LEGESJEKK: Cathrine Aschim kontrolleres av lege etter at hun ikke klarte å holde på hverken mat eller drikke. Foto: TV 3
LEGESJEKK: Cathrine Aschim kontrolleres av lege etter at hun ikke klarte å holde på hverken mat eller drikke. Foto: TV 3Vis mer

- Jeg har aldri vært så dårlig

Robinson-Cathrine avviser påstandene om at hun spilte syk.

SEHER.NO: Robinson-deltakerne Cathrine Aschim (26) og Knut Jørgen Skaro (32) ble søndag begge tvunget til å forlate ekspedisjonen etter at kroppene sa stopp.

Mens Knut Jørgen fikk problemer med ryggen, fikk Cathrine store problemer med å ta i seg føde.
Veide kun 40 kg

Aschim tror hennes lave vekt før hun reiste ned til ekspedisjonen var en av grunnene til at hun fikk problemer, da det ble matmangel på laget hennes.

- Jeg veide kun 40 kg når jeg dro ned og hadde lite å gå på. Andre fikk råd om å gå opp i vekt før de reiste, det hørte aldri jeg noe om.

- Jeg har aldri vært så dårlig som jeg var på øya. Jeg følte meg så svak at det virket som om kroppen ga opp, sier Aschim til Seher.no.


Ofret seg frivillig
Da laget fikk tilbud om å ofre en deltaker for å få tilgang til matkista, var hun derfor ikke i tvil om å melde seg frivillig.

Da hun gikk ut av ekspedisjonen oppdaget hun at vekta var nede i kun 36 kilo.

- Jeg har stor vinnervilje, så jeg ville jo gjerne vært med lenger. Men jeg måtte ta vare på helsa. Da jeg kom hjem så tok det meg lang tid å komme til hektene, jeg har fått mange henvendelser fra kolleger som har reagert på hvor jeg tynn så ut, sier sykepleieren.

- Simulerte ikke
Hun avviser flere av lagkameratenes spekulasjoner i søndagens episode om at hun simulerte for å skape drama.

- Det var mye verre enn det som blir vist på TV. Jeg kastet opp flere ganger og fikk ikke i meg mat. Jeg hadde aldri tenkt på å trekke meg, men til slutt hadde jeg ikke noe valg, sier hun til Seher.no

Cathrines lagkamerat Knut Jørgen Skaro ble også tvunget av sin egen kropp til å forlate lag Nord.

Knekt av helvetesøya
- Jeg har en kul nederst i ryggen og tidligere vært gjennom to operasjoner, men må fortsatt ligge mykt og få sovet for at den skal være bra. Etter at vi måtte sove fire dager i steinrøysa på helvetesøya fikk jeg skikkelig vondt, sier Knut Jørgen til Seher.no.

Til slutt ble smertene så store at Knut Jørgen følte at han ikke hadde noe annet valg enn å si ha det til lagkameratene.

Den nevenyttige vaktmesteren - som måler 1,25 meter på strømpelesten - føler likevel at han oppnådde et av sine hovedmål før ekspedisjonen: Å bevise at kortvokste kunne klare seg i Robinsonekspedisjonen på linje med de andre deltakerne.

- Etter første Robinsonkamp sa Anthony til meg at jeg ville blitt stemt ut hvis vi hadde tapt, fordi de andre var usikre på meg. Men etter hvert innså de at jeg hadde mye å bidra med. Jeg var blant annet en av de som gjorde mest da vi skulle bygge hytte, og det brant meg nok litt ut, sier han til Seher.no.

Håper på operasjon
Etter at han kom tilbake fra Robinsonekspedisjonen har Knut Jørgen brukt mye tid på å hvile ut og håper nå å få tatt en ny operasjon for å få skikk på ryggen.

- Den siste operasjonen jeg hadde var på 80-tallet, og det har jo skjedd mye siden da. Nå håper jeg at en ryggspesialist skal ringe. Men jeg angrer ikke på at jeg ble med på ekspedisjonen, sier han til Seher.no.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!

LES OGSÅ: - Jeg ønsker meg et kortvokst barn