Moren om Christine Koht:

- Jeg har aldri vært mer stolt av Christine

Kirsten Koht hyller datterens åpenhet.

KREFTBEHANDLING: Etter at Christine Koht viste sitt nye ansikt etter flere runder med kortisonbehandling, kan moren hennes, Kirsten Koht fortelle at hun har mottatt enorm støtte. Her er Koht sammen med journalist Joachim Førsund, som hun de siste månedene har arbeidet sammen med om podkasten «Koht vil leve». Foto: Privat
KREFTBEHANDLING: Etter at Christine Koht viste sitt nye ansikt etter flere runder med kortisonbehandling, kan moren hennes, Kirsten Koht fortelle at hun har mottatt enorm støtte. Her er Koht sammen med journalist Joachim Førsund, som hun de siste månedene har arbeidet sammen med om podkasten «Koht vil leve». Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka kom komiker og tv-profil Christine Koht (52) med det siste avsnittet i podkasten «Koht vil leve». Podkasten, som har vært et samarbeidsprosjekt mellom Koht, journalist Joachim Førsund og A-magasinet, har fulgt Koht fra hun fikk kreftdiagnosen og gjennom behandlingens mange og tidvis akutte faser.

Tre kurer med immunterapi førte tidligere i år til at immunforsvaret hennes angrep levra, og hun måtte derfor behandles med store mengder kortison. Det har ført til at hun i dag har et annerledes utseende enn tidligere, ettersom en konsekvens av kortisonbehandlingen har vært at hun har fått det som kalles «måneansikt».

Koht er kjent for sitt sprudlende og kvikke vesen. I en video på Aftenposten viste 52-åringen torsdag nettopp denne siden av seg selv, da hun viste fram sitt nye ansikt med avisas følgere.

Til NRK Lørdagsrevyen forteller komikerens mor, Kirsten Koht (75), nå om massive støtteerklæringer etter datterens åpenhet.

- Har begynt å elske ansiktet

Til NRK forteller mamma-Koht at datteren har følt på mye skam som følge av sitt nye ansikt. Selv var hun også bekymret for hvordan det ville bli for datteren å komme ut av sykehuset, men dette har nå endret seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer