- Jeg hadde blitt hjemløs uten hjelp

«Luksusfellen»-deltageren fikk bakoversveis da han fant ut hvor stor gjelden var.

<strong>FIKK BAKOVERSVEIS:</strong> Roger Bergfløt hadde en gjeld på 750.000 kroner. Han trodde den var på under halvparten. Foto: TV3
FIKK BAKOVERSVEIS: Roger Bergfløt hadde en gjeld på 750.000 kroner. Han trodde den var på under halvparten. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Roger Bergfløt (40) var én uke unna å bli kastet ut av leiligheten i Horten, da «Luksusfellen» kom på besøk. Bergfløt hadde slitt med gjeldsproblemer siden 1995, en situasjon han mener det ikke er vanskelig å komme opp i.

- Det er egentlig ganske lett, man bare lever på forskudd og bruker opp lønningene. Det var en stund der jeg bare blåste i å betale regningene og heller brukte pengene på andre ting, sier han til Seher.no.

Bergfløt sier han trodde gjelden var under halvparten av det den egentlig var, omkring 750.000 kroner.

- Jeg trodde ikke det var så mye. Jeg hadde regnet litt på det, og trodde gjelden var på rundt 300.000 kroner. Da jeg fant ut at den var på nesten en million, fikk jeg bakoversveis, for å si det mildt.

Deltageren, som kaller seg «Ducati Boy», er svært interessert i motorsykkel, og bruke mye penger på sin dyre hobby. Det verste som skjedde var at han måtte selge motorsykkelen.

- Det var jævlig kjedelig å måtte selge sykkelen, og det var første gang siden 2000 at jeg måtte sitte hjemme mens de andre var ute på sykkelen. De tok meg litt på senga, for jeg var ikke helt klar over at jeg måtte selge den. Men plutselig stod det en tilhenger i bakgården, og da skjønte jeg hva som skulle skje. Nå er målet å kjøpe meg en ny motorsykkel, forteller han.

Ifølge Roger Bergfløt, dukket «Luksusfellen»-teamet opp i grevens tid, etter at kameraten hans hadde meldt ham på. Uten hjelp fra TV3-programmet, hadde han etter all sannsynlighet stått uten sted å bo.

- Hva som hadde skjedd uten hjelpen jeg fikk, har jeg tenkt mye på. Jeg hadde nok blitt kastet ut av leiligheten. Jeg hadde ikke klart dette på egenhånd, så de kom i grevens tid. Dette har vært veldig bra hjelp, jeg tror ikke man kan få bedre hjelp enn fra Luksusfellen. Jeg må også takke kameraten min Åge, som meldte meg på, sier han til Seher.no.

Én av betingelsene for at Bergfløt skulle få beholde leiligheten, var at han måtte betale dobbel husleie i ett år, ettersom han lå ti måneder etter med betalingen. Nå ser det hele mye lysere ut for Horten-mannen, som håper på å være gjeldsfri om fem år.

- Nå betaler jeg dobbel husleie, og huseier er kjempefornøyd og sier jeg kan bo her så lenge jeg vil. I tillegg har jeg betalt regninger for 60.000 kroner. Jeg fikk igjen noen penger en tidligere arbeidsgiver skyldte meg, så da gikk 50.000 kroner til gjeld, sier han.

«Luksusfellen» ser du på TV3 onsdag klokken 20.00. Se stor TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Følte de anklaget meg for å være en dårlig mor

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer