- Jeg håper selvfølgelig at en jente vinner

Sammen med blant andre Sandra Lyng og Samantha Skogrand er Alexandra Joner klar for «71° nord - Norges tøffeste kjendis».

HEIER PÅ HVERANDRE: Alexandra Joner, Samantha Skogrand og Sandra Lyng er blant de profilerte kvinnene som deltar i den neste sesongen av «71° nord - Norges tøffeste kjendis». Joner og Skogrand er samstemte i at de håper en kvinne triumferer i den tøffe realitykonkurransen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
HEIER PÅ HVERANDRE: Alexandra Joner, Samantha Skogrand og Sandra Lyng er blant de profilerte kvinnene som deltar i den neste sesongen av «71° nord - Norges tøffeste kjendis». Joner og Skogrand er samstemte i at de håper en kvinne triumferer i den tøffe realitykonkurransen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tirsdag ble deltakerne i neste sesong av «71° nord - Norges tøffeste kjendis» avslørt i en pressemelding fra Discovery Networks.

Blant dem er tidligere sportsanker Samantha Skogrand (27), som uttaler at hun håper at det er en kvinne som går til topps i 2017-utgaven av TVNorge-programmet.

- Jeg har egentlig veldig lyst til at en kvinne skal gå av med seieren, og jeg tror det kan skje, men jeg sier ikke at det blir meg, sier Skogrand til VG.

Skogrand får støtte fra popartist Alexandra Joner (26) i ønsket om at en kvinne skal sikre «71° nord»-seieren:

- Jeg håper selvfølgelig en jente vinner. Girl power 4 life! Vi er tidenes gjeng på tur, understreker Joner overfor Seoghør.no.

De siste årene har nemlig en rekke mannlige idrettsutøvere gått seirende ut av den tøffe reality-konkurransen. Forrige sesong var det tidligere skihopper Anders Jacobsen (31) som vant, og i 2015 var det Jacobsens hoppkollega Bjørn Einar Romøren (35) som ble vinneren

Se video nedenfor!

Vil «backe» den sterkeste kvinnen

Blant deltakerne i den neste sesongen av «71° nord - Norges tøffeste kjendis» er det fire av ti som er tidligere eller aktive idrettsutøvere.

På kvinnesiden får Samantha Skogrand og Alexandra Joner selskap av popartist Sandra Lyng (29), bryter Grace Bullen (19) og kickbokser Thea Næss (31).

Alexandra Joner har den siste tiden drevet mye med styrketrening, men «Bottoms Up»-sangeren er usikker på om hun vil dra nytte av den treningsformen i konkurransen.

- Forhåpentligvis så har styrken gjort at jeg er litt vant til å pushe meg selv. Men det å gå med tung sekk i mange timer er ikke noe jeg har øvd så mye på. Og det er visse ting jeg ikke liker, som høyder og bading. Så jeg krysser fingrene for at jeg slipper det, legger hun til.

Saken fortsetter under bildet.

KJEMPER OM SEIEREN: På nyåret i 2017 kan seerne følge kjendisene (bak f.v) Ole Martin Årst, Aleksander Hetland, Adam Schjølberg, Henrik Thodesen, Svein Østvik, (foran f.v) Sandra Lynd, Grace Bullen, Samantha Skogrand, Alexandra Joner og Thea Næss knive om seieren i TVNorge-programmet. Foto: TVNorge/ Discovery Networks Norway
KJEMPER OM SEIEREN: På nyåret i 2017 kan seerne følge kjendisene (bak f.v) Ole Martin Årst, Aleksander Hetland, Adam Schjølberg, Henrik Thodesen, Svein Østvik, (foran f.v) Sandra Lynd, Grace Bullen, Samantha Skogrand, Alexandra Joner og Thea Næss knive om seieren i TVNorge-programmet. Foto: TVNorge/ Discovery Networks Norway Vis mer

Blant herrene deltar tidligere svømmer og «Mesternes mester»-vinner Aleksander Hetland (33), komiker Henrik Thodesen (35), «Charterfeber»-profil Svein Østvik (55), tidligere fotballspiller Ole Martin Årst (42) og komiker og TV-profil Adam Schjølberg (34).

Og Samantha Skogrand, som er kjæreste med skiskytter Emil Hegle Svendsen (31), har planen klar for å bidra til en kvinnelig vinner - for første gang i programmets historie.

- Hvis jeg merker underveis at jeg ikke har styrken til å vinne, vil jeg legge meg som et støtteapparat bak den sterkeste kvinnen. Jeg har med andre ord realistiske forhåpninger. Men selvsagt skal jeg gi gass, sier hun til VG.

Saken fortsetter under bildet.

SPORTY PAR: Tidligere sportsanker Samantha Skogrand og skiskytter Emil Hegle Svendsen koste seg nylig sammen på lanseringen av Kygos kleskolleksjon Kygo Life i Oslo.  Foto: NTB scanpix
SPORTY PAR: Tidligere sportsanker Samantha Skogrand og skiskytter Emil Hegle Svendsen koste seg nylig sammen på lanseringen av Kygos kleskolleksjon Kygo Life i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

Beintøff konkurranse

I tidligere sesonger av «71° nord - Norges tøffeste kjendis» er det gjerne de mannlige deltakerne som har hevdet seg sterkest i toppen.

Roer og bronsevinner fra årets sommer-OL i Rio, Olaf Tufte (40), gikk seirende ut av konkurransen i 2014. Tufte viste seg fra en svært konkurranseinnstilt og autoritær side i programmet.

- Han var livredd for at turen ikke skulle være hard nok. Han ville gjerne bære mest mulig. Jeg håper ikke at Olaf oppfører seg slik i familiesammenhenger. Jeg håper ikke at han er slik hjemme, sa «Hotel Cæsar»-skuespiller Nikis Theophilakis (44) til Seoghør.no den gang.

Tufte selv mente at det var viktig å «pushe» laget sitt mest mulig i TVNorge-konkurransen.

- Alt handler om å vinne etapper. Da er det viktig å få med seg gruppa, forklarte han til Seoghør.no.

Se video nedenfor!

Fysisk og psykisk krevende

Andre deltakere har også presset kroppen sin til det ekstreme i realityprogrammet, men uten å gå til topps i konkurransen.

Da Aylar Lie (32) deltok i 2015-utgaven, fikk seerne se henne kaste opp av overanstrengelse og utmattelse. Hun opplevde også å få panikk under en krevende fjelltur.

- Jeg gikk på ren viljestyrke, bar maksimalt og pushet meg selv til det absolutte maksimale på hver etappe, sa Lie til Seoghør.no den gang.

Saken fortsetter under bildet.

TØFFE TAK: I 2017 blir Aylar Lie å se i kjendisutgaven av «Farmen» på TV 2. Her er hun imidlertid avbildet sammen med programleder Tom Stiansen i «71° nord - Norges tøffeste kjendis».  Foto: TVNorge/ Discovery Networks Norway
TØFFE TAK: I 2017 blir Aylar Lie å se i kjendisutgaven av «Farmen» på TV 2. Her er hun imidlertid avbildet sammen med programleder Tom Stiansen i «71° nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: TVNorge/ Discovery Networks Norway Vis mer

I 2013-utgaven av det tøffe programmet var artist Christian Ingebrigtsen () blant deltakerne. Også han har fortalt at han syntes innspillingen var av det svært krevende slaget. Da deltakerne måtte overnatte på en isbre i tett snøvær, grep frykten ham:

- Jeg var ordentlig redd for at jeg ikke kom til å våkne opp igjen. Jeg hadde fryst så mye i teltet, også skulle vi opp 1800 høydemeter på en isbre for å sove. Vi var så kalde. Jeg tenkte: «Dette kommer ikke til å gå, jeg kommer ikke til å våkne her oppe», har Ingebrigtsen fortalt til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - De er kjærester

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer