- Jeg hadde aldri klart det uten Mari

Petter «Uteligger» Nyquist hyller politikjæresten. 

FØLER SEG HELDIG: - Jeg
er lykkelig som har en så tolerant og forståelsesfull kjæreste, sier Petter Nyquist om samboeren Mari Jagmann. Foto: Andreas Fadum
FØLER SEG HELDIG: - Jeg er lykkelig som har en så tolerant og forståelsesfull kjæreste, sier Petter Nyquist om samboeren Mari Jagmann. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

- Jeg hadde aldri klart det uten Mari. Hun er enestående. Kjæresten min støtter meg helt og fullt, sier Petter Nyquist (38) til Se og Hør.

Han har rørt TV-seerne med sine to serier om samfunnets svakeste. Først som «Petter Uteligger» på gata i Oslo. Deretter i «Fra gata til Nordkapp».

Da han laget den første serien og levde 52 dager blant rusmisbrukere i hovedstaden, skjønte han hvor godt han egentlig hadde det.

Reiste fra familien

- Da forsto jeg hvor heldig jeg er som har jobb, hus, kjæreste og barn - men også hvor viktig det er å strekke ut en hjelpende hånd, sier Petter.

Han skaffet seg mange venner mens han bodde på gata. Etter at den første serien ble laget, vokste tanken om å kunne bidra til at flere fikk et rusfritt liv - og snart var «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp» realisert.

I fjor ble dermed åtte rusmisbrukere med ham på tur. Og igjen måtte Petter forlate samboeren Mari Jagmann (36) og datteren deres Ingrid (4).

Petter realiserte prosjektet sitt mens hun styrte hjem og barn - og gikk gravid med Marius, som i dag er ni måneder.

Stort hjerte

- Det gleder meg at hun er engasjert i det jeg driver med. Mari ser hvor mye det har å si for menneskene jeg møter, forteller Petter.

På førpremieren til serien viste han hvor stor pris han setter på henne.

- Du er enestående, sa han, og ga sin kjære et kyss og en blomsterbukett som tegn på hennes betingelsesløse støtte.

BRUKER NATUREN: Petter Nyquist, tidligere kjent fra programmet «Petter uteligger», tar med seg en gjeng med rusavhengige mennesker han har møtt på gata på en reise til Nordkapp. Målet med turen er å inspirere til forandring. Video: TV2. Vis mer

Under fjorårets Gullruten-utdeling, da Petter stakk av med to priser for «Petter Uteligger», erkjente den folkekjære tv-profilen at suksessen har forandret ham som far.

- Ja, det tror jeg. Jeg tenker jo over rollen min som pappa, som forbilde. Jeg er veldig opptatt av å gi datteren min de riktige verdiene. Livet dreier seg ikke om hva du har rundt deg av materialistiske ting, men hvordan du har det inni deg, slo Petter fast overfor ukebladet.

Mens Petter hjelper byens løse fugler, har også Mari et stort hjerte for å hjelpe de som havner på skråplanet. Hun er politibetjent i Oslo politidistrikt, og har i mange år jobbet i ransgruppen.

- Det gleder meg at Mari har et brennende samfunnsengasjement, sier Petter.

- Hva er det som driver deg til å hjelpe rusmisbrukere?

- Jeg har alltid vært interessert i mennesker. Jeg er veldig sosial, og kan lett omgås folk fra alle samfunnslag. Hjertet mitt banker for de som mest av alle trenger hjelp.

ENGASJERT: Petter Nyqvist har fått mye ros for sitt siste tv-prosjekt, der han tar med åtte rusavhengige til Nordkapp. Her med en av deltakere, Kent. Foto: Tor Lindseth                   
ENGASJERT: Petter Nyqvist har fått mye ros for sitt siste tv-prosjekt, der han tar med åtte rusavhengige til Nordkapp. Her med en av deltakere, Kent. Foto: Tor Lindseth                    Vis mer

Rørt

Flere av de som deltok på turen til Nordkapp har kommet på rett kjøl etterpå, sier Petter og legger til:

- Det norske folk har mye god omtanke for andre. Jeg blir rørt av alle som våger å bry seg - de er med på å gjøre en forskjell.

Han og Mari bor på Kolsås i Bærum, der småbarnsfamilien elsker å være på tur.

I sin nye TV-serie viser han glimt fra skogsturer med Mari og datteren Ingrid.

Da Petter gjestet «Senkveld» i januar, i forbindelse med dokumentaren «Petter Uteligger: Kjell Gunnars drøm», fortalte han om hvordan han og samboeren vil lære barna om viktigheten av å se andre mennesker.

- Enkelt å videreføre gode verdier

- Jeg drar jo hele familien inn i dette. Et eksempel på det finner vi allerede denne uka, sa han til Dagbladet, og fortsatte:

- Jeg fikk tre pappesker fra Helsport, fordi jeg har en ekspedisjonsbakgrunn. Så spør de om jeg vil ha noen soveposer, og det takker jeg jo selvfølgelig ikke nei til. Det første Ingrid, dattera mi på fire og et halvt, sier da, er: «Hva er det, pappa?». Så svarer jeg at, jo, «det er soveposer til de på gata».

- Da dama mi kom hjem litt seinere spurte hun hva som var i eskene. Da tok Ingrid ordet og fortalte at, joda, det var soveposer til de på gata. Det sier litt om hvor enkelt det er å videreføre gode verdier, påpekte Nyquist.

38-åringen kan for øvrig stikke av med nok en Gullruten-statuett eller to. «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp» er nominert til hele tre priser under årets utdeling.

LES OGSÅ: - Drømmer forsvinner når man bruker dop. Det var godt å komme tilbake

UHELL: Petter «Uteligger» Nyquist hadde en rar opplevelse da han for første gang på flere dager sov innendørs. Video: NRKVis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer