«Paradise Hotel» 2018:

- Jeg hadde fortjent en finaleplass mer enn andre inne på hotellet

Røyk ut dagen før finalen.

STOR SPENNING: Det var stor spenning rundt hvem som skulle få bli på «Paradise Hotel» etter sesongens siste «pandoras eske» onsdag. Foto: TV3
STOR SPENNING: Det var stor spenning rundt hvem som skulle få bli på «Paradise Hotel» etter sesongens siste «pandoras eske» onsdag. Foto: TV3 Vis mer

Torsdag er den store finalen i den tiende sesongen av «Paradise Hotel». Denne uken har det dermed vært høy spenning inne på hotellet rundt hvem som klarer å kare til seg en finaleplass.

De siste dagene på hotellet har flere måttet ta farvel rett før det store oppgjøret, og denne gang var det Charlotte Helm (20) og Oscar Johansson (21) som måtte takke for seg, til fordel for Ina Beate Kilnes (24), Marius Pettersen (21), Erik Anders Sæter (21) og Ingrid Fosså Aguiluz (21).

Julie Grindbakken (21) og Leo Faa (22) hadde nemlig fått gullbånd som bar dem rett til finalen.

Utfallet var det juryen, bestående av deltakere som nylig hadde sjekket ut, som bestemte.

Charlotte synes imidlertid konklusjonen til juryen var urettferdig.

NERVØSE: Deltakerne venter i spenning før de juryutvalgte kommer og avgjør det hele. Foto: TV3
NERVØSE: Deltakerne venter i spenning før de juryutvalgte kommer og avgjør det hele. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg hadde fortjent en finaleplass mer enn andre inne på hotellet, som for eksempel Ina. Jeg spilte mer enn Ina og tok vanskeligere valg enn henne, og hadde dermed fortjent den plassen mer, sier Charlotte til Se og Hør.

Ikke enig

Ina er derimot uenig i at Charlotte fortjente en finaleplass mer enn hun selv, og skjønner ikke hvorfor hun mener det.

- Jeg skjønner ikke helt hvorfor Charlotte mener hun fortjener det mer. Vi er og var veldig gode venner på hotellet, og tok valg, begge to. Hun sjekket inn ei uke før meg, og hadde vel heller aldri en partner hun trivdes veldig med. Jeg synes at de som klarer å komme seg til finalen, fortjener det, sier Ina til Se og Hør.

Saken fortsetter under:

TAPER OG VINNER: Ina Kilnes og Marius Pettersen gjestet denne ukas «Pærra-preik», og var langt ifra enige i hvem som var ukas beste og dårligste spiller. Video: Marie Røssland. Programleder: Kine FalchVis mer Vis mer Vis mer

Ina tror samtidig ikke at Charlotte hadde hatt noen sjanse i en finale uansett.

- Hun hadde nok ikke fått en eneste stemme i juryen, med tanke på at hun ikke lenger hadde Ann Marielles stemme etter tirsdagen, sier hun.

Uenig i valget

Selv om Charlotte synes utfallet kom feil ut, kan hun likevel forstå juryens valg.

- Jeg ødela litt for meg selv da jeg dagen før valgte å stille meg bak Erik og Ingrid istedenfor min bestevenninne der inne, Ann Marielle, sier hun og legger til:

- Jeg skjønner at Ann Marielle ble sint på meg for det, men jeg synes fremdeles at jeg fortjente den plassen mer enn Ina.

- FORTJENTE FINALE: Charlotte Helm synes valget til juryen var urettferdig, og at hun fortjente en finaleplass på lik linje med de andre deltakerne. Foto: TV3
- FORTJENTE FINALE: Charlotte Helm synes valget til juryen var urettferdig, og at hun fortjente en finaleplass på lik linje med de andre deltakerne. Foto: TV3 Vis mer

Ifølge Charlotte falt valget på henne fordi juryen mente hun hadde spilt et skittent spill, noe hun selv er uenig i.

- Jeg sendte aldri noen ut, men spilte og gjorde valg med partneren min for å skape tillit, slik alle de andre gjorde der inne. Jeg tror alle satt igjen med veldig mye følelser, og det gikk utover meg. Sånn som Leo, for eksempel, han gjorde akkurat det samme som meg, sier hun.

- Ikke sjokkert

Den andre personen juryen valgte å sende hjem rett før finalen, var svenske Oskar Johansson.

