SER ETTER KONEEMNE TIL PETTER: - Petter trenger ei jordnær jente som har sine egne interesser, sier mamma May om Petter Northugs framtidige kjæreste. Foto: NTB Scanpix
SER ETTER KONEEMNE TIL PETTER: - Petter trenger ei jordnær jente som har sine egne interesser, sier mamma May om Petter Northugs framtidige kjæreste. Foto: NTB ScanpixVis mer

Petter Northug:

- Jeg håper mamma finner en bra kone til meg

Skistjernen får damehjelp fra en av dem som kjenner ham best.

(SE OG HØR): Langrennsstjernen Petter Northug (31) har vært singel i en årrekke, men har på ingen måte gitt opp håpet om en dag å finne den rette.

Og faktisk får han god hjelp av mamma May Northug (50).

Hun åpner nemlig all fanposten Petter får. Og det mangler ikke på giftelystne jenter ...

- Jeg vet hva jeg skal se etter. Petter trenger ei jordnær jente som har sine egne interesser. Som ikke jager etter status og slike ting. Som meg, da. I hvert fall litt som meg, sa mamma May i programmet om Petter som ble sendt på TV 2 forrige uke.

TØFT: Den spanske ferieøya bød på en beinhard utfordring for skistjernen. Video: SkirkusTVVis merVis mer Vis mer

Stoler på mamma

Det er ingen tvil om at Petter er populær blant damene, mange skriver rett ut at de vil gifte seg med «Mosvika-ekspressen».

«Tenk å elske med deg, og bli kosa og kyssa av ein slik mann», skriver en håpefull jente.

- Jeg håper bare mamma finner en bra kone til meg. Jeg føler jeg kommer fra en litt spesiell religion når jeg blir giftet bort i en alder av 30 pluss, sier Petter Northug spøkefullt i TV 2-programmet.

- Jeg får bare håpe mamma finner noe bra. Uansett stoler jeg på henne, jeg tror ikke hun roter til dette, legger Northug til i tv-programmet.

Les mer i ukens Se og Hør, som er i salg nå!

I VM: Petter Northug i aksjon under 50 km fellesstart i Lahti, Finland søndag. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB scanpix 
I VM: Petter Northug i aksjon under 50 km fellesstart i Lahti, Finland søndag. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB scanpix  Vis mer

Snakket om «drømmedama»

Da Se og Hør var på reise med Petter Northug i Nord-Italia i 2013, røpet også skistjernen litt om hva han så etter i en fremtidig kjæreste.

- Kjemien må stemme. Det må «clinche» med en gang. Men hun trenger ikke være spesielt sporty. Jeg har ikke noe behov for å sitte og prate med henne om trening på kvelden, for å si det sånn, sa han.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Petter Northug. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Petter Northug. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Den populære 31-åringen la heller ikke skjul på at han nok trenger en «bedre halvdel» som kan røske litt tak i den romantiske siden hans:

- Jeg er vant til å bli utfordret. Og jeg trenger nok noen som kan dytte meg litt i rumpa, hvis det er snakk om å gå på kino eller restaurant eller sånne ting. Jeg er ikke den flinkeste til å ta initiativ. Jeg er nok det man kan kalle en «slow starter», innrømmet Petter den gang.

- Er en rolig gutt

Petter Northug er også kjent for å ikke legge noenting imellom når han snakker med media.

Men en fremtidig kjæreste - eller ektefelle - trenger neppe å uroe seg for at Petter skal bli for dominerende innenfor husets fire vegger.

Mamma May har nemlig understreket at hennes berømte sønn egentlig ikke er helt slik han fremstår i offentligheten.

- Petter er egentlig en rolig gutt til vanlig (...) Han jobber veldig hardt for å nå sine mål. Jeg beundrer ham og er veldig stolt over måten han gjør det på, sa hun til VG i 2015.

LES OGSÅ: Kjæresten om Sandra Lyngs «71° nord»-deltakelse: - Jeg var litt bekymret for hvordan det gikk med henne