LEVER ALENE: TV 2-profilen Fredrik Græsvik har i mange år drevet som krigs- og utenriksreporter. Det har ført til at privatlivet har løpt litt fra ham. Foto: Espen Solli/ TV 2
LEVER ALENE: TV 2-profilen Fredrik Græsvik har i mange år drevet som krigs- og utenriksreporter. Det har ført til at privatlivet har løpt litt fra ham. Foto: Espen Solli/ TV 2Vis mer

- Jeg har aldri vært gift og lever alene

TV 2-profil Fredrik Græsvik har vært i Afghanistan og Irak 80 ganger. Det har gått utover livet hjemme.

SEOGHØR.NO: I en årrekke har Fredrik Græsvik (49) vært en av TV 2s mest profilerte utenriksreportere, og han har uttallige ganger rapportert fra farlige krigssoner i Midt-Østen.

Denne sommeren kombinerer han den hektiske reisevirksomheten sin som korrespondent med en mer stedfast programlederjobb i «God sommer Norge» i fødebyen Oslo.

Græsviks omflakkende tilværelse som reporter har imidlertid gjort det vanskelig å slå seg til ro hjemme i Norge. Det forteller han i et intervju med Dagbladet.

- Når man ikke er hjemme halvparten av tida i tjue år, forsvinner det ting. Plutselig har tida gått, jeg har en voksen datter og alle vennene mine er gift for tredje gang, mens jeg aldri har vært gift, og lever alene, sier TV 2-profilen til Dagbladet Pluss.

Singel i 16 år

Den erfarne krigs- og utenriksreporteren har ikke vært i et fast forhold på mange år. Dét er likevel ikke ensbetydende med at han lever som en eremitt, understreker han.

- For all del, det er klart jeg treffer damer. Jeg er ingen munk, men jeg har ikke hatt kjæreste på 16 år, sier 49-åringen til avisen med et smil.

Saken fortsetter under bildet.

TV-MAKKERE: Tidligere i sommer ledet Fredrik Græsvik »God sommer Norge» på TV 2 sammen med Katarina Flatland.  Foto: Espen Solli/ TV 2
TV-MAKKERE: Tidligere i sommer ledet Fredrik Græsvik »God sommer Norge» på TV 2 sammen med Katarina Flatland. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Da Seoghør.no møtte Fredrik Græsvik og hans «God sommer Norge»-kollega Katarina Flatland (27) tidligere i sommer, ble nyforlovede Flatland svært overrasket over Græsviks langvarige singeltilværelse.

- 16 år!! Det visste jeg ikke. Du vet du blir sær av å være singel så lenge? Jeg må ordne deg en dame altså, sa Flatland den gang.

Græsvik spøkte videre med at han kanskje burde melde seg på Flatlands TV 2-program «Jakten på kjærligheten», i et forsøk på å finne seg kjæreste.

- Det må du bare gjøre, det hadde vært veldig hyggelig! Men jeg tenker hvertfall at nå når jeg vet at du har vært singel i 16 år, så skal jeg bruke store deler av sommeren på å finne deg en dame. Det er for lenge, fastslo Katarina Flatland i intervjuet med Seoghør.no.

STOLT AV DATTEREN: På TV-prisutdelingen Gullruten i Bergen i midten av mai hadde Fredrik Græsvik med seg datteren Julie.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
STOLT AV DATTEREN: På TV-prisutdelingen Gullruten i Bergen i midten av mai hadde Fredrik Græsvik med seg datteren Julie. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Ensomme helger

Fredrik Græsvik, som har datteren Julie Græsvik (19) fra et tidligere forhold, har fortalt at han kjenner litt ekstra på singeltilværelsen på lørdagskveldene.

- Lørdagskveldene kan være kjipe. Fredager går folk ut etter jobb, treffer kolleger. Men lørdager sitter man benket hos familiene sine. Det er de dagene jeg tenker mest på det, sa han til Dagbladet Magasinet i 2014.

Og da han var i «God sommer Norge»-studio i fjor sommer, den gang som gjest fremfor programleder, delte han noen av de samme tankene med seerne:

- Jeg savner kanskje det å lage et godt måltid på lørdagskvelden og å åpne en flaske vin.. Det er fint, det, men det hadde vært ålreit å delt det med noen, fortalte Græsvik da.

Datteren Julie er Fredrik Græsviks øyensten, og han har tidligere sagt til Se og Hør at tanken på henne bidrar til at han er ekstra opptatt av sikkerhet når han rapporterer fra krigsområder.

- For meg er Julie den største og viktigste grunnen til å komme hjem. Jeg er utrolig glad i henne. Jeg har sagt det før, og gjentar det gjerne: Julie er det snilleste mennesket jeg vet om. Og hun viser stor omsorg, sa TV 2-profilen om datteren til Her og Nå i 2014.

LES OGSÅ: Prins George fyller tre år