SLAKTES: Ann Marielle Lipinska og Mathias Pettersen imponerte hverken deltakere eller dommere under kåringen av Mr. og Mrs. Paradise denne uka. Video: Marie Røssland. Programleder: Kine Falch Vis mer

Til Se og Hør forteller Oskar at han godt forstår de andre deltakernes valg.

- Som man ser i episoden, kom det ikke akkurat som et sjokk for meg. Jeg har vært åpen og ærlig om hva jeg har syntes om folk der inne. Noen har kalt meg en slange, men jeg har vært nødt til å gjøre mine ofringer, jeg også, sier han.

Oskar har nemlig tatt flere upopulære valg som har sørget for at flere av deltakerne sitter i juryen i dag.

Saken fortsetter under:

IKKE SJOKKERT: Oskar Johansson ble ikke sjokkert over juryens valg. Han mener selv at han kjørte et hardt spill. Foto: TV3
IKKE SJOKKERT: Oskar Johansson ble ikke sjokkert over juryens valg. Han mener selv at han kjørte et hardt spill. Foto: TV3 Vis mer

Manipulerte situasjoner

I onsdagens episode sier Oskar at han «ikke bare har brent broer, men også sprengt dem».

- Det jeg mente med det, var altså at jeg gjorde mer enn bare å brenne broer. Jeg spilte i begge allianser og gjorde avtaler med alle sammen. Jeg sa jeg spilte med alle, men spilte egentlig med ingen av dem, sier han.

- Alle som satt i juryen, har jeg sendt hjem på et vis. Det er ikke alt man får se på TV, men enten sendte jeg dem ut direkte, eller så manipulerte jeg situasjonen til at utfallet ble som jeg ville. Selv om jeg kanskje ikke hadde sendt dem ut direkte, var det hele tiden aktive valg jeg gjorde som endte med at de en etter en røyk ut, legger han til.

Ikke bitter

Til tross for valg Oskar har gjort under sitt opphold, angrer han imidlertid ikke på noe.

- Jeg kunne sikkert gjort mye annerledes, men jeg angrer ikke på noe jeg gjorde inne på hotellet. Allerede før jeg sjekket inn, hadde jeg bestemt meg for å kjøre mitt løp, sier han.

Likevel synes også han at han fortjente en finaleplass mer enn andre.

OPPSUMMERER: Kristian René Johansen gjester 17. mai-utgaven av «Pærra-preik», hvor sesong 10 av «Paradise Hotel» oppsummeres så langt. Kristian René skyter voldsomt av årets utgave. Video: Marie Røssland. Programleder: Kine FalchVis mer Vis mer

- Jeg er ikke bitter, men jeg kjempet med nebb og klør for å komme til finalen, mens Ina, for eksempel, kjørte sin taktikk og seilte mer bak Marius. Men jeg er absolutt ikke bitter, jeg har meg selv å takke. Jeg valgte å spille i to ulike allianser, og hvis jeg ikke hadde gjort det, hadde jeg kanskje hatt flere på min side, sier 21-åringen.

- Når det er sagt, er det ingen som er sure på hverandre. Verken der inne eller på utsida, legger han til.

Fortsatt venner

Heller ikke Charlotte angrer på noen valg hun tok der inne, men kan tenke seg til at situasjonen kanskje hadde vært litt annerledes om hun ikke hadde gjort som hun gjorde kvelden før.

- Jeg tror utfallet hadde blitt annerledes om jeg og Oskar hadde valgt Ann Marielle og Mathias, for det var jo derfor de sendte meg ut. Men vi visste begge at det valget kunne gå begge veier, jeg var bare ikke klar over at Ann Marielle skulle ta det så personlig, og det var veldig mye som skjedde på den festen som ikke ble tatt med, forteller hun.

I dag er imidlertid konflikten mellom Charlotte og Ann Marielle Lipinska (28) løst.

- Vi er veldig gode venninner i dag, sier Charlotte.

LES OGSÅ: - Jeg angrer på måten jeg gjorde det på

URPREMIERE: I årets sesong av «Paradise Hotel» var det for første gang låtskriverkonkurranse da Mr. & Mrs Paradise skulle kåres. Kristian René Johansen og Charlotte Helm stakk av med den gjeve tittelen. Fredag er vinnerlåta deres, «Nothing Lasts Forever», tilgjengelig i Spotify. Både tekst og vokal står «Paradise»-duoen før selv! Video: TV3 Vis mer