KONGELIG KOMMENTAR: Mette-Marit fortalte om sin stjålne moteøyeblikk iført mammas buksedress da hun kommenterte Jenny Skavlans gjenbruksbilde på Instagram. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør/faksimile Instagram
KONGELIG KOMMENTAR: Mette-Marit fortalte om sin stjålne moteøyeblikk iført mammas buksedress da hun kommenterte Jenny Skavlans gjenbruksbilde på Instagram. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør/faksimile InstagramVis mer

- Jeg greide akkurat å presse meg inn i mammas semskede skinndress

Mette-Marit mote-mimrer med Jenny Skavlan på Instagram.

SEOGHØR.NO: I helgen la kronprinsesse Mette-Marit (41) ut sin første selfie på Instagram. Se og Hør har tidligere avslørt at kronprinsessen har en privat bruker på det sosiale mediet, men nå har hun opprettet en offisiell profil med navnet @crownprincessmm.

I teksten under selfien avslørte Mette-Marit at garderoben ikke bare består av designklær og luksusvesker. Faktisk er en av hennes favoritter en brukt strikkejakke fra Lillehammer Røde Kors.

– Denne har fått meg gjennom mang en regnsværsdag, skriver hun i meldingen, der hun utfordrer Jenny Skavlan til å legge ut et bilde med emneknaggen #engangtil.

Mette-Marit og Jenny skal begge delta på Fretex' gjenbruksdager i Fredrikstad og Bergen senere denne uken. Skavlan har redesignet to av kronprinsesse Mette-Marits kjoler, som skal auksjoneres bort.

- Tror du har like kul mamma som meg

Kort tid etter Mette-Marits Instagram-debut, svarte Jenny på utfordringen ved å legge ut et bilde av sin gjenbruksfavoritt.

– Kjære @crownprincessmm, gratulerer med instakonto og første selfie. Og takk for utfordringen om å legge ut bilde av et plagg som betyr mye for meg, og som jeg bare MÅ bruke #engangtil. Fordi klær kan være så mye mer enn et stykke stoff. Denne skinnjakken brukte moren min i hele min oppvekst. Jeg kalte den "ungdomsjakken" og "pønkerjakken".

 Foto: Faksimile Instagram/jennyskavlan
Foto: Faksimile Instagram/jennyskavlan Vis mer

- Jeg syntes det var flaut at mor ikke hadde rosa boblejakke med teddybjørner på som de andre mødrene. Nå som dette er min (og søsteren min sin) favorittjakke skjønner jeg at vi har verdens kuleste mor, skriver Jenny under Instagram-bildet der hun poserer med brun, semsket skinnjakke og matchende støvletter.

Bildet brakte tydeligvis tilbake minner for Mette-Marit, som dagen etter skrev en melding til Jenny i kommentarfeltet.

LÅNER HVERANDRES KLÆR: Kronprinsesse Mette-Marit og moren Marit Tjessem er svært nære. Her er de sammen i et familiebryllup, der Marit hadde lånt datterens kjole. Men da Mette-Marit var tenåring var det motsatt - den gangen snek hun seg inn i mammas klesskap.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
LÅNER HVERANDRES KLÆR: Kronprinsesse Mette-Marit og moren Marit Tjessem er svært nære. Her er de sammen i et familiebryllup, der Marit hadde lånt datterens kjole. Men da Mette-Marit var tenåring var det motsatt - den gangen snek hun seg inn i mammas klesskap. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

– Tror du har like kul mamma som meg. Da jeg var 16 greide jeg akkurat å presse meg inn i mammas semskede skinndress fra 70-tallet. Den skulle jeg gjerne brukt #engangtil.

- Mamma er den viktigste i livet mitt

Kronprinsessen har alltid hatt et nært forhold til moren Marit Tjessem. I helgen var de begge til stede da Mette-Marits bror Per Høiby giftet seg med sin Louise Kathrine Dedichen.

– Mamma har alltid vært den viktigste personen i mitt liv, sa kron­prinsessen da hun tidligere i år la hun ut på en todagers litterær togreise fra Bodø til Stjørdal.

FORBILDE: Mamma Janicke Ebbing er Jenny Skavlans store forbilde. Foto: Se og Hør
FORBILDE: Mamma Janicke Ebbing er Jenny Skavlans store forbilde. Foto: Se og Hør Vis mer

Også Jenny har et tett vennskap med moren Janicke Ebbing. Da Melodi Grand Prix-programlederen giftet seg i vår, var det i en brudekjole hun hadde sydd sammen med mamma.

– Jeg har designet den sammen med min kjære mor. Vi brukte kanskje et halvt år på kjolen, fortalte den vakre bruden til Se og Hør.

Gjenbruksforkjemperen Jenny hadde også den gang latt seg inspirere av et brukt plagg. Blomstene på kjolen var nemlig hentet fra en Fretex-kjole.

Nå håper hun å dra på skattejakt med Mette-Marit, for å erstatte den semskede skinndressen fra 70-tallet.

- Oi, den høres jo veldig kul ut da! Kanskje vi finner en ny en på Fretex... skriver Jenny til Mette-Marit på Instagram.

LES OGSÅ: Mette-Marit kom med to designvesker på armen