Helene Olafsen om Vibeke Skofterud:

- Jeg håper hun tar noen puddersvinger der oppe

Helene Olafsen tar farvel med sin gode venninne.

OLAFSEN OM VIBEKE: Helene Olafsen deler sine tanker om avdøde Vibeke Skofterud. Video: Ørjan Ryland, reporter: Henriette Eilertsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag ble den sprudlende, blide og herlige langrennsstjernen Vibeke Skofterud begravet i Eidsberg Kirke i Østfold.

Et folkehav av mennesker var på plass både i og utenfor kirken for å ta et siste farvel med Skofterud, som mistet livet så altfor tidlig, bare 38 år gammel.

Blant hennes mange venner, var blant andre Helene Olafsen til stede for å ta farvel med Skofterud.

- Først og fremst er det så utrolig trist, det gir liksom ikke mening. Men det var fint. Fint å se at det kom så mange, hun betydde veldig mye for veldig mange. Så, ja. En slags god følelse oppi alt det som er forferdelig og meningsløst, sier Helene til Se og Hør etter begravelsen.

Gode kolleger

Vibeke og Helene ble gode venner da de begge jobbet for Discovery under vinter-OL i Pyeongchang tidligere i år, der Vibeke jobbet som ekspertkommentator for langrenn.

Selv minnes Helene Skofterud som en som inkluderte alle, alltid var glad og som var åpen om det som var vanskelig.

- UVIRKELIG: Jan Thomas og Carina Dahl føler at Vibeke Skofteruds død er uvirkelig. Her etter begravelsen i Eidsberg kirke. Video: Emilie Rydning, reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Når jeg tenker på Vibeke, smiler jeg, sier Helene.

- Hvis Vibeke var her nå ville jeg sagt til henne at jeg håper at hun får noen puddersvinger oppi der, og at hun vet at det er mange som er glad i henne, legger hun til.

  • Se hele intervjuet øverst i saken!

Tok farvel med kjæresten

Vibeke var godt likt og elsket av så mange, noe som var tydelig da hennes venner og familie tok et siste farvel i begravelsen i dag. Og ikke et øye var tørt, da kjæresten Marit Stenshorne (44) delte sine varme ord om Vibeke.

KJÆRESTEN: En gråtkvalt Marit Stenshorne delte rørende ord i begravelsen til hennes avdøde kjæreste Vibeke Skofterud. Vis mer

- Vibeke er det mest levende mennesket jeg har møtt. Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind og tok meg med storm. Et herlig kaos med masse latter, leting etter bilnøkler, bankkort som var borte. Kunnskap, omsorg, kjærlighet og takknemlighet, sa en tydelig beveget Stenshorne.

- Vibeke, du er min kjære og du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg, sa hun gråtkvalt.

Også moren til Vibeke Skofterud, Kristinm, sa noen fine ord gjennom en rørende tale til sin datter. Hun fulgtes av broren Tormod.

- Hun sto for alt hun sa, og var sterk i den hun var. Takk for alt du ga meg, Vibeke, var brorens ord.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Ble båret ut av lagvenninnene

Vibeke Skofteruds langrennsvenninner, Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg satt på første rad under begravelsen i Eidsberg kirke i formiddag.

De bar også ut kisten etter den siste allsangen, sammen med Vibekes far Karsten, og broren Tormod.

BEGRAVES: Vibeke bæres ut av Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg. Vis mer

Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira var på lag med Skofterud da Norge tok OL-gull i 2010 og VM-gull i Holmenkollen året etter.

Det var en tydelig berørt gulljentegjeng som tok farvel med lagvenninnen.

- Kjære Vibeke. Tusen takk for godt vennskap og for alle de uforglemmelige øyeblikkene vi har hatt sammen, sa Kristin Størmer Steira.

- Kjære Vibeke. Vi savner deg sårt, men minnene lever, sa Ingvild Flugstad Østberg.

AVSKJED: I dag begraves den populære langrennsløperen Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke. Skijentene leste fra kransene rundt Vibekes kiste. Vis mer

LES OGSÅ: Tok farvel med rørende sang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer