- Jeg hadde kreft i 4. stadium - det finnes ikke noe femte

Michael Douglas åpner seg opp om sjokket da legene fant en svulst på størrelse med en valnøtt i munnen hans, og hvor nær han var døden.

DRAMATISKE ÅR: Michael Douglas Og Catherine Zeta-Jones har hatt noen tøffe år. Foto: All Over Press
DRAMATISKE ÅR: Michael Douglas Og Catherine Zeta-Jones har hatt noen tøffe år. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Etter flere år med store problemer på hjemmebane, er Michael Douglas snart aktuell som Liberace i HBO-filmen Behind the Candelabra. Overfor New York magazine åpner han seg nå opp om kreften han fikk påvist i 2010, akkurat da de egentlig skulle starte innspillingen av filmen med Matt Damon.Douglas hadde da følt seg dårlig i ett år.- Jeg visste at noe var galt. Tennene mine var virkelig såre, og jeg trodde jeg hadde en infeksjon. Jeg hadde to runder med øre-, nese-, halsspesialister og tannlegeeksperter. De ga meg bare antibiotika. Og så mer antibiotika, men jeg hadde fortsatt vondt. Jeg dro til Spania med familien på sommeren, og da jeg kom tilbake foreslo en venn at jeg skulle gå til en lege i Montreal. Den legen ba meg åpne munnen, tok et redskap på tungen min, og så på meg. Jeg vil alltid huske uttrykket i ansiktet hans. - Han sa: «Vi trenger å ta en biopsi». Det var en svulst på størrelse med en valnøtt på tunga mi, og ingen andre leger hadde sett det, sier Douglas.To dager etter ble han ringt opp av legen.- Han sa at jeg hadde kreft i fjerde stadium. Jeg sa: «Fjerde stadium. Jesus», sier Douglas.Etter åtte uker med cellegift og strålebehandling var munnen hans så ødelagt at han nesten ikke klarte å spise. Douglas spiste for det meste suppe, og gikk ned over 20 kg.- Da jeg var dårlig lå jeg stort sett på sofaen. Jeg så mye sport, alt hvor jeg ikke visste slutten, sier Douglas. Han savnet jobben, men var ikke i stand til å tenke på å jobbe.- Jeg var for svak til å savne noe. Jeg var i fjerde stadium, og det er ikke noe femte, sier han.I 2011 var Douglas ferdig med behandlingen og fikk stående applaus da han kom ut på scenen under Golden Globe-utdelingen. - Det må være en enklere måte å få stående applaus på, sa den radmagre stjernen, til nervøs latter fra publikum.Men til tross for dette har det ikke blitt mindre drama i livet til Douglas. Kona hans Catherine Zeta-Jones (43), som han har barna Carys (10) og Dylan (12) med, har fått diagnosen bipolar 2, og la seg nylig inn til behandling for andre gang. Og i tillegg har Douglas sin sønn Cameron (34) fra et tidligere ekteskap med Diandra, blitt fengslet for narkotikasalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer