- Jeg har aldri følt meg så ydmyket før

90-tallets mest kjente personer avslører hva de selv husker best fra perioden.

FORTELLER OM SINE MINNER: Monica Lewinsky, Matthew Perry og Shannen Doherty er blant 90-talls stjernene som har latt seg intervjue om sine minner fra tiåret. Det avslørte blandede erfaringer. Foto: All Over Press
FORTELLER OM SINE MINNER: Monica Lewinsky, Matthew Perry og Shannen Doherty er blant 90-talls stjernene som har latt seg intervjue om sine minner fra tiåret. Det avslørte blandede erfaringer. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: På 90-tallet sørget jernteppets fall og den stadig raskere utviklingen av globale TV-kanaler og internett til at mennesker over hele verden kom tettere på Hollywood-stjernene.

TV-serier som «Beverly Hills 90210», «Baywatch» og «Dawson's Creek» ble samtaleemner blant millioner av tenåringer.

I dokumentarserien «90-tallet», som denne helgen sendes på TV-kanalen National Geographic Channel i Norge, snakker flere av tiårets mest kjente personer om hva de husker best.

Ble overrumplet av baby

«Venner for livet»-stjernen Matthew Perry (45) sier han skjønte at livet aldri ville bli det samme under en middag med David Schwimmer, som spilte i samme serie.

- Plutselig kom en dame og rakte David babyen sin. Han rakk heldigvis å legge fra seg gaffelen sin, men jeg skjønte da at livet ville ikke være som før.

En som ikke har like mye å juble for når hun ser tilbake på 90-tallet er Monica Lewinsky (41), praktikanten i Det hvite hus, som ble kjent for å ha hatt en affære med USAs president Bill Clinton.

Offentlig skittentøysvask

I en forklaring skal hun ha hevdet å ha hatt «upassende seksuelle møter» med Bill Clinton ni ganger, men at de aldri hadde samleie.

Den offentlige skittentøysvasken som fulgte med den berømte Starr-rapporten, ble tung å bære for Lewinsky, som var 25 år da skandalen var et faktum i 1998.

- Å få livet mitt tatt fra meg og gjort om til Starr-rapporten... Det var overgrep etter overgrep mot privatlivet mitt. Jeg var den mest ydmykede kvinnen i verden.

Ble redd jenter

James Van Der Beek (37) - som spilte hovedrollen i tenåringsserien «Dawson's Creek» - sier han fikk et omvendt problem etter hvert som stjernestatusen nådde nye høyder.

- Jeg levde store deler av 20-årene i frykt for store grupper med tenåringsjenter.

- Tenåringsjenter elsker å gå av skaftet, og de vil bruke enhver anledning til å gjøre det. Hvis du er årsaken til det, vil de skrike og bli ville når de ser deg.

Stor overgang

Shannen Doherty (43) - som spilte hovedrollen som Brenda Walsh i «Beverly Hills 90210» - sier suksessen ble en stor overgang for henne.

- Jeg hadde knapt hatt en kjæreste før jeg fikk rollen som Brenda. Jeg fylte 18 under innspillingen av pilotepisoden. Så jeg fikk fullføre skolen samtidig som jeg jobbet med serien.

- Vi fikk utløp for presset ved å feste mye. En kveld dro jeg ut på byen med Tori Spelling, Brian Austin Green og Mark Wahlberg. Det var tøft å gå på jobb neste dag, men vi gjorde det fordi vi var unge.

«90-tallet» sendes hele helgen på National Geographic Channel.

LES OGSÅ: Kjenner du igjen 90-talls stjernen?