PREMIEREKLAR: Kristoffer Joner har en av de sentrale rollene i regissør Marius Holsts nye storfilm «Kongen av Bastøy», som har Norgespremiere fredag 17. desember.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
PREMIEREKLAR: Kristoffer Joner har en av de sentrale rollene i regissør Marius Holsts nye storfilm «Kongen av Bastøy», som har Norgespremiere fredag 17. desember. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer

- Jeg håper hun ikke freaker ut

Kristoffer Joner håper datteren ikke blir skremt av pedofil-rollen i «Kongen av Bastøy».

Publisert
Se trailer til «Kongen av Bastøy» nederst i saken!

SEHER.NO: Skuespillerstjernen Kristoffer Joner (38) er en av flere kjente profiler regissør Marius Holst har fått med seg i den nye storfilmen «Kongen av Bastøy», som har Norges-premiere fredag.

Se stor bildespesial fra førpremieren på «Kongen av Bastøy» her!

38-åringen har blitt kjent for sine mange dystre og skremmende roller opp gjennom årene, og har spilt mørke karakterer i filmer som «Skjult» (2009), «Naboer» (2005) og «Villmark» (2003).

I Holsts nye film, hvis handling bygger på historiske hendelser ved Bastøy skolehjem, en tidligere «oppdragelsesanstalt for forsømte gutter», har Joner nok en gang fått en mørk rolle. Denne gangen som den brutale husfaren Braaten, som misbruker en av de unge guttene på skolehjemmet.

Til Seher.no forteller skuespillerstjernen, som selv har en seks år gammel datter, at det var tøft å sette seg inn i rollen, men at han på et merkelig vis har litt medfølelse med karakteren.

- Det tar litt tid å rise noe sånt av seg etterpå. Men på en måte er det litt rart og, for jeg klarer jo å forsvare denne karakteren, selv om han ikke er den mest sympatiske mannen. Når jeg snakker med pressen merker jeg at jeg forsvarer ham veldig, for jeg har aldri egentlig følt at han er så slem. Jeg tror ikke han hadde tiltrekning til små barn da han kom til Bastøya, denne karakteren. Han ble sånn på grunn av miljøet og samfunnet der, vonde ting kommer ut av mennesker som opplever noe sånt, men det er klart at han var slem, sier Joner til Seher.no.

Ifølge 38-åringen må man ha en «god dose galgenhumor» for en slik rolle, og skuespillerstjernen innrømmer at han er glad for at det ikke var flere og mer detaljerte misbrukscener.

- Man må ha en god dose galgenhumor når man holder på med sånne ting som det her. Går man for langt inn i ting, så sover man ikke så godt. Og jeg er jo ikke pedofil. Jeg er litt glad for at det ikke var flere ekle scener, man kunne jo gått mye lenger, sier han.

- Hvordan tror du datteren din vil reagere når hun ser deg i slike roller?

- Jeg håper hun etterhvert kommer til å skjønne hva jeg driver med, og jobben min. Vi ville jo at publikum skulle synes denne karakteren var slem, og har man klart det så har man gjort jobben. Men jeg håper hun ikke freaker ut, sier han.

Joner har tidligere fortalt at han er usikker på hvorfor han ofte får skumle og dystre roller, men innrømmer at det kan ha noe med utseende og personlighet å gjøre.

- Jeg vet faktisk helt ikke, jeg. Nå er det jo slik at det ikke lages så mange filmer som kun dreier seg om lykke og glede. Men jeg er den jeg er, har det utseendet jeg har, og gjør mine Kristoffer ting, smiler han.

«Kongen av Bastøy» har Norgespremiere fredag 17. desember!

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:   - Jeg har dette utseendet, liksom

Se trailer til «Kongen av Bastøy» nedenfor:Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer