GLAD I NORGE: - Det var tungt å reise hjemmefra, men vi møtte så mange hyggelige mennesker i Norge, forteller Natalia Rybak. Foto: Ingrid Treborg, Seher.no
GLAD I NORGE: - Det var tungt å reise hjemmefra, men vi møtte så mange hyggelige mennesker i Norge, forteller Natalia Rybak. Foto: Ingrid Treborg, Seher.noVis mer

- Jeg gruet meg til å komme til et ukjent land

... men så gikk alt strålende for familien Rybak fra Hviterussland.

SEHER.NO: - Alexander gikk for å være norsk helt fra første klasse, forteller Natalia Valentinovna Rybak til Seher.no.

Å emigrere fra sitt hjemland og slå seg ned i et fremmed land med ukjent språk og kultur, kan være en stor utfordring. Og det er ikke alle som synes det er like lett.

Natalia og Igor, foreldrene til MGP-vinner Alexander Rybak (22), flyttet som kjent fra Hviterussland til Norge da Alexander var liten gutt. Natalia forteller at andre emigranter hadde forberedet henne på at det var vanskelig og kjedelig å være i Norge.

- Jeg gruet meg til å komme til et ukjent land, og det var tungt å reise fra familie og venner. Men det gikk overraskende lett. Vi traff så mange hyggelige mennesker og gled lett inn, forteller Natalia til Seher.no.

Det var musikeren Igor som først reiste til Norge. Han fikk tilbud om jobb og valgte i første omgang å reise fra kone og barn.

- Han følte ikke at han fikk mulighet til å gjøre det han ville som kunstner i Hviterussland. Siden kom vi etter.

Alexander hadde bare fire måneder på seg i Norge før han begynte på skolen i første klasse, men han lærte seg språket rekordraskt. For de voksne tok det litt lenger tid.

- Vi sliter fortsatt med aksenten, men føler at vi henger med nå, sier Natalia.

Til alt hell hadde familien et etternavn som klinger godt på norsk.

- Rybak er et vanlig hviterussisk navn, så vi var heldige slik. Det betyr fisker, men uttales bare litt annerledes enn her i Norge, vi sier "Rybaak", forteller Natalia Valentinovna Rybak til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Tør ikke reise hjem