<strong>ØNSKER RETTSSAK VELKOMMEN:</strong> Jarle Andhøy sier han gjerne møter i retten etter å ha fått kritikk for å ha seilt til Antarktis uten å ha papirene i orden. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix
ØNSKER RETTSSAK VELKOMMEN: Jarle Andhøy sier han gjerne møter i retten etter å ha fått kritikk for å ha seilt til Antarktis uten å ha papirene i orden. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix Vis mer

- Jeg håper det blir en rettssak

Jarle Andhøy frykter ikke reaksjoner fra myndighetene etter hjemkomsten til Norge.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Eventyreren og TV-kjendisen Jarle Andhøy sa ifølge Dagbaldet at han ikke fryktet en rettssak i forbindelse med at han skal ha seilt uten nødvendige tillatelser, da han onsdag kom hjem til Norge etter sin siste tur til Antarktis.

Andhøy dro i februar sammen med flere andre til Antarktis for å lete etter overlevende fra forliset til sin forrige båt «Berserk», og spor etter hvorfor båten gikk under.

SISTE SJANSE! STEM PÅ «ÅRETS TV-NAVN» OG VINN EN SYDENTUR TIL EN VERDI AV 10.000 KRONER!

Turen - som har blitt vist som serie på TVNorge - endte med at tre medlemmer av besetningen mistet livet.

Den nye ekspedisjonen fikk sterk kritikk fra både newzealandske myndigheter og Norsk Polarinstitutt for å ha seilt av gårde uten å ha de nødvendige papirene i orden.

- Nissene på låven kan gjøre hva de vil. Jeg håper det blir en rettssak. Jeg håper både skipperen i Wellington, lederen for polarinstituttet og alle som hadde kommunikasjon med Berserk forut for forliset, må stille i en vitneboks, og grllles på omstendighetene, sier han til Dagbladet.


Andhøy beskylder også newzealandske myndigheter flere ganger å ha endret forklaring.

- Først fikk vi beskjed om at de ikke hadde fjernet diverse forsyninger og annet utstyr ved flere depoter, men så viser det seg i ettertid at de har gjort det. Vi har ikke fått noen opplysninger om hvor dette utstyret har blitt av, sier han til avisen.

Andhøy mener det viktigste for ham har vært å finne ut hvorfor «Berserk» forlot en trygg havn, mens det var varslet storm i området og sier han ikke utelukker nye turer.

- Hvis hemmeligholdelsen opprettholdes, og vi ikke får de svarene vi ønsker, vil jeg reise tilbake, sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Se de private «Berserk»-bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer