Erik Anders Sæter:

- Jeg har aldri ment å være en drittsekk

«Paradise»-Erik åpner seg om den tøffe barndommen.

TV-KJENDIS: Erik Anders Sæter ble et kjent ansikt da han tidligere i år var blant deltakerne i skandaleprogrammet «Paradise Hotel». Neste år er han aktuell i den kommende utgaven av «Farmen kjendis» på TV 2. Foto: Marie Røssland
TV-KJENDIS: Erik Anders Sæter ble et kjent ansikt da han tidligere i år var blant deltakerne i skandaleprogrammet «Paradise Hotel». Neste år er han aktuell i den kommende utgaven av «Farmen kjendis» på TV 2. Foto: Marie Røssland Vis mer
Publisert

Erik Anders Sæter (21) kjempet seg nesten helt til topps i årets sesong av «Paradise Hotel», og har nettopp kommet hjem fra innspillingen av den kommende sesongen av «Farmen kjendis».

21-åringen var tidlig ute med å kalle seg «Guden av Paradise» i startfasen av «Paradise Hotel»-eventyret, og beviste i programmet at han er en kar med høy selvtillit.

I et gjesteinnlegg på bloggen til «Paradise»-kjæresten Ingrid Aguiluz (21), med tittelen: «Hvorfor er jeg selvgod? Jeg ble mobbet», åpner den ferske realitystjernen seg imidlertid om en barndom som ikke alltid var like enkel.

Utestengt og drapstruet

I blogginnlegget nevner Sæter flere angivelige hendelser fra barndommen på Storjord i nord, bestående av utestenging, stygge kommentarer og drapstrusler.

«Jeg husker spesielt en episode, jeg var invitert i en bursdag til en gutt som var to år eldre. Jeg kledde meg opp og mamma kjørte meg de to milene til gutten som hadde bursdag. Da jeg kom fram, fikk jeg ikke lov å komme inn, de tok gaven jeg hadde med og så låste de meg ute», skriver han blant annet.

Det han opplevde som årelang mobbing førte til at Sæter opprettet en forsvarsmekanisme som han beskriver som «en karakter, et skall, et skjold mot trusler og mobbing», altså selvtillit.

Saken fortsetter nedenfor.

SINT: Erik Sæter var ikke blid da kveldens parseremoni tok en uventet vending. Ina Kilnes og Newa Reza gjester denne ukas «Pærra-preik», og forteller hva de følte da Erik hevet stemmen. Hovedpersonen selv, kommenterer også saken. Video: Marie Røssland / Reporter: Kine Falch Se hele programmet her: https://youtu.be/gdUZTpzV5L0 Vis mer

- Mener ikke å være drittsekk

Overfor Se og Hør forklarer 21-åringen at han har fått mange tilbakemeldinger etter at han valgte å dele det åpenhjertige innlegget på kjærestens blogg.

- Flere yngre mennesker har sendt meg meldinger og sagt at det er bra at jeg snakker om dette. Jeg har også fått tilbakemeldinger fra jevnaldrende fra der jeg vokste opp som synes det er trist å lese at jeg hadde det sånn, forklarer han.

Årsaken til at realityprofilen ønsket å fortelle om barndommen sin nå, er fordi han vil forklare hvorfor han for noen kan oppfattes som «høy på seg selv».

- Man skaper jo personligheten sin etter egne opplevelser. Når jeg virker arrogant og selvsikker, er det fordi det er slik jeg har blitt. Selvtilliten min har blitt god med årene, og jeg har aldri ment å være en drittsekk dersom jeg framstår slik, men noen kan kanskje få det inntrykket, sier 21-åringen, og legger til:

- Det er mange som er utsatt for en tøff barndom, og det koster meg virkelig ingenting å fortelle om min.

Saken fortsetter nedenfor.

SØSKEN: Erlend Elias røper hemmeligheten bak lillebrorens klesstil, og forteller samtidig hva han synes om «Paradise»-innsjekken. Video: Marie Røssland / Reporter: Kine Falch Vis mer

- Får du ofte høre at du virker selvgod?

- Hadde jeg hatt tid til å lese gjennom alle meldinger jeg får, hadde jeg nok sett at folk har delte meninger om meg. Jeg merker det ofte når jeg møter folk, at noen gråter av glede for å se meg, mens andre er sinte fordi de ikke liker meg, forteller han.

Hetset for brorens legning

I blogginnlegget nevner Sæter også sin berømte bror, kjendisstylist og realitykjendis Erlend Elias Bragstad (35).

Storebrorens legning ble nemlig stadig et tema i skolegården, ifølge ham selv.

«Det kom ofte opp at broren min var homofil. Erlend begynte tidlig å gi meg klær i gaver og jeg så som regel mye finere ut enn alle de andre guttene som gikk i arvede dongeribukser og fotballsko på skolen. Resultatet ble jo at i skolegården så var ikke bare Erlend «homo», men jeg også», skriver han i blogginnlegget.

Til Se og Hør utdyper Sæter at han allerede som 12-åring gikk med dyre designerklær som han hadde fått i gave av sin moteinteresserte storebror.

- Jeg er jo fra et lite sted, og ingen der visste hva Gucci eller Prada var, og flere var derfor overbevist om at jeg var homofil, fordi jeg kledde meg «annerledes» enn dem. Når man er så ung, vet man jo ikke hva det vil si å være homofil engang. Man vet bare at de som sier det mener det som noe negativt, sier han.

SPENT OG SINT: Erlend Elias Bragstads yngre halvbror, Erik Sæter, er med i årets sesong av «Paradise Hotel». Storebror er spent på hvordan Erik vil gjøre det, men også sint for at lillebror er bortreist. Video: Marie Røssland Vis mer

Ble kastet ut av taxi

I likhet med «Paradise»-profilen, har også storebroren Erlend Elias Bragstad opplevd mobbing og hets - som ofte har gått på legningen hans.

Overfor Se og Hør har 35-åringen tidligere fortalt om en hendelse som skal ha skjedd da han nettopp hadde flyttet til hovedstaden.

- Det var nyttårsaften, jeg var kledd for fest og hadde nok på meg litt lite klær med tanke på været. Jeg tok taxi og plutselig snudde sjåføren seg og spurte: «Er du jente?». Jeg svarte «nei» og da spurte han om jeg var homofil, fortalte han, og la til:

- Da jeg svarte at jeg er det, bråbremset han, snudde seg i taxien og ba meg gå ut. Jeg nektet selvsagt, men da gikk han rundt, kastet meg ut av bilen og sa at han ikke ville ha «skitne» folk i bilen sin, hevdet han.

Han utdypet at det ikke er sjelden han får slengbemerkninger om sitt eget utseende, og opplever stadig vekk ubehagelige situasjoner.

- Som offentlige profiler må vi ha ryggrad, men det hender at den knekker, og da må jeg bite tennene sammen for å komme meg opp igjen, sa Bragstad den gang.

LES OGSÅ: Sjokkert over «Luksusfellen»-respons

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer