FORLATER TV 2: Cathrine Fossum forlater TV 2. Her er hun sammen med Fredrik Græsvik i forbindelse med jobben som programleder for «God sommer Norge». Foto: God sommer Norge
FORLATER TV 2: Cathrine Fossum forlater TV 2. Her er hun sammen med Fredrik Græsvik i forbindelse med jobben som programleder for «God sommer Norge». Foto: God sommer Norge Vis mer

- Jeg har allerede felt noen tårer

Cathrine Fossum forlater TV 2 til fordel for ny toppjobb.

I dag ble det kjent at «God morgen, Norge»-programleder Cathrine Fossum går til jobben som kommunikasjonssjef Rema 1000. Hun jobber ut året i TV 2.

- Jeg har allerede felt noen tårer, sier hun.

En tydelig rørt Fossum

- Det er en veldig spesiell og emosjonell dag for meg. Jeg går rundt i korridorene og snakker med kolleger, sier en tydelig rørt Fossum til Dagbladet.

Da Dagbladet ringer henne, er hun tydelig preget av at nyheten nå er ute.

Journalisten som er kjent fra bl.a. «Nyhetskanalen», «Underhuset», «God sommer, Norge» og «God morgen, Norge».

- Jeg er skikkelig emosjonell nå. Det blir rart å slutte etter ti år.

- Du har tidligere sagt at du synes det er vanskelig å stå opp om morran. Det er jo ikke så enkelt når du leder «God morgen, Norge». Er det derfor du slutter?

- Å stå opp klokka 5 om morgenen er utfordrende.

- Men har ingen ting med denne avgjørelsen å gjøre. Det har heller ikke noe med den pågående omstillingsprosessen i TV2, sier hun.

Her er hennes egne ord

Cathrine Fossum ber pent om heller kan sende noen ord til Dagbladet, en hilsen hun har lagt ut på sin Facebook-profil. Hun forklarer det med at hun er så preget av situasjonen og alle kollegene hun møter.

Her er hennes egne ord om å forlate TV2:

«Etter ti utrolig fine år i TV 2 har jeg nå sagt opp drømmejobben som programleder i God morgen, Norge. Jeg har takket ja til å bli ny kommunikasjonssjef i Rema 1000. Dette er en fantastisk mulighet jeg ikke kunne si nei til. Det har skjedd fort, og har ingen sammenheng med omstillingsprosessen i TV 2.»

«Valget har ikke bare vært lett, for jeg er veldig glad i TV 2 og i alle de fine vennene og kollegaene jeg har både i Oslo og i Bergen. Det har vært et eventyr å få være med på oppstarten av TV 2 Nyhetskanalen, få jobbe med dokumentar, være reporter, lede hovedsendingene, jobbe med valget, utvikle debattprogrammet Underhuset, lede God sommer Norge og sist men ikke minst få være programleder i God morgen Norge. Jeg er takknemlig for alle mulighetene jeg har fått. Det har vært mer enn en arbeidsplass for meg, det har vært endel av identiteten min. Jeg vil alltid ha en del av hjertet mitt i TV 2.»

«Nå ser jeg frem til tre fine måneder med verdens beste gjeng i God morgen Norge, og til ett nytt og lærerikt kapittel åpnes etter jul. Det skal bli veldig spennende å jobbe i en av Norges største bedrifter, og bli kjent med nye flinke folk i Rema 1000.»

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Farmen-Eilev fryktet for kameratens liv