Morgan Beck Miller og Bode Miller:

- Jeg håper ingen foreldre må føle på denne smerten

Bode Millers kone snakker ut etter at de mistet datteren (19 md.) forrige måned.

I SORG: Forrige måned mistet Bode Miller og kona Morgan Beck Miller sin 19 måneder gamle datter. Nå går Morgan ut og ber foreldre være mer oppmerksomme på hvor stor risiko drukning er for små barn. Her er duoen avbildet i 2015 med Bodes sønn Nate, som han har fra et tidligere forhold. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Forrige måned mistet Bode Miller og kona Morgan Beck Miller sin 19 måneder gamle datter. Nå går Morgan ut og ber foreldre være mer oppmerksomme på hvor stor risiko drukning er for små barn. Her er duoen avbildet i 2015 med Bodes sønn Nate, som han har fra et tidligere forhold. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni opplevde alpinstjernen Bode Miller (40) og kona Morgan Beck Miller (31) alle foreldres verste mareritt, da deres 19 måneder gamle datter Emmy døde.

Den lille jenta falt i et basseng under et besøk hos naboene, og til tross for at hun raskt fikk livreddende førstehjelp, sto livet ikke til å redde.

Det var ekteparet selv som kom med det tragiske budskapet i en uttalelse dagen etter hendelsen.

«Vi er mer enn knust. Vårt lille barn, Emmy, gikk bort i går. Aldri hadde vi trodd at vi ville oppleve en slik smerte. Hennes kjærlighet, hennes lys, hennes ånd vil aldri bli glemt. Vår lille jente elsket livet og levde det til det fulle hver eneste dag», skrev de i uttalelsen på Instagram.

Moren snakker ut

Nå, en måned etter den tragiske ulykken, går Bodes kone Morgan ut med en innstendig oppfordring til andre foreldre.

Der ber hun dem snakke mer om hvordan drukning kan unngås, fremfor hva barna spiser og hvor mye skjermbruk de har, melder People.

Dette gjør hun i et innlegg på Instagram, der hun samtidig sørger over datterens bortgang og ber om at ingen må få oppleve det hun går gjennom i disse dager.

«Det er 37 dager siden jeg holdt min lille jente. Jeg håper ingen foreldre må føle på denne smerten», skriver hun blant annet under et bilde av datteren.

31-åringen påpeker at drukning er den største grunnen til at barn mellom ett og fire år dør, og at dette er noe som flere må få vite om.

«Vi snakker om alt fra vaksiner til økologisk mat, men barnas største risiko er en stum morder. Det tar sekunder. Vær så snill, hjelp oss å øke bevisstheten rundt dette», skriver hun videre.

Var ikke til stede

Bode selv var ikke til stede da datteren falt i bassenget og druknet. Han mottok beskjeden på telefon.

Saken fortsetter under.

VENTER BARN IGJEN: Duoen har vært gift siden 2012, og fikk sitt eldste barn, sønnen Nash, i 2015. Året etter kom Emmy, som i juni gikk bort. I oktober venter paret sitt tredje barn. Her viser hun babymagen på rød løper i april. Foto: NTB Scanpix
VENTER BARN IGJEN: Duoen har vært gift siden 2012, og fikk sitt eldste barn, sønnen Nash, i 2015. Året etter kom Emmy, som i juni gikk bort. I oktober venter paret sitt tredje barn. Her viser hun babymagen på rød løper i april. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det sa sjefen i den lokale brann- og redningsetaten i Orange County Fire Authority (OCFA), Steve Concialdi, til People i etterkant av ulykken.

- Noen fra ulykkesstedet ringte Bode for å fortelle hva som hadde skjedd og at barnet hans ble fraktet til Mission Hospital, fortalte Concialdi og la til at det er uklart hvem som ringte alpinstjerna.

Saken fortsetter nedenfor.

Kona Morgan var imidlertid på stedet, og skal ifølge nettstedet ha vært i nærheten og bare noen skritt unna.

Morgan, som er syv måneder på vei med parets tredje barn, skal raskt ha dratt den lille jenta opp av bassenget og umiddelbart startet med livreddende førstehjelp, uten nytte.

Da redningsetaten kom til stedet hastet de den 19 måneder gamle jenta til sykehuset, hvor hun ble erklært død.

Ba om hjelp

Den tragiske hendelsen fikk stor oppmerksomhet i internasjonale medier.

Kort tid etter ulykken delte alpinstjernen et bilde av datteren på sin Instagram-profil, der han takket for støtten.

«Takk for all kjærlighet og støtte, og til våre jordmødre Lindsey Meehleis og Courtney Kellis, som har hjulpet oss med å finne trøst i en umulig tid», skrev idrettsprofilen i Instagram-innlegget.

Miller ba samtidig om en hjelpende hånd, og henviste til en kronerullingsside der man kan donere et pengebeløp til familien.

Per dags dato har paret mottatt over 30 000 amerikanske dollar, som tilsvarer omtrent 250 000 norske kroner.

«Ettersom familien går gjennom en uendelig sorg som ingen foreldre fortjener å oppleve, ber jeg om hjelp til å dekke kostbare sykehusregninger og utgiftene tilknyttet den kommende bisettelsen. Alt hjelper», står det på nettsiden.

Bode Miller har vært gift med kona Morgan Beck Miller, kjent som både sandvolleyballspiller og modell, siden oktober 2012. I 2013 opplevde paret også et tragisk tap, da Morgan spontanaborterte.

Et par år senere ble deres første barn, sønnen Nash, født.

LES OGSÅ: - Slik startet forholdet vårt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer