«Exit» sesong 2:

- Jeg hadde ikke vært en fin fyr

Serieskaper Øystein Karlsen tror ikke han hadde vært sympatisk med masse penger på bok.

NY SESONG: NRK har sluppet traileren til den nye sesongen av serien Exit. Video: Rød Løper/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart duket for den andre sesongen av NRK-suksessen «Exit». Øystein Karlsen (49) står bak manuset til oppfølgeren av sesongen som skapte sjokkbølger i mang et hjem - selv utenfor Norges grenser.

I den forbindelse dukker han opp i podkasten til Kyrre Holm, «Krisemøter». Her forteller han om hvordan den andre sesongen har blitt til.

Også den er basert på det 2,5 timer lange intervjuet med de faktiske finansfolkene som har gitt liv til William, Jeppe, Henrik og Adam - som vi ser på skjermen.

- Det er fortsatt bygget på deres historier, men vi har utvidet det ganske mye. Sesong én hadde mye nyhetens interesse - det var første gang man så det universet portrettert. Jeg tror ikke det hadde holdt å snu bunken og fortelle det én gang til, sier Karlsen i podkasten.

NY SESONG: NRK har sluppet traileren til den nye sesongen av serien Exit. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Intervjuet politiet

Premisset er fortsatt det samme - det skal være bygget på sanne historier. Derfor har serieskaperne måtte se utover det materialet de allerede hadde.

- Jeg har vært ute og intervjuet en del mennesker, i tillegg til å ha snakket med Økokrim og skattevesenet. Vi fikk også en del henvendelser fra et par tidligere finansfruer og et par andre karer som er tilknyttet miljøet. Trygve Hegnar (forretningsmann og finansredaktør, journ. anm.) spurte på lederplass om det ikke var interessant å se hvordan disse folkene tjener penger, og vi tenkte «jo Trygve, det skal du få», fortsetter han.

Det er altså innsidehandel, hvitvasking av penger og skatteparadis som er blant fokuset til den kommende sesongen. Med andre ord såkalt hvitsnippkriminalitet.

Det har Karlsen selv satt seg mye inn i.

SERIESKAPER: Øystein Karlsen har både skrevet og regissert NRK-suksessen. Sesong to av «Exit» har premiere fredag 5. mars. Foto: NRK
SERIESKAPER: Øystein Karlsen har både skrevet og regissert NRK-suksessen. Sesong to av «Exit» har premiere fredag 5. mars. Foto: NRK Vis mer

Tvilsom rikmann

Karlsen vedgår selv at han ser forlokkelsen i å tjene penger på denne måten, og utelukker ikke at han hadde slått til om han hadde fått et innsidetips som kunne fylt opp sparegrisen - og vel så det.

TILBAKE: Pål Sverre Hagen, Simon J. Berger, Tobias Santelmann og Jon Øigarden er tilbake i sesong to av «Exit». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TILBAKE: Pål Sverre Hagen, Simon J. Berger, Tobias Santelmann og Jon Øigarden er tilbake i sesong to av «Exit». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Selv tror han imidlertid at det kan være usunt å tjene millioner i 20-årene, og at han ikke hadde kommet godt ut av det. Det har han også hatt i bakhodet mens han har skrevet manuset til serien.

- Man må jo stoppe opp og tenke «hva hadde jeg gjort i denne situasjonen?» Hvis den 23 år gamle meg hadde hatt 50 millioner på bok, hadde jeg ikke vært noen fin fyr. Så jeg må på en måte sette meg inn i hvordan jeg ville reagert når jeg skriver, sier han.

5. mars slippes hele sesongen på NRK, og seerne får et gjensyn med Jon Øigarden, Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann og Simon J. Berger i hovedrollene.

Skryter av skuespillerne

Under NRKs digitale pressetreff forteller han at produksjonen, til tross for coronapandemien, har gått strålende, og skryter skuespillerne opp i skyene.

- Jeg tror jeg aldri har sett et skuespillerensamble i bedre form noensinne. Jeg har i alle fall aldri hatt mulighet til å jobbe med noen som har levert sånn som i sesong to, sier han.

Alt ligger imidlertid til rette for at kvartetten får kjenne på konsekvensene av sin hensynsløshet - det er nemlig varslet at de forsmådde finansfruene, med Agnes Kittelsen i rollen som Hermine i spissen, er på hevntokt.

LES OGSÅ: Sjokk-anklager mot stjerneparet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer