- Jeg gruer meg så jeg er kvalm

«Bedre Puls»-deltakeren er klar for blodslit i Birken.

KLAR FOR BIRKEN:  - Jeg får veldig nerver nå som det begynner å nærme seg, og jeg er redd for å falle i nedoverbakkene, og jeg er redd for å bruke 14 timer, sier hun til Seher.no. Foto: NRK
KLAR FOR BIRKEN: - Jeg får veldig nerver nå som det begynner å nærme seg, og jeg er redd for å falle i nedoverbakkene, og jeg er redd for å bruke 14 timer, sier hun til Seher.no. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO: Siw Myhren (28) fra Hakadal er en av årets deltakere i «Bedre puls» på NRK 1. Og på lørdag skal hun gå Birken, 5,4 mil fra Rena til Lillehammer for aller første gang. I september i fjor hadde hun aldri trodd at hun kunne greie det.

- Jeg gruer meg til jeg er kvalm, sier Siw Myren når Seher.no møter henne i en frisk intervalløkt tre dager før hennes første skirenn.
 
Nervøs for å falle
Sammen med personlig trener Yngvar og skitrener og coach Trude Dybendahl Hartz har Siv trent hardt for å kunne greie turen over fjellet.

Men Siw er bekymret foran lørdagens dyst.
 
- Jeg får veldig nerver nå som det begynner å nærme seg, og jeg er redd for å falle i nedoverbakkene, og jeg er redd for å bruke 14 timer. Det er tross alt 600.000 mennesker som skal se på meg, og jeg vil heller ikke skuffe trenerne mine, sier hun til Seher.no.

Ekstrem stayerevne
Treneren hennes, den populære programlederen Yngvar Andersen er derimot svært rolig og mener at Siw kommer til å klare seg bra i det harde rennet.

- Siw fikk tildelt langrenn som sin idrett – hun har stort talent for utholdenhetsidretter, og viste en enestående stayerevne under de fysiske testene, sier han til Seher.no

Han sier at det har vært en stor utfordring for Siw på mange måter. Siw har ikke gått på ski siden hun var liten jente. Hun har heller ikke vært noe særlig i aktivitet i sitt voksne liv.

- Inntil for tre uker siden satt ikke teknikken slik den skulle, og jeg var nesten nervøs. Men nå har det løsnet for Siw og hun har vist ekstrem styrke og utholdenhet, sier Andersen. Greier hun under sju timer er det kanonbra, sier han. 

 Bedre Puls sendes mandager kl 19.45 på NRK1. Se Seher.nos TV-guide her.


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 
 
LES OGSÅ: Jeg ville gifte meg med en gang