, ikke bare meg».

Avslutningsvis deler hun noen visdomsord til dem som kommenterer andres kropp og utseende.

«Om ikke du kan gi et kompliment uten å få det til å handle om størrelse, da kjære kan du vær så snill ikke si noe i det hele tatt».

LES OGSÅ: Hylles etter trusebilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer