- Jeg har aldri hatt sex med Kesha

Rettsdramaet rundt popstjernen tar en ny vending etter at produsenten brøt tausheten på Twitter.

ORD MOT ORD: Forrige uke falt dommen i saken mellom Kesha og plateprodusenten Dr. Luke, som er tilknyttet Sony Entertainment. Popstjernen har anklaget produsenten for flere grove tilfeller av misbruk, og mandag kveld valgte han å ta til motmæle på Twitter. Foto: NTB Scanpix
ORD MOT ORD: Forrige uke falt dommen i saken mellom Kesha og plateprodusenten Dr. Luke, som er tilknyttet Sony Entertainment. Popstjernen har anklaget produsenten for flere grove tilfeller av misbruk, og mandag kveld valgte han å ta til motmæle på Twitter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I oktober 2014 gikk popstjernen Kesha (28) til sak mot sin egen produsent, Lukasz «Dr. Luke» Gottwald (42), og anklaget ham for blant annet seksuelle overgrep og trakassering.

Forrige uke falt dommen i saken i New Yorks Høyesterett. Dommer Shirley Kornreich bestemte at Kesha ikke kan løses fra kontrakten sin med Sony, en avgjørelse som har fått flere Hollywood-stjerner til å reagere.

Deriblant Lady Gaga (29) og Ariana Grande (22) har gått ut og støttet Kesha på Twitter, og emneknaggen «Free Kesha» er blitt etablert i sosiale medier. Nå tar Dr. Luke til motmæle mot det han mener er ukritiske støtteerklæringer, skriver Huffington Post.

- Jeg voldtok ikke Kesha og jeg har aldri hatt sex med henne. Kesha og jeg var venner i mange år og hun var som en lillesøster for meg, skrev musikkprodusenten på Twitter mandag kveld.

Saken fortsetter under bildene.

DEPRIMERT: Kesha brøt sammen i tårer i rettssalen i New York fredag. Der ble det klart at popstjernen ikke kan løses fra kontrakten sin med Sony.   Foto: Splash News/ NTB Scanpix
DEPRIMERT: Kesha brøt sammen i tårer i rettssalen i New York fredag. Der ble det klart at popstjernen ikke kan løses fra kontrakten sin med Sony. Foto: Splash News/ NTB Scanpix Vis mer

Til motangrep på Kesha

Den defensive Twitter-meldingen føyer seg inn i en lang rekke tweets fra plateprodusenten. Der angriper han blant annet Keshas advokat Mark Geragos, og påpeker at han har tre søstre og ble oppdratt av en feminist.

I tillegg henviser han til rettsdokumenter fra en annen rettstvist med Kesha i 2011, der popstjernen uttalte at de to aldri hadde hatt et «intimt forhold». Videre hevder Dr. Luke at Kesha har forvandlet en kontraktsforhandling til noe «forferdelig og usant».

Saken fortsetter nedenfor.

Produsenten, som har jobbet med «Tik Tok»-sangeren i over ti år, er svært kritisk til den offentlige støtten Kesha har motatt de siste dagene.

- Det er en skam at det er så mange spekulasjoner der ute som baserer seg på så lite informasjon. Den eneste virkelig objektive personen som har alle fakta, er dommeren. Og dommerens avgjørelse var ikke i Keshas favør på fredag, skriver Dr. Luke i to Twitter-meldinger.

Milliondonasjon

Søndag skrev Billboard at superstjernen Taylor Swift (26) - som i høst saksøkte en DJ for overgrep - donerer over to millioner kroner til artistkollegaen.

- For å vise sin støtte, har Taylor Swift donert 250 000 dollar til Kesha for å hjelpe henne økonomisk i denne vanskelige tiden, uttalte popstjernens talsperson til nettstedet.

Saken fortsetter under bildene.

MEKTIGE FORSVARERE: Superstjerner som Lady Gaga, Taylor Swift og Ariana Grande har gått ut offentlig og støttet Kesha. Dr. Luke er på sin side svært kritisk til støtteerklæringene artisten mottar. Foto: NTB Scanpix
MEKTIGE FORSVARERE: Superstjerner som Lady Gaga, Taylor Swift og Ariana Grande har gått ut offentlig og støttet Kesha. Dr. Luke er på sin side svært kritisk til støtteerklæringene artisten mottar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

At en artist av Taylor Swifts kaliber uforbeholdent støtter Kesha på en så symbolsk kraftfull måte, er neppe noe Dr. Luke er begeistret for.

Selv om han ikke nevner «Bad Blood»-sangeren direkte, uttrykker han skepsis mot alle som dømmer ham basert på Keshas påstander.

- Selvsagt er enhver normal person imot voldtekt og seksuelle overgrep, men alle som kommenterer nå, gjør det uten kunnskap eller fakta. De stiller seg bak noe som kun er en påstand, og som er motivert av penger, skriver han i ytterligere to tweets mandag kveld. 

Avviser tvang om samarbeid

Ifølge Huffington Post bestemte dommeren fredag at Kesha ikke kan bryte kontrakten sin med Sony Entertainment. Imidlertid kan hun jobbe med en annen av selskapets produsenter, om hun ikke ønsker å samarbeide med Dr. Luke.

Musikkprodusentens advokater har i etterkant indirekte slått tilbake mot slagordet «Free Kesha» i en uttalelse gjengitt av blant andre Billboard:

«New York County Supreme Court fastslo fredag at Kesha allerede står fritt til å spille inn og slippe musikk, uten å jobbe med Dr. Luke som produsent om hun ikke ønsker det. Enhver påstand om at hun ikke er 'fri' er en myte» heter det blant annet i uttalelsen.

TAR FEIL: Forsvarsadvokatene til Dr. Luke har gått ut offentlig og avkreftet at Kesha tvinges til å fortsette samarbeidet sitt med musikkprodusenten. Fredag viste en rekke fans sin støtte til Kesha utenfor rettssalen i New York. Foto: SipaUSA/NTB Scanpix
TAR FEIL: Forsvarsadvokatene til Dr. Luke har gått ut offentlig og avkreftet at Kesha tvinges til å fortsette samarbeidet sitt med musikkprodusenten. Fredag viste en rekke fans sin støtte til Kesha utenfor rettssalen i New York. Foto: SipaUSA/NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: «Game of Thrones»-stjernen er ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer