FIKK IS: Statsministeren blir servert en is i sommervarmen. Flere av badegjestene på Huk sperret opp øynene da mannen med Norges viktigste jobb plutselig dukket opp. Foto: Per Ervland/Seher.no
FIKK IS: Statsministeren blir servert en is i sommervarmen. Flere av badegjestene på Huk sperret opp øynene da mannen med Norges viktigste jobb plutselig dukket opp. Foto: Per Ervland/Seher.noVis mer

- Jeg har aldri helt fri

Seher.no tok en prat med en ferieklar statsminister Jens Stoltenberg om fjellturer, Facebook og urettferdige beskyldninger...

Se Seher.nos Sommerprat med statsministeren nederst i saken!

SEHER.NO: Det var mange badegjester som sperret opp øynene da selveste statsministeren kom gående blant strandmatter og solbrune kropper på Huk, ytterst på Bygdøy i Oslo, tirsdag.

Med fotografer og journalister på slep, var det flere som i all hast dekket seg til med badehåndklær for å unngå å få et uventet bikinibilde i et av landets største medier.

Livvakter og politi er alltid i nærheten, han fotfølges av tre rådgivere. Unge og gamle kommer frem og hilser. Det blir lett oppstyr rundt mannen som har landets aller viktigste jobb.

Seher.no møter Jens Stoltenberg (50) på Hukodden Strandrestaurang for en sommerprat like før han går ut i ferie. Denne uken setter han kursen mot Hvaler, der han skal tilbringe mye tid med familien på hytta. Men selv ikke på ferie har han anledning til å la jobben ligge.

- Hundre prosent fri blir det ikke, fordi det er mobiltelefoner og internett. Vi har en sånn bakvakt nærmest, i den forstand at selv når jeg er på ferie så er jeg tilgjengelig hvis viktige ting skulle skje, eller det er ting som må avklares. Nesten hver ferie, hver sommer, så skjer det noe som gjør at jeg må sitte litt på telefonen eller på nettet og avklare ting, sier Jens Stoltenberg til Seher.no.

Selv om han til en hver tid må sjekke mobil og mail i løpet av ferien, mener statsministeren at han klarer å slappe av. Det gjør han aller best ved å ta med seg kona Ingrid til fjells.

- Det beste jeg gjør for å slappe av er å gå i fjellet og bli ordentlig sliten. Jeg har blitt glad i bestige topper de senere årene. Da føler man seg egentlig liten i den store naturen. Det er en veldig mektig opplevelse som sitter i resten av livet tror jeg, sier Stoltenberg til Seher.no.

Se hele Seher.nos Sommerprat med Jens Stoltenberg her:

[obj:media:7899]LES OGSÅ: Hjelper Jens Stoltenberg i valgkampen