Elisa Donovan:

- Jeg hadde alvorlig anoreksi

«Clueless»-stjernen slet med spiseforstyrrelser under filminnspillingen.

KJENT GJENG: Elisa Donovan (t.v) sammen med motspillerne Rachel Blanchard og Stacey Dash. Foto: Paramount tv / Rex / Shutterstock / NTB
KJENT GJENG: Elisa Donovan (t.v) sammen med motspillerne Rachel Blanchard og Stacey Dash. Foto: Paramount tv / Rex / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Elisa Donovan (50) gjorde stor suksess med filmen «Clueless» på midten av 1990-tallet.

I filmen spilte hun rollen som Amber Mariens - en karakter som fulgte henne frem til 1999, ettersom det også ble laget en serie basert på filmen.

Siden den gang har Donovan medvirket i utallige filmer og tv-serier. Det rike skuespillerlivet ser hun nå tilbake på i podkasten «Celebrity Catch Up», og der kommer det frem at ting var langt fra rosenrødt under «Clueless»-filminnspillingen i 1995.

- Jeg hadde alvorlig anoreksi, noe jeg fornektet, sier 50-åringen i podkasten.

Hardt arbeid og lange dager med filmopptak gjorde at en venn en dag oppdaget at noe var galt, og tok henne med til sykehus. Der fikk skuespilleren spørsmål av legen om hun muligens hadde en spiseforstyrrelse, noe hun fortsatt nektet for.

Donovan var redd for å miste jobben dersom folk fikk vite at hun var syk, røper hun i podkasten. Samtidig var hun så dårlig at hun følte hun kom «tettere og tettere på døden».

- Jeg fikk nesten hjertestans, sier 50-åringen.

Søkte hjelp

Til tross for den alvorlige spiseforstyrrelsen klarte Donovan å gjennomføre filminnspillingen. Da det hele var over, søkte hun hjelp - og i dag er hun frisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.