KRIMSUKSESS: Nesbøs bøker er oversatt til 46 språk og før lanseringen av «Politi» hadde han solgt 18 millioner bøker. Fredag fikk han overrakt Peer Gynt-prisen for arbeidet sitt.  Foto: Se og Hør
KRIMSUKSESS: Nesbøs bøker er oversatt til 46 språk og før lanseringen av «Politi» hadde han solgt 18 millioner bøker. Fredag fikk han overrakt Peer Gynt-prisen for arbeidet sitt. Foto: Se og HørVis mer

- Jeg har alltid hatt et ganske stort ego

Men Jo Nesbø synes ikke han fortjente Peer Gynt-prisen.

SEOGHØR.NO: Jo Nesbøs (53) siste roman om politietterforsker Harry Hole ble utgitt i begynnelsen av juni og har allerede solgt over 400 000 eksemplarer i Norge. Forfatteren, som allerede har en formue på 89 millioner, vil ifølge VG tjene 23 millioner kroner på salget av «Politi». 

Til Dagbladet forteller 53-åringen at all suksessen ikke har gått til hodet på ham og at han allerede har svært god selvtillit.

- Jeg har egentlig alltid hatt et ganske stort ego, priser har verken gjort fra eller til der. Det å bestemme seg for å skrive en bok betyr jo at man mener at man er vel verdt å leses, og tyder på et oppblåst ego i utgangspunktet, sier han til avisen. 

Fredag mottok forfatteren ytterligere heder da han fikk overrakt Peer Gynt-prisen, som hvert år går til noen som har markert seg på et samfunnsnyttig plan og bidratt til å fremme Norge i utlandet. Selv synes han ikke at han fortjener den. 

- Jeg synes ikke at jeg fortjener en sånn pris. Jeg skriver bare bøker. Og når man både får lesere og priser føles det som det Shakespeare kaller «embarrassment of riches», flauheten over å få i overflod. 

Fra før har Nesbø fått både Rivertonprisen og Glassnøkkelen for sine kriminalromaner. 

Nordmannens bøker er oversatt til 46 språk og før lanseringen av «Politi» hadde han solgt 18 millioner bøker. Salget går også godt i resten av Skandinavia og flere andre land. 

LES OGSÅ: Nærum gjør narr av Nesbø