«Luksusfellen»:

- Jeg gruer meg sykt til å se det på TV

Nina (42) brukte morens pensjonspenger på hudpleie og neglelakk.

TØFT: Alvoret går opp for Nina Stensrud Eriksen når «Luksusfellen»-ekspertene gjennomgår hennes økonomiske situasjon. Video: TV3Vis merVis merVis mer Vis mer

(Seoghør.no): Forrige uke startet 16. sesong av «Luksusfellen» på TV3. I onsdagens episode konfronteres Nina Stensrud Eriksen (42) av økonom Hallgeir Kvadsheim og psykolog Robert Speare.

Stensrud Eriksen er bosatt i Bærum, der hun jobber som resepsjonist på et sykehus. I tillegg er hun alenemor for datteren sin, og den økonomiske situasjonen har ikke alltid vært like enkel.

Kvadsheim regner ut at hun gjennomsnittlig går 17.000 kroner i minus hver måned. Pengene har gått til shopping, ferie og hudpleie. Kosmetikk, neglelakk og sko har også stått litt for ofte på kvitteringen.

- Jeg har ikke lønn nok til å få endene til å møtes, og hvis vi trenger noe ekstra må jeg bruke kredittkort. Det føles dårlig at jeg har satt meg selv og datteren min i denne situasjonen, sier hun i programmet.

FORTVILT SITUASJON: Nina Stensrud Eriksen (42) rotet det til, men har i dag orden på økonomien. Foto: TV3
FORTVILT SITUASJON: Nina Stensrud Eriksen (42) rotet det til, men har i dag orden på økonomien. Foto: TV3 Vis mer

Penger fra mamma

I tillegg til fast inntekt fra jobb, samt kredittkort, har hun en pengekilde til. Nemlig moren Marit Østlie (70), som er pensjonist.

- Hadde det ikke vært for mamma, så hadde det ikke gått økonomisk, innrømmer hun overfor «Luksusfellen»-ekspertene.

Verken mor eller datter vet hvor mye penger det er snakk om. De blir sjokkerte når økonom Kvadsheim forklarer at det er snakk om «flere titusener», bare det siste året.

- Jeg er redd for at ting går over styr. Jeg har ikke mulighet til å hjelpe henne økonomisk hver måned. Jeg frykter for fremtiden, forklarer moren bekymret i programmet.

Tok til tårene

Til Seoghør.no forteller Nina Stensrud Eriksen at hun husker innspillingen som en hektisk periode med mye følelser. Nå gruer hun seg til programmet, kanskje mest fordi hun gråter gjentatte ganger.

TAR TIL TÅRENE: «Luksusfellen»-deltakeren bryter ut i gråt i ukas episode av TV3-programmet.
TAR TIL TÅRENE: «Luksusfellen»-deltakeren bryter ut i gråt i ukas episode av TV3-programmet. Vis mer

- Jeg gruer meg sykt til å se programmet. Jeg er et følelsesmenneske i utgangpunktet, så det å grave i gammelt grums hjalp ikke nødvendigvis på det. Jeg er sånn, og jeg får ikke gjort noe med det nå, sier hun.

- Hvordan går det med økonomien nå?

- Det går veldig fint! Jeg har tatt tak i en del, og føler at jeg har fått det til. Det var en lang reise for meg, men nå ser jeg at alt har løst seg.

FIKK HJELP: Psykolog Robert Speare og siviløkonom Hallgeir Kvadsheim har hjulpet 42-åringen ut av det økonomiske uføret. Foto: TV 3
FIKK HJELP: Psykolog Robert Speare og siviløkonom Hallgeir Kvadsheim har hjulpet 42-åringen ut av det økonomiske uføret. Foto: TV 3 Vis mer

- Mamma er verdens beste

Stensrud Eriksen forteller også at den lånte pengesummen fra moren ikke har påvirket deres personlige forhold.

- Nei, det har det ikke. Mamma er der for meg uansett hva, og hun står trofast med meg. Jeg er glad jeg har henne som mor for å si det sånn, jeg priser meg selv lykkelig for det. Mamma er topp, hun er verdens beste, roser hun.

Stensrud er imidlertid ikke den eneste som har brutt ut i gråt på «Luksusfellen». I november brøt blant annet Lene Lia Gunstad (52) ut i tårer da hun ble overrasket med et kjempebeløp under et loppemarked.

«Luksusfellen» sendes på TV3 onsdager kl 20.30.

LES OGSÅ: - Jeg følte meg veldig liten da tårene kom