MED NY SVEIS: - Jeg hadde skittent hår, forteller Maria som valgte å la de lange lokkene falle nylig. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
MED NY SVEIS: - Jeg hadde skittent hår, forteller Maria som valgte å la de lange lokkene falle nylig. Foto: Seher.no/Kirsti Irgens ErtsåsVis mer

- Jeg hadde ekstremt vonde sko

Maria Haukaas Storeng pinte seg gjennom Eurovision-tiden. Nå er hun klar for MGP-sirkuset igjen og det med ny sveis.

ØRLAND (SEHER.NO): Fredag er det klart for første delfinale i Melodi Grand Prix 2010, som finner sted på Ørland i Trøndelag.

For andre gang stiller Senja-jenta Maria Haukaas Storeng (30) opp i konkurransen, denne gangen med låten "Make My Day".

For to år siden var Maria med i Melodi Grand Prix da hun framførte sangen "Hold on, be strong" - skrevet av Mira Craig - som vant i Norge og endte på femteplass i den internasjonale finalen i Beograd.

Selv minnes 30-åringen de to ukene med Eurovision-sirkuset i Beograd godt.

- Vi var der i 14  dager, og det var noe å gjøre hele tiden. Så jeg gikk sminket og hadde sparkel i trynet og flotte kjoler og vonde sko. Det er kanskje det jeg husker best at jeg hadde det veldig fint, men ekstremt vonde sko. Så på alle bilder så det ut som jeg sa "au", forteller hun til Seher.no.

Da hun kom hjem ble det imidlertid mer komfortable forhold...
 
- Det var rett hjem til joggeskoene etterpå, innrømmer den ellers så glamorøse 30-åringen.

Maria har vært lenge i rampelyset, og publikum har sett henne med mange forskjellige stiler: i alt fra rødt hår, til afro og langt stritt hår. Nå har artisten klippet seg kort.

- Jeg hadde litt skittent hår. Det hadde gått gjennom rettetang og krølltang og farging og striping og i det hele tatt. Så det var rett og slett for å få et friskt hår. Det var en fryd å klippe det av, sier hun.

Maria har blitt stemplet som forhåndsfavoritt foran delfinalen - både av Grand Prix-veteran Jostein Pedersen og spillselskapene. Både Betsafe, Unibet og Bet24 tror det er 30-åringen som har størst vinnersjanser. Selv har Maria returnert til Melodi Grand Prix fordi hun synes det er gøy.

- Det er fordi jeg synes det er helt sinnssykt artig å være med. Nå vet jeg på en måte hvordan det fungerer. Jeg vet ikke helt hva jeg går til, for det er  jo nytt hver gang. Jeg må alltid være med på moroa, jeg være der det skjer, forklarer hun.

Selve Melodi Grand Prix-showet går fredag av stabelen i en hangar i Ørland hovedflystasjon, som er Norgens største flyhangar, og rommer omtrent 2500 publikummere. To delfinalister går direkte til den norske finalen, mens to får en ny sjanse i sistesjansen.

Disse skal konkurrere om finaleplass fredag:


Gaute Ormåsen - Synk eller svøm

Lene Alexandra Øien - Primadonna

Johnny Hide - Rewind Love

Maria Haukaas Storeng - Make My Day

Bjørn Johan Muri - Yes Man

Elisabeh Carew - Rocket Fuel

Keep of Kalessin - The Dragon Tower

Melodi Grand Prix: Delfinale fra Ørland ser du på NRK fredag klokken 19.40.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   

LES OGSÅ: MGP-designer: - Sjokkert av behandlingen fra NRK