Ida Gran-Jansen:

- Jeg har aldri vært så usunn som det jeg er nå

Ida fôrer både seg selv og de andre «Skal vi danse»-deltakerne med søtsaker på grunn av all treningen.

SPISER ALT HUN VIL: Bakedronning Ida Gran-Jansen røper at hun prøver å spise minst én kanelbolle om dagen mellom «Skal vi danse»-slagene. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
SPISER ALT HUN VIL: Bakedronning Ida Gran-Jansen røper at hun prøver å spise minst én kanelbolle om dagen mellom «Skal vi danse»-slagene. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

NYDALEN (Se og Hør): Høstens sesong av «Skal vi danse» har snart vart i to måneder, og 12 kjendisdeltakere er blitt redusert til seks.

De gjenværende deltakerne har lagt ned utallige treningstimer for å kunne briljere på parketten, og Ida Gran-Jansen (29) er blant dem som virkelig har kjent på følgene av treningen.

Hun har brukket flere ribbein under «Skal vi danse»-deltakelsen, men lørdag kveld kan hun fortelle at de heldigvis har begynt å gro.

- Nå begynner det å bli bedre, og det er så deilig å bare kunne puste normalt! sier hun muntert til Se og Hør.

Imidlertid er det også på andre måter hun har merket all dansetreningen. Gran-Jansen har ikke gått nevneverdig opp eller ned i vekt, men det mener hun skyldes én ting:

- Dét som er greia er at jeg tenker sånn: «Åh, nå trener jeg så mye! Så da spiser jeg ekstra mye». Så jeg har aldri vært så usunn jeg, som det jeg er nå, innrømmer hun med en latter.

- Så jeg bare stapper i meg alt som er å finne av sjokolade og hamburgere og sånt. Så jeg vet ikke, jeg tror egentlig at vekta mi er ganske stabil, legger hun til.

Baker til «Skal vi danse»-konkurrentene

Ida Gran-Jansen vant bakekonkurransen «Hele Norge baker» på TV3 i 2013, og hun har gjort suksess med både sin egen mat- og bakeblogg, kokebok og tv-programmet «Idas frsitelser».

Tidligere har hun fortalt til Se og Hør at hun gjerne gir bort mye av det hun baker til andre, for å begrense inntaket sitt at fet mat og søtsaker en smule.

Dét måteholdet har hun imidlertid lagt til side i forbindelse med «Skal vi danse», selv om meddeltakerne hennes også får nyte godt av bakevarene hun tryller farm:

- Ja, ja, ja, vi kan virkelig bare stappe i oss det vi har lyst på! Og det gjør vi også! Og så tar jeg med masse på dansesenteret, da! Så alle får smake, sier hun til Se og Hør lørdag kveld.

Saken fortsetter nedenfor.

- Får mageknip på trening

29-åringen legger til at hun fortsatt spiser vanlig frokost, men at det går mye i sjokolade og kjeks utover dagen på dansetrening. Og andre ting:

- Det er så enkelt å bare stappe det i seg på en måte! Og selvfølgelig, hvis jeg har bakt ett eller annet, boller for eksempel, så går det mye i dét. Jeg er blitt veldig hekta på kanelboller i det siste ... Jeg prøver å spise en kanelbolle hver dag! røper hun.

Gran-Jansens «Skal vi danse»-konkurrent Jorun Stiansen kan bekrefte at bakedronningen gjerne frister med bakevarer i dansestudioet. Og da lar ikke Stiansen seg stoppe av sin egen matallergi:

GJEMMER BOLLENE: Jorun Stiansen røper at hun prøver å smugspise bakevarer på dansetrening, slik at dansepartner Fredric Brunberg ikke skal bli så oppgitt. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
GJEMMER BOLLENE: Jorun Stiansen røper at hun prøver å smugspise bakevarer på dansetrening, slik at dansepartner Fredric Brunberg ikke skal bli så oppgitt. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

- Ida er veldig flink til å ta med seg bakevarer. Og jeg tåler ikke gluten eller laktose, så Fredric (dansepartneren, journ.anm.) blir jo oppgitt hver gang! Han spør sånn: «Hvor er Jorun?», og så står jeg og smugspiser på en svær bolle, hehe.

- Og så kommer hun ikke på treningen, og etter 15 minutter begynner hun å klage over at hun har vondt i magen, skyter Fredric Brunberg inn.

- Jeg er allergisk, men jeg spiser det likevel. Jeg elsker bakevarer, så jeg bare stapper i meg, erkjenner Stiansen.

- Sukker og fløte som gjelder

I et intervju med Se og Hør tidligere i høst, kunne Ida Gran-Jansen fortelle at det er mange som ikke tror på at hun spiser det hun selv baker.

- Det som er fint med å bake, er at bakeren alltid får smake. Folk tror ikke på meg når jeg sier det, men jeg spiser overraskende mye. Nå kan jeg jo også kose meg litt ekstra, på grunn av all denne treninga, sa hun den gang.

Gran-Jansen har dessuten tidligere fortalt til Se og Hør at hun personlig ikke har så mye til overs for å erstatte tradisjonelle bakevarer med lavkarbo og såkalt «raw food»:

- Jeg går «all in» når jeg først skal bake, da er det meierismør, sukker, fløte og fint hvetemel som gjelder, sa hun i 2014, og la til:

- Jeg dæver litt av alle disse slanketrendene. Det er litt skummelt hvordan det er blitt, at det å spise en vanlig brødskive nesten ses på som usunt! Grovt, hjemmelaget brød må da være greit!

LES OGSÅ: Takker Gud og farfar for suksessen