SPILLER KRONPRINSESSEN: Det er Kristin Eidså (til venstre) som har fått rollen som kronprinsesse Mette-Marit i filmatiseringen av «En helt vanlig dag på jobben». Likheten mellom de to er slående i filmen.
SPILLER KRONPRINSESSEN: Det er Kristin Eidså (til venstre) som har fått rollen som kronprinsesse Mette-Marit i filmatiseringen av «En helt vanlig dag på jobben». Likheten mellom de to er slående i filmen. Vis mer

- Jeg hadde håpet hun ville se den

Men «En helt vanlig dag på jobben»-skuespillerinnen forstår kronprinsessens avgjørelse.

SEHER.NO:  Denne uken er dete premiere på den mye omtalte filmversjonen av tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs' bok «En helt vanlig dag på jobben».

Filmen tar for seg Melnæs ni år lange karriere i ukebladet Se og Hør, eller Folk Flest, som bladet har blitt omdømt i handlingen, med særlig vekt på årene da Mette-Marit trådte inn i kongehuset.

Se trailer til filmen nederst i saken!

Det er 27 år gamle Kristin Eidså som har fått rollen som kronprinsessen, og bortsett fra tiden i barneteater som ung, er dette Eidsås første erfaring med skuspilleryrket.

Til vanlig jobber 27-åringen som IT-konsulent, og under pressedagen i forbindelse med premieren onsdag, avslører hun at det var svært spennende å få en så sentral rolle i en norsk film. Og da særlig i en såpass omtalt film.

- Det var kjempegøy og utrolig utfordrende. Det er jo første gang jeg er med i en film, og det å skulle spille en så offentlig rolle var veldig spennende. Jeg har heldigvis fått mye støtte gjennom innspillingen og synes resultatet har blitt veldig bra, sier hun til Seher.no.

Tross oppmerksomheten filmen har fått allerede før premieren kunne kronprinsesse Mette-Marit nylig avsløre at hun ikke har planer om å se den

- Jeg kommer ikke til å se den filmen. Vet du hva? Jeg har tatt et viktig valg i mitt liv. Og det er at det er jeg som definerer hvem jeg er, så må jeg leve ut fra det. Jeg tror jeg ville blitt veldig sliten hvis jeg skulle forholde meg til det alle sa eller skrev om meg, sa hun i den nyeste utgaven av Natt&Dag.

Ifølge Eidså hadde hun virkelig håpet at Mette-Marit ville se filmen. Likevel støtter hun kronprinsessens valg.

- Den avgjørelsen forstår jeg fullt ut. Jeg hadde selvfølgelig håpet at hun ville se den, vi er jo på hennes lag. Men jeg forstår veldig godt at det må være vondt for henne, sier hun.

Teamet bak filmatiseringen av «En helt vanlig dag på jobben» har ikke hatt noe kontakt med Slottet i forbindelse med innspillingen. Dermed måtte Eidså basere sin tolkning av kronprinsessen ut i fra handlingen i boken.

Likevel er likheten mellom de to slående i filmen.

- Vi ser kanskje like ut, men vi er nok ganske ulike i virkeligheten. Så jeg er vel ikke en look-a-like akkurat. Dette er jo en fiksjonsfilm, og jeg tror nok ikke jeg kommer til å bli gjenkjent som henne, sier hun.

Selv om dette er hennes store gjennombrudd innen norsk film, er ikke Eidså bekymret for å bli «kjendis».

- Det har gått veldig greit foreløpig. Jeg har ikke blitt gjenkjent enda, og jeg tror nok ikke det vil skje en stor forandring der heller, smiler hun.

«En helt vanlig dag på jobben» har Norgespremiere fredag 12. mars! 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Taus om Hollywood-rollen

 Se trailer til «En helt vanlig dag på jobben» nedenfor: