«Ex on the beach»

- Jeg hadde det helt forferdelig der inne

Slik planla Inger Hauge (29) sin egen tv-exit i all hemmelighet.

FARVEL: «Ex on the Beach»-deltaker Inger Hauge måtte forlate realityprogrammet. Oppholdet hennes har mildt sagt vært turbulent. Video: Discovery Vis mer

- Jeg kan ikke si at jeg angrer på deltakelsen, men det har vært perioder i etterkant der jeg har tenkt: «Shit, jeg burde kanskje ikke vært med», forteller Inger Hauge (29) til Se og Hør.

Etter å ha tilbrakt nærmere tre uker i den beryktede «Ex on the beach»-villaen på Mauritius, var reality-exiten et faktum i tirsdagens episode. Som ved tidligere avskjeder ble bergenseren bedt om å reise hjem av programmets elektroniske overhode (en ipad), uten noen spesiell forvarsel.

Sammenliknet med tidligere «sjokk-utkastelser» ble Hauges siste sekunder i tv-ruta riktignok en langt mindre tåredryppende affære. Det er på ingen måte tilfeldig, skal vi tro 29-åringen selv. For mens tv-seerne får inntrykk av at Hauge blir bedt om å pakke kofferten på ordinært vis, var virkeligheten en helt annen.

HJEMTUR: Inger Hauge avslører at hun valgte å sende seg selv hjem fra «Ex on the Beach». Det fikk seerne aldri greie på. Foto: Discovery
HJEMTUR: Inger Hauge avslører at hun valgte å sende seg selv hjem fra «Ex on the Beach». Det fikk seerne aldri greie på. Foto: Discovery Vis mer

Planla hjemreisen

- Jeg hadde det helt forferdelig der inne, og alt jeg ville var å dra hjem. Avgjørelsen ble tatt i samråd med produksjonen, og jeg visste derfor hva beskjeden på ipaden lød, forteller hun, drøye åtte måneder etter innspillingen.

Det var særlig gjennom siste halvdel av realityoppholdet at 29-åringen begynte å lengte hjem til Norge. Hauge forteller at hun stadig mistrivdes i gruppa, og at hun tidvis følte seg ensom.

- Jeg kunne hatt det veldig fett, men det ble til slutt en anstrengelse å være der. Produksjonen merket på kameraene at jeg ikke hadde det bra. Vi gikk en lang tur utenfor villaen, før det ble besluttet at jeg fikk lov til å reise hjem, sier Hauge, og fortsetter:

- Jeg fikk beskjed om å ikke si det til noen av de andre deltakerne, men det var nok et par som skjønte greia. Jeg pakket kofferten flere ganger før jeg faktisk forlot programmet.

29-åringen kom inn som eksen til Daniel Aakre Pedersen (26), men fant raskt tonen med han som i dag er kjæreste med «Skam»-skuespiller Ulrikke Falch (22), Henrik Elvejord Borg (24).

DÅRLIG STEMNING: Det oppsto søt musikk mellom Henrik Elvejord Borg og Inger Hauge på Mauritius. Så snudde det. Foto: Discovery
DÅRLIG STEMNING: Det oppsto søt musikk mellom Henrik Elvejord Borg og Inger Hauge på Mauritius. Så snudde det. Foto: Discovery Vis mer

Etterlyser oppfølging

Etter hvert som nye jenter flyttet inn på villaen, brast derimot idyllen. Hauge forteller at hun deretter gikk inn i en vanskelig periode, som hun aldri klarte å komme seg ut av.

- Jeg følte meg nok ganske oversett, og var mye lei meg. Det var befriende å komme tilbake til Norge - jeg har aldri sovet så mye som jeg gjorde den uka jeg kom hjem, forteller hun.

Hauge angrer som nevnt ikke på at hun takket ja til «Ex on the beach», og tror heller ikke hun kunne ha gjort noe annerledes. Hun synes imidlertid det er synd at hun ikke fikk vist flere sider av seg selv.

- Jeg er vanligvis en mye blidere person enn det man ser på tv, sier hun.

Saken fortsetter under.

DEBUTERER: Melina Johnsen (22) fra «Ex on the Beach» har allerede skapt flere overskrifter på grunn av oppførselen sin i villaen. Nå debuterer hun som artist, med låta «Bitch, hør her». Teksten har hun derimot litt problemer med å huske. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Selv om Hauge følte seg godt ivaretatt av produksjonen under innspillingen, savner hun mer oppfølging i etterkant.

- Jeg snakket med en psykolog rett etterpå, men skulle ønske at noen hadde tatt kontakt når dette begynte på tv. Da gjenopplever man på mange måter alt på nytt, sier hun.

Se dette innlegget på Instagram

Leker modell

Et innlegg delt av Inger Hauge (@inger_hauge)

Får sugardaddy-tilbud

Når Se og Hør snakker med Hauge på telefon tirsdag kveld, ringer 29-åringen fra skjult nummer. Bergenseren forteller at hun har opplevd et enormt trykk fra offentligheten den siste tida - på godt og vondt.

- Jeg har fått både positive og negative tilbakemeldinger på deltakelsen, men det er lett å henge seg opp i det siste. Det er vondt å bli kalt stygg og ekkel, eller bli sammenliknet med forskjellige dyr. Heldigvis har jeg familien min, som støtter meg gjennom det, sier hun, og fortsetter:

- På den andre siden har jeg blitt kontaktet av folk som vil dele erfaringer om kjærlighetssorg, for eksempel, eller be om råd. Så her har det vært alt mulig.

Saken fortsetter under.

EX ON THE BEACH: Vera (88), Leif (92) og Torill (72) så den første episoden av den skandaleomsuste TV-serien «Ex on the beach». Lite visste de at det for det meste skulle handle om nakenhet, utskjelling og alkohol. Se den eldre gardes reaksjoner på det mye omdiskuterte skandaleprogrammet. Reporter: Julie Solberg. Video: Malene Storrusten. Klipp: Em... Vis mer

Som følge av «Ex on the beach»-deltakelsen har Hauge også mottatt en rekke henvendelser, like varierte sådan, fra folk som etterspør et samarbeid.

- Det har vært flere sugardaddy-tilbud, henvendelser om betalt sex eller menn som bare vil at jeg skal shoppe for dem. Jeg takker selvsagt nei til alt sånt, understreker Hauge, som også har forteller om modell- og filmtilbud.

- Jeg har en del prosjekter på gang nå, så får vi se hva framtida bringer. Akkurat nå har jeg det veldig bra, sier hun.

- Varslet om endring

Mediesjef i Discovery Networks Norway, Hanne McBride, har fått lese Hauges uttalelser om hvordan deltakeren opplevde oppholdet på Mauritius. I en e-post til Se og Hør skriver McBride at avgjørelsen om å sende deltakeren hjem ble tatt på bakgrunn av en samtale produksjonen.

Saken fortsetter under.

DRAMA: Det har begynt å oppstå gniste rmellom Melina og Adrian, og stemningen blir derfor svært dårlig da Melina tar Adrian og Sandra i å ha sex under en fest. Video: Discovery Vis mer

- Crewet som jobber med «Ex on the Beach Norge» har lang erfaring fra realityproduksjon, og varslet om en endring i atferd fra Inger. Slike varsler tar vi på største alvor, og produsenten tok derfor Inger ut av villaen for en privat samtale, skriver hun og fortsetter:

- På bakgrunn av denne samtalen ble det besluttet å ta Inger ut av villaen, forklarer McBride.

Da programmet begynte på tv, var det mange som lot seg forvirre av hvordan reglene er lagt opp. Hvem som ble sendt hjem når og hvorfor virket for eksempel helt vilkårlig. Det er altså produksjonen som bestemmer dette, og verken seerne eller deltakerne får noen forklaring. Derfor ble det naturlig at Hauges hjemsendelse ble gjort i tråd med resten av programmet, forteller mediesjefen.

- Vi presenterer ikke bakgrunnen for exit fra villaen for noen av deltakerne, og det var heller ikke naturlig å gjøre det i Ingers tilfelle, skriver hun.

Saken fortsetter under.

DRAMA: Tre av «Ex on the Beach»-deltakerne røk i tottene på hverandre tidlig i programmet, men sier de har skværet opp. Reporter: Julie Solberg. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Leit å høre

Hva gjelder Hauges bønn om bedre oppfølging, skriver McBride at de, etter beste evne, forsøker å tilby deltakerne hjelp dersom det skulle være nødvendig.

- Vi har stor forståelse for at opplevelsen av å se seg selv på skjerm kan være vanskelig for enkelte deltakere. Derfor er det også rutine å tilby realitydeltakere oppfølging både i etterkant av innspilling og når programmet går på skjerm. Slik har det også vært for «Ex on the Beach Norge»-deltakerne, skriver hun, og fortsetter:

- Både kanal og produksjon har vært i jevnlig kontakt med deltakerne gjennom hele sendeperioden, og vi har også gjentatte ganger oppfordret deltakerne om å ta kontakt med psykolog, hvis det skulle være ønskelig. Det er derfor leit å høre at Inger opplever det slik. Samtidig er det en viktig tilbakemelding som vi nå kan bruke til å styrke apparatet vårt ytterligere, påpeker McBride.

Se og Hør har vært i kontakt med Henrik Elvejord Borg, som ikke har noe å tilføye i saken.

LES OGSÅ: «Ex on the beach»-dramaet du ikke fikk se på tv

VOLDSOMT: Det oppstår særdeles amper stemning mellom deltakerne i «Ex on the Beach». Nå forklarer hovedpersonene, Marielle Kvernaas Efford (20) og Cecilie Andrea Røising (21), hva som skjedde. Video: Dplay Vis mer