«Luksusfellen»:

- Jeg har aldri tidligere opplevd dette i «Luksusfellen»

Hallgeir Kvadsheim får sjokk når «Luksusfellen»-deltakeren går bak ryggen hans.

FÅR SJOKK: Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim blir overrasket over de kostbare vanene til «Luksusfellen»-deltakeren. Video fra TV3 Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I ukens episode av «Luksusfellen» befinner siviløkonom Hallgeir Kvadsheim og psykolog Cecilie Lynum seg i Oslo, der de skal hjelpe Jade Chloe Colobong (33).

33-åringen, som kaller seg Chloe, er transseksuell, og hun bruker store summer på å reise verden rundt på missekonkurranser for transseksuelle kvinner.

I programmet forteller hun at da hun la seg under kniven og fikk operert inn brystimplantater, var det kredittkort som finansierte inngrepet.

I tillegg kjøper hun flotte sko og klær på kreditt, spanderer på vennene sine ute på byen, og går flere tusen kroner i minus hver måned.

33-åringen skjuler pengeproblemene for de rundt seg, og har bedt «Luksusfellen» om hjelp for å komme ut av uføret.

Hjelpepleier med luksusliv

Hallgeir Kvadsheim får bakoversveis når Chloe forteller at hun har kjøpt et par designersko til 6000 kroner, og at hun gjerne reiser utenlands så ofte som en gang i måneden.

I løpet av de siste seks årene har hun dratt til 40 ulike reisemål rundt omkring i verden, og reisene er mer enn én gang blitt betalt med lånte penger.

  • Se video øverst i saken!

- Jeg ble litt sjokkert da jeg først fikk innsikt i Chloes luksusvaner. I ukedagene er hun en hardtarbeidende hjelpepleier, mens det i helgene dreier seg om høy champagneføring med utenlandsreiser og missekonkurranser. Det var en voldsom kontrast, sier Kvadsheim til Se og Hør.

KOSTBAR HOBBY: Chloe har vunnet mange priser i missekonkurranser for transseksuelle, men hun taper fremfor å tjene penger på hobbyen. Foto: TV3
KOSTBAR HOBBY: Chloe har vunnet mange priser i missekonkurranser for transseksuelle, men hun taper fremfor å tjene penger på hobbyen. Foto: TV3 Vis mer

I TV3-programmet forteller Chloe at missekonkurransene hun deltar på også krever at hun drar kredittkortet. Og pengepremiene hun har vunnet er bare på noen få tusen kroner.

- Dette er en forferdelig dyr hobby! Om hun så er så heldig å vinne førsteplassen en gang i blant, så vil det ikke engang dekke hotellprisen! utbryter «Luksusfellen»-eksperten i episoden.

- Et sjokk vi ikke var forberedt på

33-åringen, som også hjelper familien sin på Filippinene økonomisk, bor i et kollektiv i Oslo sentrum.

Når Chloe viser fram rommet sitt, får Hallgeir Kvadsheim seg flere overraskelser. Selv om hun i stor grad lever på kreditt, tar hun seg råd til å kjøpe dyre designervesker.

- Det er ikke ofte vi møter på en deltaker som lever et slikt type jetset-liv, sier siviløkonomen til Se og Hør, og legger til:

- Det var overraskende å finne luksusgjenstander, sko og Louis Vuitton-vesker til mange tusen kroner i et bokollektiv midt i Oslo. Spesielt da dette var finansiert med 25-30 prosent renter. Det var et sjokk som vi ikke var forberedt på, innrømmer Kvadsheim.

DYRE VANER: Hallgeir Kvadsheim blir overrasket når Chloe forteller at hun betalte 8000 kroner for en designerveske, selv om hun shopper på forbrukslån. Foto: TV3
DYRE VANER: Hallgeir Kvadsheim blir overrasket når Chloe forteller at hun betalte 8000 kroner for en designerveske, selv om hun shopper på forbrukslån. Foto: TV3 Vis mer

Han og psykolog Cecilie Lynum setter seg ned for å ta en alvorsprat med Chloe, i håp om å få henne til å innse alvoret i situasjonen sin: Hun skylder svimlende 940 000 kroner i dyr forbruksgjeld:

- Du må jo slutte å reise - nå! Du må slutte å delta i missekonkurranser , du må slutte å kjøpe sko og vesker - nå! Tvert om, du må jo selge dem! Og det er dét som bekymrer meg: Hvordan skal du gå fra frøken Luksus til frøken Nøysom? undrer Kvadsheim.

Saken fortsetter under videoen!

Hallgeir Kvadsheim forteller deltaker om hvor mye han har tapt på nettspill. Video: TV3Vis mer Vis mer

- Så det overhodet ikke komme

«Luksusfellen»-eksperten setter opp et stramt budsjett for Chloe, der over 18 000 kroner i måneden skal få til krav fra ulike kreditorer.

Hun er positiv til det krevende budsjettet når Kvadsheim og Lynum reiser, men så går det helt galt.

- Jeg tenkte jeg kunne prøve å få et lån for å samle alle smålånene mine, forklarer Chloe i programmet.

Siviløkonomen får dermed store utfordringer med å få til en avtale med kreditorene, siden Chloe har søkt om et nytt forbrukslån bak hans rygg - på hele 270 000 kroner:

- Vi endte med et resultat som jeg aldri har opplevd tidligere i «Luksusfellen». Det har nesten aldri skjedd at løsningen ble som den ble her. Det som overrasket meg, var at jeg opplevde Chloe som en veldig sympatisk deltaker. At vi fikk den slutten vi fikk, hadde jeg overhodet ikke sett komme, sier Hallgeir Kvadsheim til Se og Hør.

Hvordan det går med Chloe, kan du se i «Luksusfellen» på TV3 klokken 20.30.

Se og Hør har vært i kontakt med Jade Chloe Colobong via presseansvarlig i TV3, Linda Glomlien, men hun ønsker ikke å uttale seg.

LES OGSÅ: Ron Richard sjokkerte «Luksusfellen»-ekspertene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer