«Skal vi danse»-Philip:

- Jeg gruer meg ordentlig

Oppkjøringen til årets «Skal vi danse» har vært noe annerledes for proffdanseren.

REALITYDELTAKER: Phillip Raabe (t.h) her fotografert sammen med sin dansepartner Victor Sotberg. Foto: Javad Parsa / NTB
REALITYDELTAKER: Phillip Raabe (t.h) her fotografert sammen med sin dansepartner Victor Sotberg. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Skal vi danse» ble i år lansert som en «All stars»- sesong, hvor tidligere deltakere og proffdansere skal knive om den gjeve seieren i ukene fremover.

Ettersom deltakerne ikke er ukjente med å danse har trolig flere seere høye forventninger til både kjendisene og partnerne de skal danse med. Dermed kan det tenkes at oppkjøringen til programmet har vært noe hardere enn tidligere sesonger av TV 2-programmet.

For proffdanser Philip Raabe (22) har oppkjøringen vært noe annerledes. Han tok nemlig en ørliten pause fra dansing tidligere i vår for å delta i realityprogrammet «Robinsonekspedisjonen».

ROMANSE: Vil noen finne tonen på «Skal vi danse 2022»? Vi spurte deltakerne. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Hadde ikke sett en eneste episode

Da Reality Awards nylig møtte Raabe på pressetreffet for den kommende sesongen av «Robinsonekspedisjonen», la han ikke skjul på at han ikke visste hva han bega seg ut på.

Raabe hadde nemlig ikke sett en eneste episode av programmet han skal være en del av.

- Sett i ettertid tenker jeg at det var patetisk av meg. Dersom man sitter hjemme og vurderer å melde seg på vil jeg absolutt anbefale å se en episode eller to før man drar avgårde. Det angrer jeg på at jeg ikke gjorde, innrømmet Raabe til Se og Hørs Reality Awards.

Selv om han mener at det var en liten ulempe å ikke se tidligere episoder av realityprogrammet, tror han likevel at det gjorde opplevelsen noe bedre.

KJENDISMANAGER: David Eriksen jubler over at Iselin Guttormsen, som er i stallen hans, skal være med i høstens «Skal vi danse». Men hun var ikke den eneste som ble spurt. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Jeg hadde ingen forventninger som gjorde alt til en syk opplevelse. Jeg lærte to ting: at man må ha psyken på plass og å filetrere fisk. Det var helt nytt for meg. Jeg kjøper jo bare ferdigfryste laksefileter på butikken, men nå kan jeg nesten gjøre det selv, fortalte han.

Redd for hav

Den ferske realitydeltakeren forklarte videre at han han hadde lyst til å teste kroppens grenser på en helt annen måte enn med dansing.

Han ville også overvinne frykten han satt inne med:

- Jeg var redd for hav, edderkopper og jungel. Jeg er redd for alt det der. Det måtte jeg overvinne da jeg deltok og det føler jeg at jeg har klart.

NOMINERT: Oliver Solberg, Silya Nymoen, Rikke Isaksen og flere har gitt seerne nervepirrende TV-øyeblikk - derfor er de nominert til «Årets å faen» på Reality Awards. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Bekymret for kroppen

Proffdanseren innrømmet også at han var litt nervøs for hvordan den fysiske formen skulle være etter innspillingen av «Robinsonekspedisjonen».

- Jeg var litt bekymret for kroppens tilstand etter deltakelsen. Jeg var i dialog med produksjonen av «Skal vi danse» i forkant, slik at de skulle ha muligheten til å godkjenne eller avslå deltakelsen min dersom de anså tidsrommet fra deltakelse til deltakelse som litt knapp.

Raabe la til at uansett utslagstidspunkt i konkurransen, ville han hatt god tid til å trene seg opp til «All-stars»- sesongen.

- Nå føler jeg meg fin i formen og anser fysikken min som mye av det samme som før «Robinsonekspedisjonen», men det finner vi vel ut av når «Skal vi danse» kjører i gang.

PREMIERKLAR: Philip Raabe blir snart å se i to TV-produksjoner. Foto: Viaplay
PREMIERKLAR: Philip Raabe blir snart å se i to TV-produksjoner. Foto: Viaplay Vis mer

Ingenting å glede seg til

Selv om proffdanseren er vant til å stå foran TV-kamera, røpet Raabe at han ikke ser på realitydeltakelsen på samme måte som han gjør med «Skal vi danse».

- Jeg gruer meg ordentlig til deltakelsen min i «Robinsonekspedisjonen» blir vist på TV. Jeg klarer ikke å glede meg over det, innrømmet han.

Selv om danseren har vært å se på skjermen tidligere fortalte Raabe at hans opprinnelige mål var å delta som et helt alminnelig menneske.

- Jeg skulle forsøke så langt det lot seg gjøre å gå under radaren. Så da de andre deltakerne begynte å forstå hvem jeg var tenkte jeg først å lyve om at jeg hadde en tvillingbror, men det måtte jeg slå fra meg ganske fort, avslørte proffdanseren.

FAMILIEVENN: Jørgine Vasstrand innrømmer at hun hadde et spesielt ønske da de ringte og ville ha henne med på «Skal vi danse all stars» denne høsten. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Raabe understreket at han ikke fikk noen fordeler, selv om han innrømmet at det var èn ting han gjerne kunne tenkt seg:

- Jeg ville vite hva klokken var hele tiden og det fikk jeg ikke vite. Jeg prøver å følge en viss tidsplan, men det lot seg vanskeliggjøre under oppholdet.

- Han får aldri fri!

Felles for de fleste deltakere i realityprogrammer er at de ofte får litt utfordringer med å tilpasse seg hverdagen når de reiser tilbake til sivilisasjonen. Dette er noe Raabe kunne si seg enig i.

SYKESTE: Skal vi danse går i veldig mange land, så vi har sjekket ut det sykeste som har skjedd fra hele verden. Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer

- Nå er det jo ekstremt hektisk. Det var en større tilpasning å reise tilbake til nåtiden enn det var å reise bort fra den. Jeg har jo egentlig ikke tid til å være her - jeg burde jo vært på trening! fortalte han.

Når han får spørsmål om dansepartner Victor Sotberg (31) har fått fri for anledningen, var Raabe nådeløs:

- Nei, er du gæren. Han får aldri fri! Vi skal trene hver dag. Kanskje han skulle ønske at jeg ble værende på «Robinssonekspedisjonen» litt lenger.

REALITY AWARDS: Influenser Martine Lunde møtte opp på Rød Løper i forbindelse med Reality Awards, og pratet litt om hvordan det er å være vekke fra kjæresten. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

Programleder for «Robinsonekspedisjonen», Silje Torp, kan for øvrig stikke av med pris for «Årets programleder» under høstens Reality Awards.

Reality Awards arrangeres i regi av Se og Hør, som eies av Aller Media.

LES OGSÅ : Gleder meg helt sykt!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer