- Jeg hadde aldri trodd det!

Emil Solli-Tangen og Gromth i sjokk etter seieren.

SEOGHØR.NO: Det var en spennende blanding av rockabilly, fengende discorytmer og dramatisk heavy metal og opera som imponerte det norske folk i delfinalen i Melodi Grand Prix i Steinkjer lørdag kveld. 

Emil Solli-Tangen og heavy-metalbandet Gromth vant over alle de andre med flest stemmer. Seoghør.no snakket med vinnerne rett etter at seieren var avgjort og det var en overrasket og ekstatisk operassanger som takket publikum. 

- Jeg hadde aldri trodd det, men da det først skjedde var det helt fantastisk! Finalen kommer til å bli kjempegøy. Jeg gleder meg veldig masse, sier Solli-Tangen til Seoghør.no rett etter seieren. 

Datarock tok andreplassen med sin fengende discolåt «The Underground», som nok fikk folk til å danse hjemme i stua. 

- Det var så vanvittig intenst. Noe helt annet enn alt vi har gjort tidligere. Nå skal vi feste her i Steinkjer med alle i publikum! sier vokalist Fredrik Saroea og jubler. 

Tredjeplassen gikk til bluesstjernen Vidar Busk, som med sexy dansere og imponerende gitarføring gikk videre til finalen. Heller ikke han hadde regnet med å gå videre i konkurransen. 

- Det kom som en overraskelse. Jeg hadde ikke regna med den. Det er helt topp.  Jeg gleder meg skikkelig til spektrum. Det er et kick, sier Busk. 


Gromth og Emil Solli-Tangen, Datarock og Vidar Busk opptrer under finalen i Oslo Spektrum 9. februar.  
LES OGSÅ: Til sengs med kjæresten i ny video