Kendall Jenner:

- Jeg hadde sinnssyke panikkanfall

Modellen avslører at hun slet med å puste og derfor dro til legen.

ÅPEN: Kendall Jenner avslørte i 2017 at hun sliter med angst. I et nytt intervju forteller den 24 år gamle modellen om sitt første panikkanfall. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN: Kendall Jenner avslørte i 2017 at hun sliter med angst. I et nytt intervju forteller den 24 år gamle modellen om sitt første panikkanfall. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

24 år gamle Kendall Jenner har for lengst bemerket seg som modell. Hun har de senere årene prydet en rekke forsider på ulike motemagasiner, og gått på catwalken for kjente motehus som Versace, Chanel, Givenchy, Burberry og ikke minst Victoria's Secret.

Det å være modell har imidlertid ikke bare sine fordeler, noe Jenner tidligere har vært åpen om.

For tre år siden avslørte 24-åringen at hun sliter med angst, noe som hun den gang beskrev som et stort hinder i livet sitt, samtidig som hun innrømmet at hun hadde vanskeligheter med å forholde seg til problemet.

PINLIGE SPØRSMÅL: De tidligere turtelduene Kendall Jenner og Harry Styles møtes til duell i James Cordens «Spill Your Guts». Det er ikke alt de ønsker å svare på. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

- Noe må være galt

Nylig gjestet hun «Good Morning America» over FaceTime, og der ga hun et sjeldent og personlig intervju om sin psykiske sykdom. Bakgrunnen for åpenheten er at 24-åringen ønsker å hjelpe andre som sliter med det samme.

Under intervjuet fortalte en ærlig Jenner om da hun opplevde å få sitt første panikkanfall.

- Jeg var virkelig veldig ung, og jeg husker at jeg følte at jeg ikke klarte å puste, og jeg husker jeg sa: «Mamma, jeg føler at jeg ikke kan puste. Noe må være galt», forteller Jenner.

Videre forteller 24-åringen at moren, Kris Jenner (64), tok henne med til en haug av ulike leger for å sørge for at alt sto bra til med datteren.

- Ingen har noen gang fortalt meg at jeg hadde angst. Kanskje for tre til fire år siden kom det skikkelig tilbake igjen og jeg hadde sinnssyke panikkanfall. Da fikk jeg endelig den informasjonen jeg trengte, fortsetter hun.

Det ser imidlertid ut til at modellen har lært seg hvordan hun skal håndtere angsten og panikkanfallene når de melder sin ankomst.

- De dagene hvor jeg ikke har så mye som skjer, pleier jeg å bli litt engstelig. For å roe meg ned pleier jeg vanligvis å lese en bok eller meditere, sier 24-åringen.

POPULÆR: Kendall Jenner har 122 millioner følgere på Instagram, og hos Ellen DeGeneres forteller hun om populariteten. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Droppet catwalken

Modellen har som nevnt lenge slitt med angst og panikkanfall, og det har tidligere ført til at hun har droppet å gå på catwalken under moteukene.

Jenner fortalte i et intervju med ELLE i fjor hvordan hun opplevde det.

- Jeg pleide å være veldig nervøs før jeg skulle gå på catwalken. Jeg føler at når du går på catwalken så tenker du bare: «Gå rett! Gå rett!», og du prøver å bare fokusere på det. Spesielt meg, fordi jeg pleide å bli veldig nervøs når jeg visste at det var folk jeg kjente i publikum. Jeg prøvde å tvinge meg selv til å sone ut, fortalte hun åpenhjertig.

PÅ CATWALKEN: Her går Kendall Jenner for Versace under moteuken i Milano i februar. Foto: NTB Scanpix
PÅ CATWALKEN: Her går Kendall Jenner for Versace under moteuken i Milano i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2018 prydet hun forsiden på LOVE Magazine, og også der åpnet hun opp om hvordan hun håndterer angsten sin, ifølge E! News.

Blant annet fortalte 24-åringen at hun i 2017 tok et skritt tilbake fra modelljobbingen, da hun merket at hun ikke klarte å gjøre alt som var forventet av henne i bransjen.

- Jeg gjorde ingen show. Jeg jobbet i Los Angeles, og tenkte bare at «jeg kan ikke akkurat nå, jeg kommer til å bli gal», fortalte hun til magasinet.

KRANGEL: Det blir høylytt krangel mellom søstrene Kendall Jenner og Kourtney Kardashian etter de var på en hyttetur. Vis mer

Den 24 år gamle modellen valgte derfor å holde seg hjemme for å fokusere på helsen, fremfor å gå på catwalken under moteuken i Paris i februar 2017.

I 2018 returnerte Kendall til catwalken, og overfor magasinet fortalte hun at valget om å stå over moteuken var til det beste.

- Jeg var på randen av et mentalt sammenbrudd, sa hun brutalt ærlig.

LES OGSÅ: Avslører usikkerhet rundt egen kropp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer