Naomi Campbell:

- Jeg hadde aldri vært modell hadde det ikke vært for homofile

Supermodellen Naomi Campbell intervjuet borgermesteren i London for britiske Vogue.

STØTTER HOMOFILE: I et intervju med den britiske borgermesteren forteller supermodellen Naomi Campbell at hun kan takke homofile for sin modellkarriere. Foto: NTB Scanpix
STØTTER HOMOFILE: I et intervju med den britiske borgermesteren forteller supermodellen Naomi Campbell at hun kan takke homofile for sin modellkarriere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Desember-utgaven av britiske Vogue har skapt oppmerksomhet, særlig blant lesbiske og homofile, etter at den verdenskjente supermodellen Naomi Campbell (47) snakket om kampen for lesbiske og homofiles rettigheter.

Det var på oppdrag for den britiske utgaven av magasinet Vogue at Naomi intervjuet borgermesteren i London om temaet.

Borgermesteren i London, Sadiq Khan (47), har nemlig vært en stor forkjemper for rettighetene til lesbiske og homofile i England og resten av verden.

Til Saqid avslører Naomi nemlig at det er takket være homofile at hun er der hun er i dag.

- Jeg hadde aldri vært modell, hadde det ikke vært for homofile, uttalte hun i Vogue, ifølge Gaytimes.

For Naomi er dette en kampsak, og flere ganger har hun ytret sin mening, blant annet under GLAAD Awards i Los Angeles i 2014, hvor hun holdt en tale for transkjønnede modeller i modellbransjen.

- Jeg hadde ikke engang eksistert

Ifølge Naomi skylder hun homofile livet sitt, spesielt når det kommer til den enorme suksessen hun har opplevd i karrieren.

- Hadde det ikke vært for homofile menn, ville jeg ikke «eksistert». Hår, sminke, stylister, designere - jeg ville ikke eksistert, uttalte hun i et tidligere intervju med Independent i 2014.

Saken fortsetter under:

MODELL: Naomi Campbell er en av verdens mest kjente supermodeller. Allerede som 15-åring startet hun karrieren sin som modell. Foto: NTB Scanpix
MODELL: Naomi Campbell er en av verdens mest kjente supermodeller. Allerede som 15-åring startet hun karrieren sin som modell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skylder dem livet mitt. Det er dem jeg er oppvokst med. De er familien min, la hun til.

Ble oppdaget som 15-åring

Det finnes få supermodeller som kan skryte på seg å ha hatt en like stor karriere som Naomi Campbell. Allerede som 15-åring ble hun oppdaget og prydet forsidene til amerikanske TIME og Vogue som den første mørkhudede modellen.

Den britiske skjønnheten er fortsatt aktiv i yrket, men var på sin desiderte topp på 1990-tallet.

Hun har vært flere motehus' ansikt utad, hatt store millionkampanjer og har vandret ned catwalken for stort sett alle store designere av det 21-århundret.

Med berømmelsen har det også dukket opp skandaler.

Kokainmisbruk

I 2008 gikk hun blant annet amok på Heathrow flyplass i London etter at en av bagene hennes ble borte. Naomi reagerte med å sparke og slå, mens hun kalte vaktene for rasister.

I tillegg til å være aggressiv, har også Campbell slitt med store narkotikaproblemer. I fem år var hun nemlig avhengig av kokain.

- Jeg vil aldri tilbake dit jeg var igjen. Uansett hva man blir avhengig av, så er det fordi man prøver å flykte fra noe, fortalte hun på Wossy's ITV-show i 2013.

- Da jeg var 29 år innså jeg endelig at jeg ikke likte meg selv slik jeg var, og det var det. Hver dag er en ny dag. Jeg er ikke perfekt, men jeg puster og lever, sa hun.

Straffedømt

I 2007 var presset på supermodellen spesielt stort.

Naomi var nemlig tiltalt, og ble senere dømt, for å ha skadet hushjelpen sin. Dette var bare en av fire ganger hun ble dømt for noe slikt, og bare en av mange ganger hun har blitt anklaget for lignende tilfeller.

«Campbell ble dømt til fire dagers samfunnstjeneste etter å ha kastet en mobiltelefon på hushjelpen sin. Foranledningen var en krangel om et par bukser», het det i Dagbladets papiravis tidlig i 2007.

New York Times skrev den gang at Campbell i retten måtte beklage seg, etter å i enkle ordelag ha innrømmet å ha kastet telefonen sin på hushjelpen Ana Scolavino. Hun måtte på sykehus etter å ha fått mobiltelefonen i pannen, som resulterte i at hun måtte sy fire sting.

Naomi Campbell, Graham Norton, Natasha Hamilton og flere kjente personligheter filmes på rød løper på vei inn til BAFTA-showet tidligere i år. Video licensed from Splash News/All Over Press Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: - Sint er bare fornavnet, de skulle ikke røres