Se og Hørs Kjendisgalla:

- Jeg har aldri forsøkt å være et forbilde

Leo Ajkic vant prisen for «Årets forbilde» på Se og Hørs Kjendisgalla.

VANT PRIS: Leo Ajkic vant prisen for «Årets forbilde» på Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VANT PRIS: Leo Ajkic vant prisen for «Årets forbilde» på Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Søndag kveld er hundrevis av kjente og kjære norske kjendiser samlet på Grand Hotel i Oslo for å delta på Se og Hørs kjendisfest, hvor blant annet flere priser deles ut for å hedre kjendisene.

I år var det NRK-programlederen Leo Ajkic (34) som kunne stikke av med den gjeve prisen «Årets forbilde».

Bosnia-fødte Leo Ajkic har vært tilknyttet NRK siden 2010, og regnes som en av kanalens største profiler.

Han er kjent for programmer som «Leo og u-landslaget», «Leos reise» «Typen til» og «Flukt».

I sistnevnte program fulgte Ajkic enkeltmennesker som på hver sin måte var rammet av flyktningkrisen. Programmet skapte stort engasjement, og sørget blant annet også for at Ajkic ble tildelt Fritt Ords honnør-pris.

34-åringens troverdige bidrag til innvandringsdebatten i progammet, og hans positive påvirkning på unge menneskers engasjement var også deler av juryens begrunnelse for å tildele nettopp Ajkic prisen.

«ÅRETS FORBILDE»: Det var NRK-profilen Leo Ajkic som i kveld stakk av med prisen for «Årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«ÅRETS FORBILDE»: Det var NRK-profilen Leo Ajkic som i kveld stakk av med prisen for «Årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Prisen ble delt ut av TV2-profil Finn Schjøll og Se og Hørs redaktør Ulf André Andersen.

- Har aldri forsøkt å være et forbilde

Det var en rørt og beæret Leo som i kveld kunne motta prisen fra scenen på Grand Hotel i kveld. Fra scenen sa han blant annet at selv han manglet forbilder som ung.

-Tusen hjertelig takk, jeg har aldri prøvd å være et forbilde for noen, for jeg manglet forbilder selv. Da jeg kom til Norge, så var det ingen som sa at jeg kunne få det til, sa Leo fra scenen.

- Jeg ville være det motsatte enn et forbilde, og hvis jeg prøvde å være ekkel på TV, gikk det ut over gruppen min. Derfor vil jeg være et godt forbilde og gjøre fine ting. Jeg forventer ikke noe av Se og Hør, men tusen takk for prisen. Jeg setter stor pris på det.

- Positiv påvirkning på unge

I juryens begrunnelse ble det blant annet nevnt at hans engasjement og blikk er rettet mot noe som er større enn seg selv, og dermed bidro til å få andres blikk i samme retning.

Hans ærlige og uredde bidrag til inndvandringsdebatten var også nevnt i juryens begrunnelse for å tildele Leo den gjeve prisen:

- Årets forbilde er ærlig og uredd. Vedkommende kom til Norge på flukt fra krig i hjemlandet sitt som 11-åring, og har brukt sin egen bakgrunn i arbeidet med å skape forståelse og økt toleranse hos det norske folk.

- Gjennom sitt arbeid, blant annet gjennom egne TV-programmer, har prisvinneren tilført innvandringsdebatten nye perspektiver- og bidratt til at vi har fått bedre innsikt i flykningers ofte håpløse situasjon, sa priutdelerne fra scenen.

Prisutdelerne la også til at prisen skyldtes Ajkics positive påvirkning på unge mennesker, og at han er et ekte forbilde bare i kraft av å være seg selv.

I fjor var det den avdøde journalisten og bloggeren Thea Steen som vant den gjeve prisen, etter at hun berørte en hel nasjon med sin åpenhet om kreftsykdommen.

Følg Se og Hør på Instagram for det siste fra kveldens store Kjendisgalla.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer