LETTRØRT: Finn Bjelkes yngste datter ble rammet av kreft for to år siden. Det gjorde noe med ham. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
LETTRØRT: Finn Bjelkes yngste datter ble rammet av kreft for to år siden. Det gjorde noe med ham. Foto: Anne Liv Ekroll, NRKVis mer

- Jeg gråter oftere nå enn før

Datterens sykdom gjorde noe med Finn Bjelke.

SEHER.NO: - Min ene datter har vært veldig, veldig syk av kreft. Heldigvis er hun frisk igjen, men det har satt sine spor, forteller programleder Finn Bjelke til ukebladet "Ute og hjemme".

Den populære radioprateren fra "Herreavdelingen" og "Popquiz" på NRK er for tiden aktuell på TV i "20 spørsmål" på NRK1 fredagskveldene.

Finn Bjelke er gift og har to døtre på åtte og tolv år. For to år siden ble hans yngste datter syk av dobbeltsidig nyrekreft, en kreftform som rammer i gjennomsnitt ett norsk barn per år.

- Heldigvis ser det ut til å gå bra. Når et barn blir alvorlig sykt, stopper du opp, og tenker deg litt om. Etter at dette skjedde, godtar jeg ikke jug av noen valør. Prøver noen seg, kolleger eller sjefer eller hvem som helst, er jeg over dem som et tonn murstein. Kreftfagfolk forteller sannheten. Nådeløst. Lyver de, kan hele verden falle i grus, har Finn tidligere i år sagt til Stavanger Aftenblad.

Han understreket at friske barn er det viktigste i livet. Sykdomsperioden har også endret ham som person.

- Jeg gråter oftere nå enn før datteren min ble syk. For eksempel når jeg ser henne løpe rundt i Lyndrakta, da gråter jeg litt. Jeg har blitt mye mer lettrørt, sier han til Ute og Hjemme.

LES OGSÅ: Gift etter at han fikk kreft