BENEKTER HETS: - Jeg er ikke ute etter dem, sier Anne-Kat. Hærland om kjendisene hun vitser om. Foto: Stella Pictures
BENEKTER HETS: - Jeg er ikke ute etter dem, sier Anne-Kat. Hærland om kjendisene hun vitser om. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg har aldri hetset noe i hele mitt liv

Anne-Kat. Hærland mener hun ikke er ute etter å ta noen.

SEHER.NO: Komikeren Anne-Kat. Hærland (37) er stadig i vinden for sine kommentarer om ulike norske kjendiser. Men selv vil hun ikke være med på at hun lever av å hetse folk.

- Nei! Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg aldri har hetset noen i hele mitt liv. Jeg er den reneste Mor Theresa, men jeg vitser om folk og det er to helt forskjellige ting, sa Hærland, da hun lørdag var gjest hos Viggo Johansen i NRK-programmet "Viggo på lørdag".

- Hetsing er bare sånn: "tjukkebolla-feita skal hjem til middag", mens vitsing er "hmm er det ikke på tide nå at Jan Fredrik Karlsen klapper igjen", for eksempel. Jeg kom ikke på noe bedre, sier komikeren og ler.

Men til tross for dette, blir hun ofte anklaget mot hets mot kjente personer. I det siste har hun spesielt møtt kritikk fra flere hold etter at hun kalte Tone Damli Aaberge og Akesel Hennie for "Barbie og feilvare-Ken". Og tidligere har hun blant annet vært i heftig krangel med Vendela Kirsebom om vitser hun har hatt i sitt show. Les om alle kranglene her.

- Jeg er ikke ute etter dem. Jeg er jo komiker og en komikers oppgave, som jobber med samfunnssatire, er å gjøre narr av ting i offentligheten. Man bruker bare personer slik de fremstår i offentligheten. Jeg har jo ikke noe imot noen av dem. Jeg har ikke sagt noe om dem som privatpersoner. Jeg kjenner dem jo ikke engang. Men man må jo få lov å kommentere de som stikker hodet sitt frem og som sier mer eller mindre vellykkede ting. Akkurat som at folk må få lov å kommentere og mene mye om meg tilbake, sier Hærland i "Viggo på lørdag".

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring 93076767.

LES OGSÅ: - Har aldri hørt om Anne-Kat.