Kendall Jenner:

- Jeg gråt i flere dager

23-åringen åpner opp om presset i sosiale medier og sitt eget selvbilde.

AKNE: Kendall Jenner (23) sliter med akne, og føler et umenneskelig press fra skjønnhetsbransjen og sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
AKNE: Kendall Jenner (23) sliter med akne, og føler et umenneskelig press fra skjønnhetsbransjen og sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Supermodell Kendall Jenner (23) har hatt en noe uvanlig oppvekst, og hun er nærmest født inn i rampelyset.

Allerede som tolvåring ble hun et kjent ansikt for omverdenen, da familiens populære realityserie, «Keeping up with the Kardashians», begynte å gå på tv.

Med en hverdag preget av paparazzifotografer og sosiale medier skal det godt gjøres å skjule ansiktet sitt, og skjønnheten har vært åpen om presset hun føler om de urealistiske standardene i skjønnhetsbransjen.

Jenner, som er en av verdens mest fotograferte mennesker, har tidligere vært åpen om at hun sliter med akne, og at huden hennes har vært preget av kviser fra tid til annen.

ACTION OG INTRIGER: Se og Hørs reporter i Los Angeles, Kjersti Flaa, gir deg de siste snakkisene fra Hollywood den siste uken i april! Stikkord: «Avengers», Kardashian-krangel og bruddrykter ... Vis mer

- Kan bli veldig usunt

Forrige måned ble det klart at supermodellen skulle være Proactiv sitt nye ansikt utad, et merke som hevder å kurere uren hud med diverse produkter.

Som en følge av hudproblemene, har Kendall slitt en del med dårlig selvtillit. Nå har hun åpnet seg opp om hvordan det har preget henne over lenger tid, i et nytt intervju med magasinet Allure.

HUDPROBLEMER: Kendall Jenner har slitt med kviser i flere år, og har derfor fått massive reaksjoner. Spesielt etter fjorårets Golden Globe, da kvisene var synlige under sminken. Foto: NTB scanpix
HUDPROBLEMER: Kendall Jenner har slitt med kviser i flere år, og har derfor fått massive reaksjoner. Spesielt etter fjorårets Golden Globe, da kvisene var synlige under sminken. Foto: NTB scanpix Vis mer

I intervjuet forteller 23-åringen om hennes kamp mot akne, som startet da hun var rundt 14 år, og reaksjonene fra sosiale medier. Under Golden Globes-utdelingen i 2018 kom det spesielt mange kommentarer på huden hennes.

- Jeg følte meg bra, og da folk begynte å si slemme ting tenkte jeg bare: Jeg vet jeg har en kvise, jeg vet at jeg har et utbrudd. Dere trenger ikke fortsette å påpeke det. Jeg har åpenbart sett det, men bare la meg leve livet mitt, sier hun til magasinet.

SUPERMODELL: Til tross for kviser i ny og ne er Kendall er av verdens best betalte modeller, og hun sier at hun prøver å ikke la det gå for hardt inn på seg. Foto: NTB Scanpix
SUPERMODELL: Til tross for kviser i ny og ne er Kendall er av verdens best betalte modeller, og hun sier at hun prøver å ikke la det gå for hardt inn på seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det kan være hardt å være et kjent fjes i sosiale medier. Spesielt når følgere kommenterer på hver minste lille detalj, kan det fort få triste konsekvenser.

- Jeg gråt i flere dager på grunn av ting folk sa til meg, og jeg har måttet bli sterkere takket være det det. Jeg er ikke noe supermenneske. Jeg føler, og ting folk sier på nettet er veldig sårende, sier hun til bladet, før hun fortsetter:

- Samtidig må du leve livet ditt og ikke fokusere for mye på det. Jeg tror det kan bli veldig usunt hvis du er dypt i det og gir det oppmerksomhet hele tiden. Jeg tror det er det som kan ødelegge en.

For å håndtere stresset med både sosiale medier og en full timeplan på jobb, har Kendall tatt i bruk teknikker innen meditasjon, noe hun begynte med for rundt to år siden. Dette skal ha gjort godt for hennes mentale helse.

Kendall Jenner og Gigi Hadid gikk på catwalken for Victoria Secret, og ble filmet på gaten på vei til etterfesten av pressen. Også klipp fra catwalken der man ser modellene. Vis mer

Dårlig selvtillit

Som nevnt har supermodellen vært åpen om sine utfordringer med uren hud de siste årene. Ifølge People har hun slitt med dårlig selvtillit i løpet av ungdomsårene.

- Jeg følte meg utstøtt. Når jeg snakket brukte jeg hånden min til å dekke for ansiktet. Selvsagt var jeg forelsket på videregående, men jeg tenkte ikke engang på å se på gutter, har hun tidligere uttalt til nettstedet.

23-åringen har funnet måter å takle urenhetene på, og fått behandling for kviseutbruddene.

- Det jeg vil at alle skal forstå er at det har vært en prosess. Det var ikke noe som skjedde over natten, men sakte sluttet jeg å bry meg. Jeg er på et mye bedre sted nå som jeg er eldre.

Kritikk

Da modellstjernen offentliggjorde at hun skulle være Proactiv sitt nye ansikt utad, var det mange fans som ble skuffet.

Det var imidlertid ikke det at Kendall blir hudpleiemerkets talsperson som fikk folk til å reagere. Før nyheten ble kunngjort, ble det nemlig bygget opp stor spenning rundt hva det var 23-åringen skulle lansere.

Da ble det lagt ut en video på nettet der supermodellen snakket om at hun skulle komme med en høyst personlig, ekte og rå kunngjøring.

Mamma Kris Jenner (63) hausset dette opp på Instagram, og fansen rev seg i håret mens de forsøkte å skjønne hva i alle dager det kunne være stjernen skulle melde.

«Det å se deg dele en såpass rå historie, slik at du kan bidra til å hjelpe såpass mange mennesker og få i gang en positiv dialog, viser at du har blitt en helt fantastisk kvinne», skrev Kris før det ble kjent hva datteren skulle lansere.

Fansen ble også bedt om å forberede seg mentalt, for dette kom ifølge Kris til å bli svært rørende.

Da bomben, eller mangel på sådan, ble sluppet, var det mange som ble skuffet. Flere hadde sett for seg at Kendall muligens skulle snakke om alt fra seksuell legning til at hun kanskje skulle bli ambassadør for FN - eller noe i den duren.

Sannheten var altså at hun offentliggjorde et betalt partnerskap med Proactiv, siden hun, som kjent, selv har slitt med dårlig hud siden tenårene.

LES OGSÅ: - Jeg trodde livet var over

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer