Anastacia:

- Jeg hadde ikke forventet at arrene skulle være så lange

Tre år etter brystkreftoperasjonen våger popstjernen Anastacia igjen å vise frem kroppen sin.

VISER ARRENE: Anastacia viser fram arrene etter brystkreftoperasjonen i magasinet Fault. Foto: Rex Features
VISER ARRENE: Anastacia viser fram arrene etter brystkreftoperasjonen i magasinet Fault. Foto: Rex Features Vis mer
Publisert

SEOGHØR.NO: I 2003 ble popstjernen Anastacia Lyn Newkirk (48) diagnostisert med brystkreft og gjennomgikk både operasjon og strålebehandling for å bli kvitt sykdommen.

Ti år senere fikk hun brystkreft for andre gang og ble da tvunget til å avlyse alle konserter, reiser og opptredener.

Anastacia, som for alvor slo gjennom som artist tidlig på 2000-tallet med låtene «I’m Outta Love», «One Day in Your Life» and «Left Outside Alone», har i tillegg til kreftdiagnosen også måttet slite med sykdommen Chrons siden hun var 13 år gammel.

Nervøs for å vise arrene

Nå stiller 48-åringen opp splitter naken på forsiden av magasinet Fault der hun viser fram de synlige arrene etter brystkreftoperasjonen i 2013.

STOR PÅ 2000-TALLET: Anastacia hadde flere store hits på 2000-tallet.Her står hun på scenen i 2004. Foto: AP
STOR PÅ 2000-TALLET: Anastacia hadde flere store hits på 2000-tallet.Her står hun på scenen i 2004. Foto: AP Vis mer

- Jeg er nervøs for å la folk se dem, virkelig. Men jeg vil ha muligheten til å dra på stranda uten at fotografene er de første som tar bilder av kroppen min. Jeg ønsker å være fri, sier hun til magasinet.

Arrene, som vanligvis etter en slik operasjon er synlige på fremsiden av kroppen, strekker seg ned over Anastacias rygg. Kirurgene måtte finne en annen måte å gjøre inngrepet på grunnet hennes tatoverte kropp.

- Jeg hadde ikke forventet at arrene skulle være så lange, men det var den eneste måten å gjøre det på, sier hun i intervjuet.

- Arrene er kunst for meg

Etter at kreften satte synlige spor på hennes kropp, forteller Anastacia at det å få tilbake motet til å vise fram kroppen igjen har vært en lang prosess.

- Denne fotoserien er den riktige måten for meg å gjøre det på. Nå kan jeg være sikker på at verden ser arrene slik jeg ser dem - som kunst, sier 48-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildene.

For Anastacia har alle operasjonene og sykdommen tatt bort mye av det kvinnelige ved henne, og det er noe hun aldri vil få tilbake.

Men i intervjuet med magasinet forteller hun at det å vise seg fram på denne måten hjelper henne med å endelig føle seg som den kvinnen hun en gang var.

Kastet klærne i musikkvideo

I 2008, fire år etter at hun måtte utføre en rekonstruerende operasjon på brystene på grunn av kreftsykdommen, kastet sangstjerna klærne i musikkvideoen til låta «I Can Feel You».

I videoen poserte Anastacia blant annet toppløs i et svømmebasseng.

- Jeg føler meg ikke som et offer på grunn av alt dette, jeg viser fram sykdommene mine som medaljer, sa hun den gang.

Sangeren giftet seg i Maxico i april 2007 med sin tidligere livvakt Wayne Newton, men paret gikk hver sin vei i 2010 etter at Anastacia søkte om skilsmisse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer